20 Aralık 2012

9.Ay-AdA Raporu

Ada bugün 9.aylık oldu.:)) Geçen hafta aylık doktor kontrolune gittik, burun akıntısı olunca erkene alınmış oldu.Geçti ama şimdi, tıkanmalar tam gaz devam burunda." O burun tıkanacak arkadaş" diyor inatla:) Burnuna da kolaysa sprey sıkın, kol bacak, kafa ayrı, çığlık ayrı..Zor yapıyoruz.Malum kış geldi, ev ısındı.Normal bu süreç..
Ada hanım 9.ayında çok ama çok tatlı oldu bence:))) Artık istediği şeyleri çığlık çığlığa ağlayark bize yaptırıyor..Başka bir odada isek diğerine gitmek istediğini, kucağımızda ise, kollarını o tarafa çevirerek yönlendiriyor.

Boyu posu kilosu ayına uygun devam ediyor çok şükür. Ayakta durmaya bayılıyor.Tek ellle:)) diğer eli ile tutunarak duruyor.Tam bir tv manyağı oldu.Özellikle reklamlarda kilitleniyor.Ne yapacağımı bilemedim.Kapatıyorum tv yi ama bazende canım sıkılıyor açıyorum.İzlenecek doğru dizgin bir şey yok ama ses işte, alışkanlık:) El çırpmaya devam, babası gelince oturduğu yerden ileri geri sallanıyor.

Ek gıda işi, Ada kakasını 1 kaç gün yapmayınca, fitille falan yapınca ben resmen soğudum.Tarhana çorbası, karışık sebze çorbası falan yapıyorum tabii.Yoğurt veriyorum.Ama her gün  vermiyorum yoğurdu.Kaka yapmasını etkiler diye.Tam emin değilim ama bir gün verip diğer gün vermiyorum.Sabahları da kahvaltıyı pek yapmıyor, ıhlamur içmeyi seviyor çok.Labne peynirli minnak ekmek sürüyorum onu yiyior.Bugün yarın sebze çorbasına kuzu eti koyacağım.Daha et yemedi, biz yerken tattırmıştım ama sayılmaz:))) Anne sütü almaya devam..

Uykusu da bazen sabahları 30 dk uyuyor bazen 1 saat..Bu aralar çorba oldu uykusu..Dün gece mesela, 2 saat uyudu uyandı, yarım saat uyutmaya çalıştı babası, kocam sağolsun kucağında taşıyarak uyuttu..gece 12 buçuktu bu olaylar oluduğunda..

Ada'ya, el sallamayı, baş baş yapmayı falan öğretmeye çalışıyorum ama beni pek sallamıyor:)) yerde oyuncaklarıyla yuvarlanmayı, yastıklarıyla kavga etmeyi pek seviyor.ÜSt baş değişirkende ağlamaları geçen aydan beri devam zaten.O kadar zor giydiriyorum ki..Hele bez değişimi.Evlere şenlik, popo açıkta zırt pırt dönüyor, düşecek alt açma masasından diye korkuyorum, değişik yöntemler deniyorum bakalım..


Ee 9.ayımız kutlu mutlu olsun Ada kızım..mucuk:)

12 yorum:

  1. tebrik ederiz efenim 9.ayınızı,maşallah
    her satırını okudum merakla.el sallamıyor,beni sallamıyor demişsin ya,aynıydı benim kızım da.şimdi öpücükler havada uçuyor ama uzun bir süre yaptıramadım pek birşey.korkmadım desem yalan olur.ne küçükken "tel sarar"falan yaptı,ne de kendi isteyene kadar el sallama,öpücük...kendi isteyene kadar yapmaz,sakın canını sıkma..yani ben biraz canımı sıkmıştım da o yüzden diyorum,her çocuk yapmıyor o numaraları...
    o tokalı kafayı öp öp öp benim için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tel sararı bende yapıyorum karşısında ama sallamıyor beni:)) takmayayım di mi, herşeyi takıyorum ben yaa.Valla işimiz zor:) Saçları uzasa ne tokalar takacağımda saç yokk:)))

      Sil
  2. Canım hayırlı olsun 9.ayınız ne çabuk geçiyor değil mi ayla:(Maşallah anladığım kadarıyla Ada da biraz bıraksan düz duvara tırmanacak bebeklerden:)Bu arada geçmiş olsun hayırlısıyla şu kışı sapasağlam atlatsak:)Senin minnoş da objektife bakmamaış bak:)Yerim onun toksaını çok tatlı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz canım.Gerçekten çok çabuk geçiyor.Evet doğru anlamışsın canım, duvara tırmanmaya çalışıyor, yalıyor, tırnaklıyor..Çok fena:))

      Sil
  3. ooh maşallah boncuğa.
    Ya bizim ki hala kafasına göre takılıyor.Canı isterse yapıyor.
    Canı isterse ses çıkarıyor.
    Ben de hiç bilmem tel sarar filan o yüzden öğretemedim.
    Nasıl olsa öğrenir diyorum sallamıyorum.
    Sen de takma kafana böyle şeyleri sakın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte insan , ana yüreği:p bi umut öğretirmiyim acaba diyor..Zamanla olacak anlaşılan:))

      Sil
  4. hayırlı olsun 9.ayınız benim bebeğimde bugün 8.ayına girdi ama bu ay çok az kilo alış üzüldü biraz ,sizin bebeğiniz kaç kilo almış sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar

    1. teşekkür ederiz..Bu aylarda yavaşlıyor zaten kilo alımı.kafanıza takmayın, sağlıklı olsunda, kilo önemli değil bence..Sevgiler bizden de

      Sil
  5. maşallah Ada hanım çok ttalı yaa..Aman aman o sprey mevzusunu hiç sorma aynı bizimki .bin takla atıyoruz o burnu açana kadar.
    Babalar anlayıuşlı olmasa halimiz harap.Dün gece 12 ve 3 arası aynı senaryo bizdede yaşandı.uyutana kadar canımız çıktı.Maymuna çevirdi bizimki bizi

    YanıtlaSil
  6. Maşallah Özlemcim ya..9 aylık oldu demek Ada kuzusu..Allah daha nica aylarını göstersin sağlıkla inşallah..
    Ben de Melise hiçbir şey öğretemiyordum.. bak şimdi babaannesi gelsin de gör ne numaralar öğretecek,bizde öyle olmuştu,sanırım genelde de anneler bir şey öğretemiyor:))
    kaka meselesine takılma Melis de o aylarda 2-3 günde bir yapıyordu, sanırım ek gıdayı hazmetmeye uyum sağlıyor vücutyavaş yavaş. çocukta bir sıkıntı yaratmıyorsa sorun değil o,hele ben seviniyordum yaşasın kilo alıyor diye.Zamanla düzelecek emin ol, Nuray dediydi dersin..kih kih kih:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oldu Nuraycım ya, daha dün gibi, fellik fellik blogları gezerken senin bloguna rastlayışım, ç.kaleden sevgiler deyişim:)))

      bakalım babaannesi gelince neler öğrenecek, yazarım:))

      çok taktım ben bu kaka olayına inan, çocuğa yemek yedirmek gelmiyor sırf bu yüzden..yavaş yavaş başladım hiç vermiyor değilim ama anlarsın sen işte beni canım.

      Sil

Güzel Yorumlarınız:)

İzleyiciler