20 Şubat 2013

Ada raporu-11 aylık

Ada kızım 11 ayını doldur.Bugün doktor kontrolü vardı ayrıca.
Herşey yolunda çok şükür. Her türlü yemekten yedirebilirsin, inek sütü içirebilirsin dedi.( ne tür süt veriyorsunuz, pastörize mi, sokak sütü mü ? )
Gündüz ek gıdaya ağırlık ver, akşamları da emzir dedi..Bakacağız:)

Ada nın üstte 4 tane altta da 2 tane dişi var şu an..Amaaa, toplamda 6 tane diş birden geliyormuş.Üstten ve alttan gelenler belli, anlamıştık onları kabarmışlar, azıları da doktor söyledi. Allah yardımcımız olsun.İnşallah kolay atlatır kuzucuğum benim.

12. ay kontrolünde ayrıca göz ve genel cerrahiden de randevu alacaksınız dedi..Genel cerrahiden neden diye soramadım, Ada acayip ağladı.Başka bebek ağlamaya başlamıştı biz girdiğimiz de hoop bizimki de katıldı tam koro vıyak vıyak ağladılar   bıcırıklar..

Ek gıda konusunu da sorduk doktora ama Ada çok fazla bir şey yemiyor.Neredeyse %90 anne sütü ile besleniyor, zaten doktorun dediğini yapıyorum ama kahvaltıda bir gün yumurtanın sarısının yarısını yerken diğer gün yemiyor.Yani her zaman yiyecek diye bir şey yok ama, istiyorum ki hem anne sütü alsın hemde hapur hupur her şeyden yesin:))) çok şey istedim dimiiii:)))

Ada artık iyice ayaklandı.Tutuna tutuna tabi:) Bazen unutup 2 elini birden bırakıp alkış yapıyor, bay bay yapıyor, o kadar öğretmeye çalışmıştım bir ara.Kendi isteyince oluyormuş bak.Deli deli der gibi bay bay yapıyor çok hoş:)

Mutfakta damacanaya sarılmayı çok seviyor, sohbet ediyor onunla..Çizgi film de izlemeyi seviyor.Müzik sesi duyunca poposu sallayıp dans ediyor:)

Birde cep telefonuyla konuşulunca ağlamaya başlıyor, bende konuşacağım diye.Elimizden alıp suratına kapatıyor.Artık ağlasada vermiyoruz..Çok ağlıyor ama ya, zibidi..

Kitaplarıyla çok haşır neşir oluyor, mutlu oluyorum.İnşallah ileride de kitap okuma alışkanlığı olur..

Ellerini yıkayınca alkış yapıp elindeki suların yüzüne gelmesi onu çoook mutlu ediyor..

Ne güzel şey, bebik olmak, çocuk olmak, ufacık şeylerden mutlu oluyorlar..

İşte böyle:)

Nice nice aylara kuzum..Sağlıkla, huzurla....

15 yorum:

  1. sağlıkla büyüsün maşallah.Asya için 18 aylık olana dek devam sütü verdim.1 aydır günlük pastorize süt içiriyorum.Annemde haftada bir sütçüden yoğurt alıyor.denk gelirse ondan da içiyor.bir de başlığı önce ada vapuru diye okudum.ikinci okuyuşumda anladım ne kadar yorgunsam artık.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burada da var aslında süt satan yerler ama güvenemiyorum bende Nurayın dediği gibi..
      Ada vapuru da güzelmiş ama:)))

      Sil
  2. Hayırlı olsun canımm ,nice aylara inşallah:)İnek sütü vermiyorum canım,emziriyorum,aslında doktora sormayı unuttum,mesaj atayım:))Ege'nin 6 dişi birden geliyor,inşallah rahat atlatırlar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Egeciğin de mi 6 diş birden, kıyamam ben kuzulara.İnşallah rahat atlatırlar canım:) Amin diyeyim:)

      Sil
    2. Bu arada Tubacım bnde hala emziriyorum, Ada nın gelişimiyle ilgili pek bir şey yazmamışım, ekleyeceğim onları da birazdan.Neredeyse %90 anne sütü alıyor Ada.Ek gıda olayımız süper değil:(

      Sil
  3. Özlemcim, kutlu olsun 11 ayı Ada kuşunun.çok öperim onu..süt konusunda biz 5 aylıkken aptamile başladığımız için ben geçen aya kadar apatamil devam sütüne devam ettim günde bir kere..1 aydır da uhtsüt veriyorum 200 ml küçük kutulardan..sokak sütüne (böyle deyince de iğrençmiş gibi oluyor ama :)) güvenemiyorum pek..yoğurt yapıyorum ama süt olarak pek steril gelmiyor nedense.bu da benim çelişküm:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Nuray teyzesi:) evet sokak sütü deyince bende öyle hissediyorum ama, anca öyle anlaşılıyor:) Aynı senin gibi düşünüyorum canım.Hatta "sokak sütü" almak zor geliyor, çıkamıyorum, günlük şişe sütten mayalıyorum yoğurt.İnşallah faydalı oluyordur o yoğurt:)

      Sil
  4. Hayırlı olsun 11 ayınız, bizim burda güvendiğimiz bir ablamız var tertemiz getiriyor sütü, bool kaymaklı, kahvaltılarda da kaymağını yiyor Etka bey :) gidip görebileceğiniz bir yer varsa güvendiğiniz kesinlikle paket süte tercih edin derim :) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler:) Ne güzel güvendiğiniz birinin olması.Bizim öyle yok malesef burada. Yoksa bende paket süte tercih ederim.Sevgiler

      Sil
  5. nice aylar olsun size. bizim 9. ayda doktor azılar geliyor demişti. üst azıların çıkması 1,5 ay sürdü o dedkten sonra. azılar çok uzun sürede çıkıyor ve malesef epey zorluyor. 6 sının birden hemn çıkacağını düşünmüyorum. biz de ay sonunda kontrole gidicez bakalım ne diyecek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar uzun sürüyor demek ki canım ya..Zaten hepsi birden çıkarsa çok zorlanır çocuk ya.İnşallah dediğin gibi olur canım..Dila yı öptüm çok:)

      Sil
  6. oy oy hadi bakalım doğum gününe az kalmış.. başlasın çalışmalar :) ben dilaya inek sütü vermiyorum hala.. aptamile devam.. ama artık bırakmak istiyorum.. günlük şişe süt alıyorum muhallebileri için.. sanırım onu içiririm..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Az kaldı yaa:) öyleee bakınıyorum, bir hazırlık yok bende:))))) Bende yoğurdunu günlük şişe sütten yapıyorum..

      Sil
  7. maşallah yaşına 1 ay kalmışşş :)

    YanıtlaSil

Güzel Yorumlarınız:)

İzleyiciler