14 Ocak 2013

Püskevit Yaptımmm

Ada' ya bisküvi yaptım.Tam buğday unu, pirinç unu ve irmik kombinasyonundan.( tereyağ) Taş gibi oldu:)) dişini falan kaşıyor Ada,,Bende yiyiyorum özensin diye ama yok fazla yüz vermedi:)) Sabırlıyım belki yer bir gün:))
Çocuğum yemek yemiyor kitabını bitirdim.Onun için ayrı bir yazı yazmak lazım ama vakit yok:) Keşke daha önce okusaydım dediğim bir kitap.Ben önce Nilsmum şu yazısında kitabı almaya karar verdim.Sonrasında da Fili tutuğum yerden blogunda bu yazıyı okudum.Kendimce çok faydalı buldum.Buradan tekrar teşekkür ederim kendilerine..İyi bu blogu yazmaya karar vermişim.Nuray'a da bir teşekkür, sende aç dediydi bana:))
Oscar ödül töreni gibi oldu ama napiyi,m:))

cici bebe diğil  işte:) isim bulmam lazım:)

Artık Ada'ya hiç ısrar etmiyorum.Önüne koyuyorum ufak parçalar, hepsini parmağına yapıştırmaya çalışıyor sonra hoop ağzına:))  Hatta bugün yarım yumurtayı koydum önüne, bazen ağzına, bazen de yere attı:)) Oynadı hem biraz da:)) Ehöömm ortalık battı evet, altına bir şey yaymaya karar verdim:)

Günler böyle geçiyor işte..:p

18 yorum:

  1. Özlemcim ne tatlısın..Burda senin bloğunda kendimi evimde hissediyorum ben de:))iyi ki yazıyorsun..Adayı erkek gibi sevemelerine alışsan iyi olur canım.Melisin saçşlarını iki yandan toplamıştım yine de kız mı erkek mi diye sordular..1,5 yaşı bekle.bu aralar cinsel kimlik karmaşası yaratmıyoruz çok şükür,gayet de kız benim kızım!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nuray'cım, saçı da uzasa durum bu diyorsun yani:)) Bıdır bıdır konuşsun istiyorum bende Melis gibi ( melis ablası gibi:p )

      Sil
  2. Saçı çok uzun olmayan bebişlerin sorunu bu olsa gerek.herkes erkek sanıyor.Bisküvileride afiyetle yesin Ada hanım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, bu sorunu her kız annesi mutlaka yaşıyor sanırım:) Pek yemiyor Ada, sert olmuş püskütleri:))

      Sil
  3. Bizim oğlan da kel ama kız diyorlar ben anlamadım bu sokakataki teyzelerin psiklojisini:))Ada maşallah hiç yemiyor gibi durmuyor,tospik:)Israr etmemek ne kadar zordur herhalde değil mi ama öyle yapmak daha iyise mecbur kalıyor insan,belki de böyle kendi kendine yemeyi daha çabuk öğrenir:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Tubacım ya, teyzeler, amcalar, Bunu detaylı yazmam lazım, bu akşam Ada'ya"maşallah yakışıklı, sünnet ne zaman" dediler ya:)))))) yani pesss..Canım bu fotoda Ada öyle çıkmış ama ayına göre gidiyor kilosu:)

      Sil
  4. Adacık maşallah sana..fıstıkımızı erkekmi sanıyorlar ,bant felan tak annesi kafasına ..pisküvitler güzel duruyor bende yapıodum bi ara sonra baktım yiğitte pek sevmedi.İçindeki irmikten ötürü sert oluyor biraz.ben irmiksiz yaptım ...Bi arada ona ekmek yapıodum tam buğday unundan..en son bıraktım hepsini artık ben ne yersem onu yiyo bizimki....bizim mutfak savaş alanı giib yerlerde havuçlar,brokoliler,ekmek,makarna.. ne ararsan var:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bant taktırsa keşke.Şapkayı bile zor takıyorum:)) Olduğu kadar pembe ve kokoş giydiriyorum ama nafile, kızımmmm ben yazan badilerden alacağım en sonnunda:))
      Bizimde öyle canım mutfak , canları sağolsun yesinler büyüsünler..

      Sil
  5. biküviyi ben de yaptım bir kere ama içine pekmez koyduysan eğer sonradan duyduğuma göre pekmez fırına girmemeliymiş (70 dereceydi sanırım geçmemesi lazımmıs), bu konu tartışmalı ama ben de bir daha yapmadım, sert olmustu dila da pek sevmedi zaten dışardan aldığım bebe bisküvisini de hiç yemedi bir kere aldım paket olduğu gibi duruyo

    adayı oldukça toplamış gördüm bu beslenme şekli işe yaramış demekki :) ben de hep parçalar halinde veriyorum eli tabağa girmezse, o yemek yerlere dökülmezse lezzetli olmuyor sonra :P

    öpücükler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım, duydum o pekmez olayını.Koymadım o yüzden.Ada'nın pekmezle arası pek iyi değil.Öğürüyor onu yiyince, zorlamıyorum bende..Ada' da pek bayılmadı ama öyle eline veriyorum.Bir daha yapmam bende, yüz vermedi hiç:) Bu fotoda öyle çıkmış canım, aynen öyle yapmalıymışım bende, öğrendim gecde olsa..Sevgiler

      Sil
  6. valla ben hiç püskevit falan yapmadım :) nasip olmadı yani malum :D
    birara denemeye karar verdim şuanda
    birde benim Ada'da yemezse hepten üzülürüm artık :)
    şaka şaka daha rahatım şuan itibari ile
    inşallah Ada kız yerde sende emeğinin karşılığını alırsın anacıım :)
    öptük çok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaparsın canım sende, hatta daha güzellerini yaparsın Ada'cığıma:)) İyi olmana sevindim Emrecim..
      Pek beğenmedi Ada püskütlerini:)) öptük bizde:)

      Sil
  7. ben hiç cesaret edemiyorum ya.. en son yaptığım kurabiyeler 5 taş oynacak gibiydi.. dur bakayım senden bir cesaret alırım belki..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimde öyle ya Sevgi merak etme:)) Ada kafama atacak diye korkuyorum zati:)))

      Sil
  8. ben de bugün deneyeceğim tekrar,bir tarif buldum,onu deneyeceğim bakalım sert olmaz inşallah yine,ben de taş gibi birşey yapmıştım daha önce.Süt yani inek sütü içmiyordu Özgün hiç,geçen gün Hipp'in bisküvisi ile sütü denedik,sevdi.böylece süt de içmiş olur biraz,o yüzden biran önce halletmek istiyorum evde bisküvi işini.
    Ada'cığıma gelince,tombiş gibi görünüyor fotoğrafta maşallah.kollar tam ısırılası.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Isırmalık vallahi.Çok şükür keyfi yerinde ama her anne gibi yesin-yesin yesin istiyoruz:)) Çocuk şişko olacak yaa.Töbe töbe:p Ee o zaman tarifi bekliyorum senden Ayşegül:)

      Sil
  9. Evet hic zorlamamak gerekliymis, anne yuregi yesin doysun iyi beslensin istiyor dogal olarak:) ama hic yemedigi yiyecehi bir sure sonra bayila bayila yiyebiliyorlar...iyi dusunelim iyi gitsin hersey:)

    Sevgiyle isikla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anne yüreği işte, hep yesin istiyor gerçekten:)) Pozitif düşünmekte yarar var:) Sevgiler bizden de..

      Sil

Güzel Yorumlarınız:)

İzleyiciler