26 Kasım 2012

Uykusuz Her Gece

Her uykusuz annenin sevdiği bir şarkıdır sanırım bu:)) Hatta uykusuz anneler  adlı sitenin de takipçisiyim..

Ben Ada ile aynı yatakta yatıyorum.Gece çok sık uyandığı için sürekli beşiğinden alıp tekrar geri koymak bana zor geldiği için!!! ( üşengeç bir anneyim evet ) beş  kere uyanıyorsa üçünde emerek uyuyor tekrar.Öyle tamamen uyanmıyor aslında..Bilirsiniz işte, ağlayınca pışpışlanmayı bekliyor..

Geçen gece Ada ile uyuyup sabahında O yanımda el çırparken yatağın kenarına kadar gitmiş, birden uyandım ve düşmesine ramak kala yakaladım bıcırığı.. Tamam artık dedim, beşiğinde yatacak..Dün gece de beşiğinde yatırdım..Üç defa uyandı kucağımda gezdirdim uyuttum, beşiğin yanında puf var ona oturdum pışpışladım poposuna hafif dokunarak..Ama berbat haldeyim..Uyumama az kaldı, yine yanıma aldım..

Ama bu doğrumu, ne zaman ayrı yatmalıyım..Ne kadar küçükken ayrı yatmaya başlarsam o kadar iyi mi olur bilemiyorum..Ada ile uyumak çok güzel, şikayetim yok ama, güvenlik için:)) Yataktan düşerse diye bin türlü önlem aldık ama maşallah çok hareketli..

19 yorum:

  1. bzim gibi yapın en güzeli yan tarafını çıkartıp beşiğini yatağa birleştirdik.
    bir de sandalye koyabilirsin yatağın kenarlarına düşmemesi için

    bol uyku diliyorum size

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hm mantıklıymış..Ayrı yatmaktan iyidir:) Boll bol uyku aminnn..Sevgiler

      Sil
  2. Selam bence artık ayırmanın zamanı gelmiş hatta 1 yaşından sonra odasını bile ayırmak gerekiyor. Tubaanne nin bloguna bıraktığınız yorumdan ekledim sizi benimde kızımın adı Ada isim dikkatimi çekti bize de bekleriz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Odası ayrı zaten.O kısmı yazmamışım demekki:) Ben Ada nın odasında bir kanepe var onda yatıyorum.Ve Ada yı da yanıma alıyorum:)

      Sil
  3. canım benı aynı yoldan geçtim ve Emir bir gece güm diye aşağı düştü.Emme olayı bitmeden yanına almanda pek kolay bitmiyor.insana gecenın bır vaktı al koy ,al koy zor gelıyor ,en ıyısı yanıma alayım dıyorsun.Emme bıtınce o da cok uyanmıyor,ınek sutu yada devam sutu oldukça tok tutuyor.BEşikte uyuması en güvenlisi canım ,sende gerine gerine yatarsın .oyanında yatınca insan tetik oluyor ,sevgiler,öptum sizi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet emme olayı büyük faktör..Ama gittiği yere kadar da emzirmeyi istiyorum ben Çilercim..Bakalım bir çözüm bulacığız ama..Sevgiler,:)

      Sil
  4. Ben pek yorum yapacak durumda degilim, bizimki de saat 4'ten sonra yanımıza geliyor, anne bir yanda baba diger yanda:) Yanliz sunu soyleyebilirim ki 1 yas sonrasi hareketleri biraz daha sakinlesiyor uyurken, iyi haber yeterli mi bilmiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nazlı, hatırlıyorum sen bu konuda yazmıştın hatta:) İyi haber için teşekkür ederim:)Bizim evdeki durum, baba ayrı yerde, anne Ada nın odasında:) Sevgiler

      Sil
  5. Bizimkinin hemen bizim yatağın yanında park yatağı duruyor, hiç bizimle yatmadı, belki benim rahatsızlığımdandı hiç yanımda yatmadı, bazen ben de buna özeniyorum. Mutlak bir doğru yok, sonuçta her çocuk farklı. Ama 1aydan sonra, 3 aydan sonra odasını ayıran arkadaşlarım var, ben 1 yaşından sonra ayırmayı planlıyorum, kısmet:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Park yatak bizde kullandık, bAYRAM da bursada bıraktık onu da hatta..Eşim sabah erken kalkıyor, uykusu bölünmesin diye ben Ada nın odasında ki kanepede yatıyorum ve Ada yı da yanıma alıyorum..Ama babası da her uyandığında geliyor, pek fark olmadı aslında:))

      Sil
  6. bende o üşengeç annelerdenim.Yanıma alıyorum sık sık uayndığı gecelerde..onun olduğu tarafada yastıklar koyuyorum .Allah'a emanet uyuyoruz beraber..Aslında ayırabilsek güzel olur ama benim evim müsait değil ona sebeb yanımda park yatğında uyuyor.Mız mız yapınca hooop koynuma ...Büyüyor öyle böyle illaki birgün kendi odasında uyuyacak ..gerçekten bebişle uyumak çok zevkli..uyurken onu seyretmeye doyamıyorum ben.çok masumlar çok..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya ben nasıl yattığımı bir gün fotoğraflayacağım.Eziyet gibi benimki biraz. Kanepe dar biraz.Yan yana yatsak sığmayız Ada kıpır kıpır..Puf koyduk getişlettik ama, aşağı sarkmış yakaladım işte..Korktum çok:( Yoksa çok zevkli, zaten büyüyünce benimle uyumak istemeycek:))

      Sil
  7. Önlem almana rağmen hala düşme tehlikesi varsa ayırman en iyisi.Kayrolasının yanına uzanabileceğin bir kanepe koyma şansın var mı?Eğer varsa bir süre orada yatarsın o da, sen de yavaş yavaş alışırsınız.Ben Ege'yi yanımızdan ayırdığımda öyle yapmıştım ve işe yaramıştı:)Uykusuzluk çok zor,sürekli yanında olduğunu bildiği için de hep uyanıyor olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ada nın odasında kanepe var, ama her uyandığında beşikten almak zor geliyor..Birde minikim ben azcık:D belim ağrıyor, beşiğin parmaklığını indirsem Ada atlar..Kokuma da alıştı galiba, yanımda daha iyi uyuyor:)off bu uyku çok tatlı ama Ada ondan da tatlı, bakalım:))

      Sil
  8. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu uyuma konusunda en yanlış kaynak benim sanırım,ne kadar yanlış varsa ben onları yapıyorum çünkü
      emzirerek uyutuyorum hala,2 yaşına yaklaşan koca sıpayı
      sonra kendi yatağımda da yatırıyorum sık sık
      gece yatarken sarılıp alıyoruz yanımıza,uyuyunca yatağına koyarız diye, sonra gözümüzü bir açıyoruz ki aaaaa sabah olmuş,biz ailece yatmışız yine
      kendi kendine uyumayı da öğretemiyorum,gittiği yere kadar devam ediyorum hala bu düzende!
      çok bohem takılıyoruz biz
      yani bana hiç bakma,ben çekirdek alıp tenis maçı izler gibi izliciim yorumları

      Sil
    2. Sorma canım yaa, bende senin yolunda ilerliyorum merak etme:)) emzirerek uyutma hiç iyi değilmiş ama alıştı artık Ada ne yapayım bilmiyorum..Çok öptüm sizi, sevgiler

      Sil
  9. aslında gözü açılmadan ayırmalı der büyükler.. çünkü sonra çok zor oluyor hem çocuk için hem anne için.. ben 4 aylıkken ayırdım odaları.. tabiki arada koyun koyuna da yatıyoruz.. ama yanımda uyusa bile mutlaka yatağına yatırıyordum.. yaklaşık 1 aydır da tamamen kendi başına uyuyor..

    YanıtlaSil
  10. Seni çok iyi anlıyorum. Zira ben de Ceylin 10 aylık olana kadar onunla aynı yatakta yattım ve en son babamızın isyanı üzerine Ceylinie beşiğine koymaya karar verdim. Ama bambu beşik artık küçük geldiği için park yatak aldık aynı odada kalk yat yine devam ettim sabaha kadar. Ama 14-15 aylıkken artık gece daha az uyanmaya başladı. Şimdi 22 aylık baız geceler deliksiz uyuyor sabaha kadar.(ama ben yien uayndığım her sefer üstünü örtüyorum.ben deliksiz uyumuyorum.) bazı geceler huysuz oluyor ağlıyor, uyanıyor su istiyor, rüya görüp korkuyor. Yani çocukalr sanırım 3-4 yaşına gelmeden bizlere uyku yok :)
    Sevgiler,
    www.ceylinolmez.com

    YanıtlaSil

Güzel Yorumlarınız:)

İzleyiciler