28 Şubat 2013

Günler Geçerken

Çanakkale'de ve genelde batıda hava güzeldi bir kaç gün..Şimdi yine yağmur ve karanlık hava var ama cemre suya ve havaya düşmüş.Ee yani yazzz geliyorr.:)))

Ada'nın 2 gündür uyku düzeni şaştı!! sabah 7 de uyanıp öğlen bire kadar zibidilik yaptı..Akşamda 7 buçuk gibi uyudu.Gece 3 te uyandı falan..Bugün uyuttum bakalım 11 de..tütütütü nazar değmesin..

Dişlere yoruyorum bu durumu..Yavrumun bir sürü dişi çıkıyor kolay olmasa gerek:((

Artık biliyorsunuz sizde, Ada kakasını 4-5 günde bir yapıyordu..Geçen gün günde 4 defa yaptı.İshal oldu..Hazır sütten muhallebi yapmıştım o gün, şeker falan koydum ilk defa, azıcık da olsa yedi, acaba ondan mı oldu diye düşündüm..Yani çocuk kaka yapsa bir dert yapmasa ayrı bir dert..Rahat ollll, geniş olll azıcık Özlemmm.AAaa:))

Doğum günü hazırlıkları ne alemde derseniz, hiç bir alem yok:) Bu hafta tül falan alacağım bakalım.Birde Bursa'da yapacağız diye sanırım daha rahatım:) 

Ne bileyim işte, günler geçiyor böyle..
Kilitbahir feribotlarına binerken çektiğim bir fotoğraf

kilitbahir

Şu çöplerden ne zaman kurtulacağız acaba?

Fotoğraf çekmek hep balıklar bitince veya masanın süsü bozulunca aklıma
geliyor:p

Resim yazısı ekle

Geçtiğimiz hafta çüçümün d.günüydü.Elcağzımla pandispanya yaptım, sonra
bu şekilde pasta.Söylemesi ayıp lezzetli de olmuş:))


20 Şubat 2013

Ada raporu-11 aylık

Ada kızım 11 ayını doldur.Bugün doktor kontrolü vardı ayrıca.
Herşey yolunda çok şükür. Her türlü yemekten yedirebilirsin, inek sütü içirebilirsin dedi.( ne tür süt veriyorsunuz, pastörize mi, sokak sütü mü ? )
Gündüz ek gıdaya ağırlık ver, akşamları da emzir dedi..Bakacağız:)

Ada nın üstte 4 tane altta da 2 tane dişi var şu an..Amaaa, toplamda 6 tane diş birden geliyormuş.Üstten ve alttan gelenler belli, anlamıştık onları kabarmışlar, azıları da doktor söyledi. Allah yardımcımız olsun.İnşallah kolay atlatır kuzucuğum benim.

12. ay kontrolünde ayrıca göz ve genel cerrahiden de randevu alacaksınız dedi..Genel cerrahiden neden diye soramadım, Ada acayip ağladı.Başka bebek ağlamaya başlamıştı biz girdiğimiz de hoop bizimki de katıldı tam koro vıyak vıyak ağladılar   bıcırıklar..

Ek gıda konusunu da sorduk doktora ama Ada çok fazla bir şey yemiyor.Neredeyse %90 anne sütü ile besleniyor, zaten doktorun dediğini yapıyorum ama kahvaltıda bir gün yumurtanın sarısının yarısını yerken diğer gün yemiyor.Yani her zaman yiyecek diye bir şey yok ama, istiyorum ki hem anne sütü alsın hemde hapur hupur her şeyden yesin:))) çok şey istedim dimiiii:)))

Ada artık iyice ayaklandı.Tutuna tutuna tabi:) Bazen unutup 2 elini birden bırakıp alkış yapıyor, bay bay yapıyor, o kadar öğretmeye çalışmıştım bir ara.Kendi isteyince oluyormuş bak.Deli deli der gibi bay bay yapıyor çok hoş:)

Mutfakta damacanaya sarılmayı çok seviyor, sohbet ediyor onunla..Çizgi film de izlemeyi seviyor.Müzik sesi duyunca poposu sallayıp dans ediyor:)

Birde cep telefonuyla konuşulunca ağlamaya başlıyor, bende konuşacağım diye.Elimizden alıp suratına kapatıyor.Artık ağlasada vermiyoruz..Çok ağlıyor ama ya, zibidi..

Kitaplarıyla çok haşır neşir oluyor, mutlu oluyorum.İnşallah ileride de kitap okuma alışkanlığı olur..

Ellerini yıkayınca alkış yapıp elindeki suların yüzüne gelmesi onu çoook mutlu ediyor..

Ne güzel şey, bebik olmak, çocuk olmak, ufacık şeylerden mutlu oluyorlar..

İşte böyle:)

Nice nice aylara kuzum..Sağlıkla, huzurla....

19 Şubat 2013

Şunlar-Bunlar!!



Aşağıdaki kedicikleri, Ada'nın d.gününde gelenlere hediye olarak verilmesi nasıl sizce?? 3 paket buldum dolapta, alınmış konulmuş kenara:)) Boyunlarındaki zilleri çkarıp yerine kurdela falan bağlasam..Yani saçma olur mu olmaz mı, siz dostlara sorayım dedim:) Yoksa yine magnetli bir şeyler mi yaptırsam bilemedim.Sıkıldım onlardan da gerçi.Doğumda magnet, diş buğdayında da magnet hediye etmiştim. kikiki:)


Üşengeçliğim tavan yaptı bu aralar..Çarşıya çıkıp ( Çanakkale'de çarşıya çıkılır )  tütü için siyah tül alacağım daha.Bu arada tütü yapımını  öğrendim. Her yerde var beceririm umarım:))Ayakkabı da lazım..Bu ayakkabı konusunu da sorayım sizlere, ortopedik falan mı almak lazım?? İnanın bilmiyorum.Daha tam yürümüyor, evde ayakkabı giydirmiyorum zaten, çarık çoraplardan falan giyiyor..
Bilgilendirilmeyi bekliyorum, ayrıca araştırmada yapayım netten.


Ayy pembe mi yapsam yaa, çok cici:)






Ya evet, ben oğlak burcuyum..Yani kararsız kazım( annem derdi, rahmetlim ) :))

15 Şubat 2013

Günler Geçerken-

Sınavları atlattık, bakalım sonuçlar nasıl olacak:/

Ada kızım, hala hapur hupu yemek yemiyor, bende
gangnam style dinletip yedirdim-doğrudur:)
Isırdığı her lokmayı tükürüyor, bulamaç yemiyor,
haşlanmış yumurta yemiyor..Ee, yemiyor bir şey:((

Gündüz uykularına kucağımda uyutuluarak giriyor,
2 tane yastıkla beraber..Tipe bak:)))

Bol bol yağmur yağdı, güzeldi..


Ada'nın doğum gününe çok az kaldı( hayır bir buçuk ay var, diyen çüçü beye )
Hala daha kafamda bir taslak yok.Var gibi de, yok işte:) Tütü yapmak istiyorum, beyaz badinin önüne 1 yazıp, arkasına da A yazayım diyorum.Beyaz badi, siyah tütü falan.Bjk li ailenin minnak üyesi olarak yakıştırıyorum Ada'ya..Hatta Nesterenin Alis'in d.günün den ç-alıntı yapabilirim:p Yapabilir miyim???:)))
Bakalım, belkim evde olan herhangi bir elbisesini de giyebilir..Çanakkale de olduğumuzdan, ailemiz de Bursa da olduğundan, oralara gidip kutlayalım, insanlar yollara düşmesin, burada dostlarla yaparız ayrıca diyoruz..Yaşayıp göreceğiz bakalım:)

4 Şubat 2013

Annem mi???

Annem ders çalışıyooor:) Bende onun üstüne arabamla gidip şımarıyorum, şımarıkımmm bennn:)

İzleyiciler