7 Ocak 2013

Ooo Kimler Gelmiş:)

Evet, biz geldik.Zorunlu bir Bursa tatili geçirdik.Kötü bir başlangıç oldu ama iyi de oldu.
2 hafta önce eşimin annesi Ç.kaleye geldi.Kadıncağıza o kadar ısrar ettik ki gel gel diye, benim AÖF sınavım vardı 5-6 ocakta, hem ona hazırlanırdım, hem değişilik olurdu kendisine diye ısrar ettik işte.Ada'yı da çok özlemişti.Bahane çoktu:) Ama annem, terminalde, tansiyonu yükselince ayağı takılıp düşmüş ( kısaca anlatıyorum ) ve eli feci şekilde kesilmiş.Eşim de 2dk. gecikince kendisine çok kızdı.Benim yüzümden oldu deyip durdu zavallım..Hemen hastaneye götürmüşler, 10 dikiş atılmış.Hafta sonu öyle geçti.Çok üzüldük tabii.Eli askıda.P.tesi günü doktor ameliyat dedi, misafir oluğu için burada, hemen Bursa'ya gitmek, orada ameliyat olmasının daha iyi olacağına karar verildi. Tendonları kopmuş elinin.:( Eşimde izin alıp Bursa yolculuğumuz başladı ve bitti..

Ameliyat oldu, şimdi dikişler falanda alındı.Ama hala elini kullanamıyor annem.Biraz daha sabır.İnşallah iyi olacak.Çok şükür ki kafasını falan vurmamış bir yere..

Yeni yılımızı Bursa da geçirdik bu yüzden.Bende kardeşlerimi görmüş oldum.Babamın 2.yılıydı aramızdan ayrılışının, o'na dua okuduk,andık..

Blogumu çok özledim dostlar..Neden daha önceden yazmaya başlamışım ki.Ada bahanesiyle kendi dertlerimi de yazıp duruyorum baksanıza.Ada ya hatıra:))

Bursa'dan gelince de hemen yazamadım.Muhteşem, bütün dünyanın sınavlarına girip bir türlü kazanamadığı tek okul:p ,  AÖF sınavlarım vardı:))) Yıllardır okuyorum diyeyim ben size anlayın gerisini:) Annelik ve ev hanımlığımdan evvel, Allianz sigorta da çalışıyordum ben:)) Neyse,çok dağınık yazdım..Kusura bakmayın.

Ada hanım kızıma gelince, Bursa da sevgi böcüğü oldu.Dayısına önce alışma, ısınma turları attı.Gece cilveler, sırnaşmalar yaptı ama sabah olunca hoop tekrar başa dön:)) Çok komikti.Bir dayısına hemen alışamadı diyebiliriz:) Kalabalık ortamlara girdi çıktı, çok eğlendi..Çok mutlu oldu.Ohh be demiştir hep aynı kadını görmekten fenalık gelmişti, hayat meğersem ne kadar da güzelmişşşş:))) Uludağa da çıktı, ilk karı da görmüş oldu, kara dokundu:)) Evet soğuk buldu azcık:))

Yeni yıla evde girdik tabi, her bebekli anne baba gibi.Ama bu yıl tv de hiç bir şey yoktu yaa.Allahtan cnbce de melek vardı da:p onları izledik...Asıl bomba yeni yıla Ada'yı uyutmaya çalışırken, daha doğrusu emzirirken girdim.Evet evet, üstelik bende uyumuşum:))) Anlaşılan bütün senem öyle geçecek:)

Ada çok ama çok hareketlendi..Sürekli ayakta durmaya çalışıyor, yan yan, yengeç gibi sıralamaya da başladı hafiften.Yeme içme işleri öyle süper gitmiyor.Yoğurt mayalıyorum onu yiyiyor.Tarhana çorbası yapıyorum sık sık.Kuzu gerdan alıp sebzelerle pişirdim Bursa da ondan yedi.Şimdi yine aldım, yapacağım yeniden.Ama sabah kahvaltı işini bir türlü beceremiyoruz ya.Ya uykusu geliyor, ya sadece ıhlamur çayını içiyor.Bulamaç yapıyorm 2. kaşıktan sonrasını tükürüyor.Tek tek istiyor, o zamanda yeterli yemiyor..Üzülüyorum ne olacak bu çocuk sonsuza kadar süt mü emecek yaa..Neyse okuduğum kitaba ters şeyler yazıyorum ama dur bakalım Özlem diyorum.Sabır..Çüçü beyde, Ada su içerken tıkansa, biz çocuğu ek gıdaya zor geçiririz demeseydi iyiydi:p


Daha bir sürü şey vardı aklımda.Not alsam iyi olacak.Unutuyorum.

Hoş buldukkk:)))

16 yorum:

  1. Hoşgeldiniizz:))Öncelikle çok geçmiş olsun,dediğin gibi Allah beterinden saklasın anneni:(Bursa güzel Bursa'ya gittiniz demek ne iyi olmuş,değişiklik bebekler için harika bir deneyim oluyor,bir sürü şey öğrenip sosyalleşiyor bıdıklar:)Bildiğim kadarıyla anne sütü oldukça yeterli oluyor 2 yaşına kadar ama takviyeler de şart.Bir tanıdığımın kızı 3 yaşında neredeyse anne sütünden başka birşey içmiyor ama sağlığı yerinde.Allah ona göre yaratmış sütü:)Bol uykulu ,güzel bir yıl diliyorum sizlere:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbulduk, memleket Bursa olunca sık sık gidiyoruz.Çok kalınca sıkılıyoruz da, alışmışız çanakkaleye:))Çorba, yoğurt falan yiyiyor da kahvaltı olayı zor..Bakalım doktor kontrolunde kilo olayları nasıl..Mutlu yıllar size de:)

      Sil
  2. gelmiş geçmiş olsun , hoşgeldiniz ,Ada'yı öperim

    YanıtlaSil
  3. Hoşgeldiniz kuzumm.
    Annene çok üzüldüm ya yazık kadına. Çok geçmiş olsun.
    Ama bahaneyle aileni görmüşsün işte napıcaksın. Olacağı varmış.

    O boncuk kızını da yerim.
    Bu sene bol bol yesin uyusun yavru.

    Bence tek tek istediğinde ver gitsin. ne yese kardır.
    ben hep çocukların lazım olan kadarını yediğine inanıyorum. çocuklar aç kalmaz bence. o anda yemiyorsa biraz sonra yer gibime geliyor.
    Ama her çocuk farklıdır heralde. Ben biraz rahatım da bu konuda. Bütün gün yemek yememişse ama süt içmişse hiiiç kafama takmam. şimdi yemez 1 saat sonra yer.
    bugün yemezse yarın yer.
    yemezse gargara yapsın :)
    keyfi bilir yani.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbulduk nesterencim..Evet olacağı varmış ama üzüldük ya, olmasaydı keşke..

      yesin uyusun, kaka yapsın bu sene Ada:)

      hahahaha, yemese gargara yapsın bence de, dur bakayım.Kafası karışık bir insanım ben, genel olarak kişilik böyle olunca, net değilim yani:) tak tak kafaya nereye kadar:)

      Sil
  4. Geçmiş olsun annene,iyi ki daha beteri olmamış
    Toparlar inşallah en kısa zamanda

    Ada dayısına alışamamış ya hemen
    o duruma gülümsedim biraz işte çünkü benim Özgün,bebekliğinden beri ısınamadı dayısına hayret birşey.
    Bizim dayı uzun saçlı falan pek klasik bir tip değil,acaba ondan mı diyorum,anlam veremiyorum.birsüre beraber olduklarında ısınıyor,sonra birdahaki görüşmelerinde tekrar kaçıyor falan,bir cilve,naz
    benzettim sizin durumu da bizimkine :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim kardeşim de öyledir.geçen yaz bize gelmeden traş olmuş çocuk korkmasın diye.ben de için için dertleniyordum,kaptan mağara adamı gibi gelicek çocuğum korkacak diye:))

      Sil
    2. Sormayın kızlar ya, dayısı da üzüldü tabi bu duruma..Ama bir taraftan da komik oluyor.Ağlıyor önce, omzuma gömüyor kafasını, sonra yavaştan da, çaktırmadan bakıyor dayıya, napıyor diye:)) sıpa bunlar işte:)

      Sil
  5. Çook gecmiş olsun annene..Allah beterinden korusun

    Ada hanım kızın çok güzelleşmiş maşallah :)

    YanıtlaSil
  6. Çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum...

    Mevzu ek gıda olunca sormak istedim. Bnm kız da 6.5 aylık ek gıdaya geçiş sürecindeyiz. Hiç gazlı bir bebek değildik ama ek gıda sağolsun gaz ile tanıştık... Br kaç hafta sonra doktor kontrolü var ona da danışacağım ama bu bir süreç midir? Zavallımın gece uykuları bölünüyor maalesef :( Bir hevesle başladım ama gazdan dolayı haftasonları ek gıda vermiyorum bakalım kilo durumlarımız ne olacak ://

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler.. Ek gıda olayları bende de süper değil inan..Ada gazlı bir bebekti hala da öyle.Geceleri de ağlıyor gaz çıkartırken.Ama sizin ek gıdalardandır buyük ihtimalle.Doktor net bilgi verir.Ben araştırmıştım netten biraz.Hangi besin gaz yapıyorsa onu vermeyi keserek deneye deneye bakın diyordu.Ama anneden de geçiyormuş.Yani herşeyi yiyiyorum ama gaz olayları bitmedi bende de..

      Sil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. Hoşgeldiniz Özlemcim..öncelikle kayınvalidenden annem diye bahsetmene çok özendim.iyi ki çocuğuna o bakmıyor,yoksa sen de benim gibi buz gibi soğurdun..aah ah ben de eskiden arkasından annem diye knuşurdum okulda falan,şimdi adını söylüyorum.çok kötü oldu böyle ama yapacak bir şey yok bu saatten sonra.Neyse kendi bloğum yetmedi bir de burda başladım kadının dedikodusunu etmeye.Bütün günahını aldım vallhi burdan dosdoğru cehenneme giderim heralde nonstop:))
    Neöğ?Ada Uludağ'a mı çıktı?Çılgınsın şekerim sen:))Maşşşallah diyorum burdan bocuk gözlü kuzuma ben..anasına da tabii.çok sevgiler,öpüyorum ikinizi de:)

    YanıtlaSil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbulduk nuraycım.sağolsun aramız iyidir kayınvalidemle.Çok şükür:) töbe töbe niye cehenneme gidiyorsun yahu, takma kafana..
      Vallahi uludağa da gittik, karlarada bastık.Ada pek bir şey anlamadı ama..Anı oldu işte:))Öptüm bende sizi.mcx

      Sil

Güzel Yorumlarınız:)

İzleyiciler