19 Temmuz 2012

4.Ay Ada Raporu:)

Eveet Ada 4 aylık oldu, hayırlı uğurlu olsun:) Bugün doktor kontrolümüz vardı.Boyu posu, kilosu gayet yerindeymiş. Bir sorun yok  çok şükür. Doktorumuz, Ada'ya su içirmeye devam dedi!!!!! Bende şaşırarak içirmedim hiç ama dedim.Hava çok sıcak içirin dedi..Zorlamadan ne kadar alırsa, şişe su olsun dedi..Karpuzun suyundan, yarım çay bardağını geçmeyecek şekilde ev yapımı meyve suyu verin dedi..Ek gıdaya 6.aydan sonra başlanır diye biliyorum ama sanırım alışması için, azar azar tattırmamız için böyle söyledi de. Su olayına kafam takıldı yaa. Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımlarınızı rica ediyorum..

Birkaç sayfa okudum guguldan ama her yerde anne sütü alan bebeğe su verilmez şeklindeydi..

Damacana suyu kaynatıp mı vereceğim, yoksa direk cam şişede alıp kaynatmadan mı ?

Kafam karıştı iyice, hadi bakalım başladık ek'li hayatımıza:)


9 yorum:

  1. su konusunda bizim doktorumuz anne sütü yeterli demişti ama havalar gerçekten sıcak şimdi,doktorunuza güvenin ve verin suyunu bence.
    Kesinlikle damacana su olmasın,bize doktor hala kullanmayın diyor (özgün 16 aylık),kesinlikle cam şişe su almamızı söylemişti.su almaya başladığı ilk 3 ayda cam şişe suyu kaynatıp vermemizi,9.ay kontrolünde artık kaynatmadan verebileceğimizi söyledi.1 yaş kontrolünde ise plastik şişelerdeki içme sularından verebileceğimizi ama damacana olmaması gerektiğini söyledi.biz hala cam şişe su alıyoruz,direkt içtiği suları.plastik şişelerdekileri de yemeklerine kullanıyorum.

    YanıtlaSil
  2. suyu,maması yarasın tatlı Ada'ya,anneciğine de kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anladım, çok teşekkür ederim bilgiler için:) Bir soru daha sorayım o zaman size, ev yoğurdu verin dedi ama inek sütünden bahsetmedi bende sormayı unuttum.Yoğurt olayını nasıl yapmıştınız acaba?

      Sil
  3. bize inek sütünden yoğurt yapmamızın hiçbir sakıncası olmadığını söylemişti doktorumuz.Mayalanan sütün,demir eksikliğine yol açmayacağını söylemişti.Bir de ben keçi sütünden olur mu diye sormuştum,anne sütüne en yakınıymış derler ya,ama "keçi sütü böbreklere çok ağır gelir,sakın kullanma" demişti,ben hep Sek,cam şişe,günlük sütten yapıyorum.günlük yapıyorum yoğurdu,yarım kilo sütten hergün ama doktor 2 gün kullanabilirsin demişti yapılan yoğurdu,2günden sonra içindeki B vitamini çok azalıyormuş çünkü
    (Bu arada doktorumuz,Medical Park Hastanesinden, Nuriye Ayça Gül)
    yardımcı olduysa bildiklerim,ne mutlu bana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmaz mı çok teşekkür ederim.Sadece inek sütünden mi kısmı kafam da soru işareti ama doktoru arar sorarım.Bu işler zahmetliymiş, alışacağız elbet ama.Tekrar çok teşekkür ederim.Sevgiler

      Sil
    2. rica ederim,yoğurdu anne sütünden yapan da var ama çok bol sütü olması lazım herhalde insanın :)
      bir de Aptamil ile de yapılıyor sanırım.
      bakalım sizin doktorunuz ne diyecek?
      "demir eksikliğine yol açmaz inek sütü mayalanınca" dedi bizim doktorumuz ve ben ona güvendim.gerçekten de kan sayımında demirde bir sorun hiç çıkmadı çok şükür.Adacığa afiyet olsun şimdiden :)

      Sil
  4. Benim bildiğim anne sütü zaten su ihtiyacını alıyor bebeğin, ama her doktorun tarzı farklı oluyor, içinize ne sinerse öyle yapın derim, en iyisini anne bilir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende öyle biliyorum Nazlı.Ama dediğin gibi her doktorun farklı tarzı var.Verdik Ada'ya su, pek beğenmedi:)) meyve fazla vermiyorum, yavaş yavaş:))

      Sil
  5. Bende su vermedim hiç,hiç bir sorunda yaşamadım benim doktorumda tam tersi kesinlikle 6 aydan önce ne bir şey ver nede tattır dedi,bu arada kaç kilo bebeğiniz?

    YanıtlaSil

Güzel Yorumlarınız:)

İzleyiciler