30 Kasım 2012

Kakasal Mevzular

Ada nın kaka olayları devam ediyor sevgili blog..Malesef geçenlerde 6.günün sabahında yapmıştı kakasını..2 defa kansuk fitil yaptığımız halde yapmamıştı.Doktoru 5 güne kadar yapmamasının normal olduğunu söylüyor ama biz çok üzülüyor..

Dün akşam yine fitil den yaptık ve yarım saate biraz yaptı..Devamı gelecek gibiydi hemen bezini bağadık ama bir hareket olmadı..

Banyo falan yaptırdık rahatlar yapar diye ama olmadı..

Nette biraz araştırma yaptık..Ada nın kabız olduğunu düşünüyorum ben ama, kabız olduğunu söylemek için, keçi kakası gibi tane tane yapması gerekiyor muş..Tamam Ada nın ki öyle değil ama, biraz yoğun, macun gibi..Birde rengi sarı..Bu ara, brokli, havuç ve balkabağından çorba içiyor..

Uzman tv de çok sık yoğurt yedirilirse de kabızlık olur diyor..1 hafta yoğurt vermedim, daha geçen gün başladık tekrar yoğurda..Demir kullanmayı da bıraktık, hem doktoruda dedi, kan sayımında değerleri iyi çıktığı için..

Beslenmesin de mi yalnışlık yapıyorum diyeceğim ama Ada doğru düzgün ek gıda bile almıyor..Sabahları yumurta sarısından azıcık ve labne peynirle tambuğday ekmeği yiyior..Ama çok az..Ihlamur çayı üstünede..Öğlen gibi meyve veriyorum.Deveci armudu, dün yoğurt verdim.Bir kaç gündür de kuru erik ve kuru kayısı kaynattım, suyundan ve kayısısından verdim..Akşamları da çorba veriyorum..Tarhana, brokoli bu ara çok verdim, çeşitlendiriyorum yani, havuçla, balkabığı ile falan..

Başka ne yapsam acaba? Bu konuda sorun yaşayan oldu mu..




Çok üzülüyorum ben ya, kafaya takan bir yapım var vallahi, insan ister istemez iyi bakamıyorum ben bebeğime diyor:(( Annelik bir yarı delilik haliymiş..Evet, evet evet ben yeni öğrendim..

25 yorum:

  1. olur böyle arada Özlem,ne güzel besliyorsun Ada'yı,hiç kendini suçlama.
    Trabzon hurması diye bir meyva var ya,şimdi tam mevsimi
    kabızlığa iyi geliyor o da
    tadını sever mi belli olmaz ama Özgün çok sevdi onu da bir dene.
    pekmezle biraz da elma rendesiyle karıştırıyorum ben,bayılıyor.Elma yerine bulursan armutla bir dene istersen,pekmezi de seviyorsa yer inşallah
    umarım düzelir hemen
    Brokoli de rahatlatır aslında hemen ama,çorba yerine direkt yedirsen,yiyebilir mi?boğazına kaçma riski olmayacaksa,dişleri de yeterliyse :) direkt brokolinin baş kısımlarını,ısırarak yese...her çocuğun huyu farklı tabi ama Özgün hep öyle yedi brokoliyi küçülüğünden beri,dişleri de çoktu ama boğazına kaçmasından korkarsan hiç deneme ama korkarım ben de çok o işten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. suyunu ılık ver,belki suyuna biraz zeytinyağı da katabilirsin,anlamadan içer
      çocuğun midesini bozmayalım da,yavaş yavaş,azar azar dene tavsiyeleri bakalım

      Sil
    2. Bende her gün mutlaka armut veriyorum canım..Ilık suyu deneyeyim bakayım.Ya dün armutu verdim eline, acayiphareketler yaptı,öğürdü falan.Yutamayacak diye korkuyorum bende..Brokoli de gaz mı yaptı acaba diye düşünmye başladım..Bakalım, deneyerek öğreneceğiz artık canım..Sevgiler

      Sil
    3. Trabzon hurmasını aldırdım canım eşime..Tadını pek beğenmedi ama alışık olmadığı için sanırım..

      Sil
    4. beğenmez tabi haklı çocuk :) bence de çok acayip,pekmezle falan tatlandır bakalım kandırabilecek misin? daha iyidir umarım popişin durumları.sıkma canını bugün yapamaz,yarın tutamaz bu minik popolar :)

      Sil
    5. :))) haklısın..Fitil kullanınca yaptı kakasını..Alışmasından korkuyorum fitile..Bakalım..

      Sil
  2. arkadaşımın 9 aylık bebeği de doğduğundan beri öyle bazen 10 günü buluyor.ek gıdaya başladığından beri kefir içiriyor ve faydasını gördü.dene istersen hem çok da faydalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kefir duydum ama ben tadını beğenmemiştim hiç denemekte aklıma gelmedi ama, bakalım bi:) Teşekkür ederim

      Sil
  3. bizde dilada yaşamıştık ek gıda başlamadan önce.. sonra kendiliğinden geçti.. bol bol meyve yedirin.. elma, armut..cennet hurması.. bol posalı olduğundan rahatlatır kuzumu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cennet hurması, trabzon hurması diy mi, aldım ondan.Pek beğenmedi tadını ama bakalım..Teşekkür ederim

      Sil
  4. pek fikrim yok ama kakasını yaparken ben kızımı tuvalete oturmus gibi kucağımda tutuyorum hep, karnını sıkıştırarak falan öyle denedin mi hiç belki yardımcı olur

    YanıtlaSil
  5. Biz de ek gıdaya geçtiğimizden beri sıkıntılı günler yaşadık, bir gün yapmıyor kakasını, bir gün minicik taş gibi. Bir ara ben de kestim yoğurdu değişen birşey olmadı. Doktorun önerisiyle patates, pirinç vermiyorum, kabağı her yemeğine katıyorum, çok sık armut yediriyorum, kayısıdan marmelat yapıyorum, suyunu içiriyorum hatta muhallebisine bile haşlayıp ezip katıyorum. Birgün şeftali yemişti de azap içinde kıvranmıştı. O yüzden bizim menümüzde şeftali ve muz da yok. Bu şekilde iyi kötü gidiyoruz bakalım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taş gibi olmadı da canım, süre uzadı..Gaz sancıları oluyor.Ağlıyor gaz çıkartırken..Muhallebiyi nasıl yapıyorsun? İnek sütü yasak diye ben yapmıyorum? Devam sütünden mi? Tarifini verirsen çok sevinirim:)
      Çok zor bu kaka durumları yaa..

      Sil
    2. Devam sütüyle yapıyorum. Yarım bardak suyla 1 tatlı kaşığı pirinç ununu pişiriyorum, soğuduktan sonra 3 ölçü devam sütü karıştırıyorum, başka bir yerde 2 kuru kayısıyı az miktar suda haşlayıp, ezip, ekliyorum. Akşam yedirdiğimde genelde sabah kakasını yapıyor.

      Sil
  6. Benim oğlanlar büyüdüğü için o günleri unuttum ama bildiğim bir şey varsa üzerlerine çok titremiştim iyimi yaptım kötümü yaptım bilemiyorum....Allahım evlatlarımıza sıhhat versin...takibe aldım sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. kesinlikle zeytinyağı çok faydalı :))

    YanıtlaSil
  8. Canım ya bunlar kabız da olur ishal de. Sen hemen kendini sorgulayıp, yargılama. Kızın yapısı böyledir belki.
    Bak ne güzel hazırlıyorsun, yediriyorsun, kan değerlerinde de sıkıntı yoksa, ee doktor da normal diyorsa sen kendini sıkma bu kadar bence.
    Zeytinyağını ben de duydum. Kuzenim prematüre bebeğinde kullanırdı ama popo deliğine sürerdi. Rahat rahat çıkartırdı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte napayım, bir şey yapamayınca kendimi suçluyorum sanırım:( Zeytinyağını kulak çubuğuyla popo ya sürüyorum bakalım..

      Sil
  9. Merhaba bir süredir blogunu takip ediyorum..Bneim de 6 aylık bir kızım var. Yaklaşık 1 aydır aynı problem bizde de var aslında problem demek doğru değil. Doktorumuz durumun normal olduğunu posalı yiyecekleri arttırırsam düzene gireceğini söyledi. Posalı yiyeceklerde karnıbahar, brokoli gibi sebzeler..Zaten 6. aydan sonra sütün içeriğide değişiyor eğer sağdıysak bakarsan eskisine nazaran daha kıvamsız. Bence kafana takma ben öyle yapıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim..Evet posalı yiyecekler veriyorum bende..Ama işte üzülüyorum yine de..

      Sil
  10. Bu arada benim ailemde Ç.kale de :)

    YanıtlaSil

Güzel Yorumlarınız:)

İzleyiciler