10 Nisan 2012

Ada'lı Günlerim

Ada bugün 20 günlük oldu:) Canım kızımla sanki yıllardır berabermişiz gibi hissediyorum.Tabi elimde zor tutuyorum, emzirirken zorlanıyorum falan ama, tanışıklığımız çok eski:) Eh karnımda da bayağı bir gezdi gerçi:)
Bu lohusalık, 40 gün olayı ne kadar doğru bilmiyorum ama, çok duygusal olduğum kesin.Olur olmaz herşeye ağlıyorum ve alınıyorum.Asla şımarıklık yapmam, eşime, eşimin annesine ( annem de olsaydı keşke:(  .. ) hep normal davranıyorum!!^%*0  anormal miyim...hayır ama, ağlayasım varsa da tuvalette veya gece kızımla kaldığım odada ağlıyorum...Bugünlerde geçecek biliyorum, şu an buraya bile tam içimden geçenleri yazamadığımı fark ediyorum mesela.Bilmiyorum...BANA ne oluyooooor


Ada'yı günaşırı yıkıyoruz.Bana kalsa haftada bir yıkarım, bir yerine bir şey olacak diye korkuyorum...Ama yıkanması iyi bir durum biliyorum..Burun delikleri minnacık bazen hırıltı geliyor, doktoru bunun olabileceğini söylemişti ama yinede buna üzülüyorum.Arada arka arkaya hapşırıyor, üşüdü sanıyorum ama doktor bunu da söylemişti.Evimiz çok sıcak, inanılmaz sıcak hemde.İnsan yinede korkuyor.Allah korusun.

Bütün hayatım Ada oldu.Eşimin annesi gidince yemek olayını nasıl yapacağım bilmiyorum, hatta geçen akşam eşim, annem gidince biz kızımıza bakabilecek miyiz dedi???? Ben emzirirken bazen sütü fazla çekiyor Ada ve tıkanıyor, nefes alamıyor tuhaf oluyor yavrumun yüzü, panik oluyorum haliyle.Eşim de bunu gördü bir kaç kere, ondan öyle diyor..Ama sağ olsun, hep yardımcı oluyor bana.Hakkını yemeyeyim:)

Ada uyandı, annesi yanına gitsinnn:)))


5 yorum:

  1. canım burun tıkanıklığı her bebekte 6.aya kadar falan olur.sinomarin monodose diye bir damla var.onu bize doğum yaptığım gün yazmıştı doktor,eve gidince lazım olur diye,gerçekten de çok kullandık 7 ay kadar:)sütün ilk 3 ay çok olacak,kontrolsüzce fışkıracak,bir göğsünü emzirirken diğerini parmağınla bastır boşa akmasın:)süt melisin de hep genzine kaçardı,öksürürdü emmeyi bırakırdı,o da çok normal..daha boğazı ne kadar ki onun,kuşum yaa,büyüyecek annesi hiiiiç merak etme sen..tek başına bakma konusuna gelince,kayınvalidem gidecek diye aklım gidiyordu ilk günler,naparım nasıl bakarım diye çok korkuyordum aynı sen gibi,serkan benden beter panik oldu doğumdan sonra..ilk günü hayatım boyunca unutamayacağım,ama sonrası akıp geçti,ne zaman geçti anlayamadım.sen de aynen böyle söyleyecksin 1-2 ay sonra..sana her söylediğimi samimiyetle içimden gelerek yazdığımı laf olsun diye söylemediğimi bil Özlemcim.İnan bana çocuğuna ennnnn iyi sen bakacaksın.Açlıktan ölmeyeceksiniz:)ben hazır yemeğin,baklavanın böreğin dibine vurdum,kayınvalidem gidince.hatta doğumdan sonraki 3.ay doğum kilomu bile geçtim ama şimdi verdim,sen de hazır yemekten dobik olursun olsa olsa..ada büyüyünce verirsin..'ana kucağı' varsa merak etme koyarsın yanına mutfakta seni izler yemek yaparken..mektubuma burada son verirken (:) seni de adayı da çooook çok öperim:)Allah kolaylıklar ferahlıklar versin canım..

    YanıtlaSil
  2. bir de canım,süt genzine kaçınca şey yapıyordum ben,orta parmağımı iki kaşının ortasından alnına doğru bastırıyordum hafifçe,işe yarıyor bana da eltim demişti..bu hareketin adı da alın çekmek,adını ben uydurdum evet:))

    YanıtlaSil
  3. canım yaaa, mektubunu çok sevdim:))) alın çekme hareketini bende rahmetli anneciğimden biliyorum.kardeşime yapardı:)) bende yapıyorum, işe yarıyor ama:)) samimiyetine içten inanıyorum canım.sen blog dünyasında bulduğum en iyi arkadaşım oldun.sağ olasın walla, bilgilerini paylaşıyorsun benimle cnm.eşimin annesi gidince korkmamam gerek biliyorum ama, eşim de öyle konuşunca ister istemez panikledim:D Ada ve ben, kuzucuğunla seni öpüyoruz cnm.

    YanıtlaSil
  4. merhaba canim burun hiriltisini biz de yasiyoruz bazen sagolsun yorumdan kotu bisey olmadigini anladim, bu hafta biz evde yalniziz esim yok alistik valla merak etme oluyormus opuyorum ada'yi

    YanıtlaSil
  5. hapşırık falan var mı, bir kere saydım 7 kere arka arkaya hapşırdı kuzu.Çok üzülüyorum ama bizim ev hamam gibi, buhar makinesi aldık ama işe yaramıyor mu anlamadım. Burnunu temizliyorum selpak ile, ucunu inceltip fazla içeri sokmadan.Bu konuyu da tekrar soracağım doktora.Bende dila yı öpüyorum:)

    YanıtlaSil

Güzel Yorumlarınız:)

İzleyiciler