14 Haziran 2012

Pimpirikli Anne..

Evet O benim.Eve hapsettim kendimi resmen.Ada üşür, rüzgar var, şimdi de hava sıcak olmaz.Eee ama sıkıldım evde..Bunların hepsini sayıp döken benim ama sıkılanda. Geçen hafta c.tesi günü burada süper bir manzaraya sahip, manzara adlı kahvaltı mekanına gittik.Tabii sabah 7 de uyandığımız için 9 gibi oradaydık.Evde karnını doyurup altını temizlemiştim ki belki yolda uyur kahvaltımızı rahat rahat yaparız..Ama malesef Ada kahvaltımız gelir gelmez mızmızlanmaya başladı, rüzgarda çıktı ( ki Ç.kalede rüzgar hiç eksik olmaz ) ben aldım Ada yı arabada emzirdim, kakasını yapmış temizledim.Geri geldim eşim bebek arabasında Ada yı gezdirdi de kahvaltımı bitirdim ve evet doğru tahmin Ada uyudu:)) Sonrasında söylenen bir ben " bir daha asla dışarıya çıkmam " amaaaa öylede olmuyor.Bunalıyorum.

Akşam üzeri eşim işten gelince yakındaki sahil kenarına yürüyüşe çıkıyoruz bazen..Bazen diyorum çünkü eşimde yorgun oluyor her zaman  yapamıyoruz..Durumlar böyle ama bilmiyorum..


Beni okuyanlara soruyorum, ne yapmalıyım sizce? Tecrübeli anneler..veya cici anneler, taze anneler siz ne yapıyorsunuz??

 İşte süper manzaranın manzarası.İleride Gökçeada bile görünüyor ama ben telefon ile çektiğim için çok net değil:))
 Hmmm kahvaltımız.Ama daha mıhlama gelmemişti boş görünüyor resmen..
Sineklerden korumak için sarmalanmış Ada arabasında mızıklanırken.Peeeeh:)))




8 yorum:

  1. Canım,dışarı çıkmak için uygun vakit bulursanız misal hava güzelse,Adanın karnı toksa,eşin ve sen yorgun değilseniz çıkın dolaşın ama başka türlüsü insanı çok geriyor.Ben sırf çocuk nefes alsın diye Ada kadarken Melisi 3 akşam üstüste sokağa çıkardım,eşim yorgun ve açtı ben rahatsız oldum,Melis gerildi,deliler gibi ağladı susturamadık,emzik verdik emziğini düşürmüş biz koşarak eve dönerken,Serkan gidip yenisini aldı falan filan akşam vakti.Baktık hepimize eziyet arada bir çıktık,daha rahat ettik.Sosyal anne olucam diye de strese girme nasıl rahat ediyorsan öyle davran.Nasılsa göz açıp kapayana kadar büyüyecek.Öbür yaz çok daha rahat edeceksin,bak biz şimdi her gün sokaktayız:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anladım canım.İşte bakalım yavaş yavaş alışacağım.Dediğin büyüyecekler sonra evde duramayacağız diymi:))

      Sil
    2. dediğin gibi yazacaktım canım.pc ye bir şey oldu attı sayfadan, bu kadar şikayet ettim ama dün yan komşumla yakın bir markete gittik, yürüyüş yaptık.Ada'ya da bana da çok iyi geldi.

      Sil
  2. bak aynı şeyleri yaşadım .ilk zamanlarda aynı senın gıbı bır daha dısarı çıkamaycagım , çıkanın dıyordum ama 5-10 kez cıkınca tecrube kazandım.
    çıkarken canta hazırlamak , olur olmaz yerde kaka ypılınca temızleek , emzıremek, hepsı yavas yavaş oluyor . sadece onunla herşeyı yapabılecegıne inan ve yapmak ıste. bak dısarı alısırsa sende cok rahat edersın. benım oğlum şubat 2011 dogumlu , o gunden berı yagmur , kar , fırtına hariç hergun dısarıdaydık , hala da oyle.
    stres olma, kımı zaman yıyemıyporsun kımı zaman eşinle dönüşümlü yiyorsun.önemlı olan bunları sorun gıbı gorme hepsınden keyıf al.
    ve şu pimpirikliliği at ,ısrarla soyluyorum cunku başlarda bende yapıyordum.ama kendıme zarar verıyorum , anladım .çocuguda çıt kırıldım yapacaktım.şimdi ohhh rahat .
    onların saatını kaçırma gerisi no problem
    mutlu sağlıklı gunler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evde yemek olayı dediğin gibi, önce eşim sonra ben.Yavaş yavaş alışacağım bakalım.Teşekkür ederim..

      Sil
  3. ay nedense güncellemelerini almıyorum ben bir bakayım tekrar ayarlarıma bir sürü yazı yazmışşsın Ada'yı da az da olsa gördük, maşallah kızıma.

    Burda hava sizinkinden daha soğuk genelde ama biz sık sık çıkıyoruz. Ağlayıp sızladığı durumlar da oluyor, mesela dün akşam restoranda önce ben yedim sonra doğru emzirmeye eşim tek başına yedi arkamızdan geldi falan. Burda bebekler her gün dışarı çıkarılıyorlar hava soğuk olsa bile. Biz de neredeyse her gün dolaşmaya çıkıyoruz. Çok yağmurda falan çıkmadık. Karısı slovak olan bir türk tanıdığımız var, o diyor ki bebeklerini kar yağdığında bile cam açık halde evde tutuyorlarmış. Ama çocuklar alışıyor ve zıpkın gibiler burda. Çok hareketli ve sağlıklı görünüyorlar. Eşim de mutlaka her gün temiz hava aldıralım diyor. Tabi üşümesin diye iyi giydiriyorum. Dikkat ediyorum burdaki anneler de çok dikkatli. Çok kalın sarıp sarmalamasalar bile rüzgar varsa şapka mutlaka oluyor. Bebek arabalarının kılıfları falan oluyor, ben de onlara bakarak dikkat ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yazdım bir kaç yazı:)
      Sanıyorum en pimpirikli anneler türk anneleri:) Böyle olmayı bende gerçekten istemiyorum ama engelde olamıyorum kendime.Yavaş yavaş alışacağım kimseyi bunaltmadan..

      Sil
  4. Pimpirikli anne mi? Biri bana seslendi sanki :) Canım insan ilk zamanlar hep böyle oluyor, zamanla alışıyorsun her yerde her koşulda (park,piknik) emzirmeye ve alt değiştirmeye.Biz şimdi hep dışardayız büyüdük ya :) bu arada bir yazımı okumanı rica etsem, bizim ilk dışarı çıkma girişimimiz http://emreylehayat.blogspot.com/2012/05/3-4-ay-maceralarmz-hey-gidi-gunler.html#more

    Birde bu kahvaltı mekanı ç.kale'nin neresindedir acaba, İstanbul'da yaşayan ve bayramda gitmeyi planlayan bir Ç.Kale'li olarak :)

    YanıtlaSil

Güzel Yorumlarınız:)

İzleyiciler