19 Kasım 2012

Diş Buğdayı..


Sonunda diş buğdayımızı yaptık dostlar:) Ada nın 3. diş geldi zaten, diş buğdayına kadar.Geçen perşembe günü evde, ki daha öncesinden hazırlık süreci başladı. Herşeye panik olan ben, kendini tanımaz gibi, son güne bıraktım pastayı falan. Pandispanya yaptım onlar hazırdı fakat kreması süsü püsü yani:) Sıkıcı kısımları geçmek istiyorum ( buğdayı saatlerce kaynattım falan demek istemiyorum, sonra mercimek koftesini yapamadım ve gelen misafir arkaşıma yaptırdım da demek istemiyorum ama ) Çok eğlenceli geçti..Arkadaşlarımızla da görüşmüş olduk. ( meslek seçimi olayını unuttuk, sohbetten.Aman zaten merak da etmiyorum, babası onu sporcu yapacak :p   )  Bursa dan kız kardeşim geldi. Sağ olsun bana çook yardımcı oldu.Ada ile zor hazırlanırdım ben yalnız olsaydım:) Akşam da baba eve gelince onunla fotoğraf çekimi yaptık. O günden bize birazcık sıkıntı yaşatan  uyku düzeni oldu.Kalabalıkta uyuyamadı ve şu sıralar çok karışık saatlerde uyuyor uyanıyor.
Kakasını yapmadı 4 gün geçti, bugün bekliyoruz bakalım.Geceleri ağlayarak uyanıyor, memede sakinleşip uyuyor.Uykuya dalana kadarda mızır mızır ağlak hallerde.Çarşamba günü de doktora gideceğiz bakalım..Bizden haberler böyle.

Herkese çok güzel bir hafta diliyorum..








Ben yaptımm, gerçekten:) Dişleri kardeşim yaptı:)

Netten indirdim, çıktı aldık..Ada nın dişi çıktı:)

Diş buğdayımız:)

Nacizane masamız..









21 yorum:

  1. Ooh hayırlı olsun mu denir ne denir yahu diş çıkınca. Allah tamamına erdirsin mi eheheh?
    Son pozdaki bakışa bayıldım yalnız.Maşallah minnoşa.Diğer dişleri de sorunsuz çıkar iyşallah annesini yormaz.
    Ne güzel hazırlanmışsın.
    Bişey sorucam ben bizimkinin pastasını evde yapayım diyorum.
    Sen pandispanyayı kendin yaptın dimi?
    Ben 3 gün üst üste pasta yapıcam da. Bir kerede 3 tane pandispanya yapıp buzdolabına atsam son güne kadar bozulur mu sence?
    Bir de özel bir tarifin var mı yoksa bildiğimiz kek gibi mi yapıyorsun? abooo ne çok sordum ya la.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederizzzz:) Allah tamamına erdirsin iyi olur:p Ya kendimce hazırlandım işte.Ada ya anı olsun istedim..Son poz, annemin işleri işte bakışı sanırım.

    Pandispanyayı bende bir gün önceden yaptım hatta dolaba da koymadım ama sen 3 gün üst üste yapınca, dolapta durması sorun olmaz bence.Yine de daha iyi bilenler vardır belki:)

    Tarifi buradan yazıyorum sana:) ben bu tarife göre yaptım.beğendi herkes.4 katlı oldu.2 pandispanya yaptım,sonra ikiye böldümdü.amma uzun cevap oldu bak.mihmihh

    3 yumurta, 3 kahve fincanı şeker 1 k.fincanı süt, 4,5-5 k.fincanı un ( yoğunluğuna göre ) 1 veya 2 paket kabartma tozu.( ben bir kullandım ve kabartma tozu üzerine 2-3 damla limon sıktım, daha iyi kabarıyormuş ) 180 dereceli fırından ( önceden ısıtınız:p ) kontrol ederek pişirdim canım.

    bende senin doğum günü olayını sabırsızlıkla bekliyorum bak:) meraktayım:)

    YanıtlaSil
  3. Ay süpersin.
    Ben önceden bir deneme yapayım.
    Ne olur ne olmaz.rezillik çıkmasın :)
    Sağolasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet evet yap, pandispanya işi zormuş, yani bana öyle geldi.Tutturma kısmı zor yani.Kolay gelsin..

      Sil
  4. çok güzel olmuş,her detay harika masanız,mamalar,süsleriniz,çerçeveniz :),hepsi harika
    doğum günü provası olmuş bu resmen
    tüm ailen,dostların çok güzel maşallah,hayırlı olsun dişler tekrar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler arkadaşım.Yorucu oldu ama güzel oldu.Maksat anı olsun:)

      Sil
  5. Ne güzel eline sağlık Adanın annesi:) O çerceve ne güzel yaa bayıldım.bu arda son güne kalan pastanda mikemmel duruyor:))) Yalnız bebekler kalabalığa girince bi nevri dönüyor hepsinin bizimkide öyle olmuştu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Sizin bloğu da gezdim de, süslemeler falan güzel olmuş sizinde:)

      Sil
  6. harika bir gün olmuş :))
    baba ile olan pozda Ada'ya bayıldım yaaaa :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma Emre ya, kırcan mı beli mi diye bir şarkı vardı, hatırlar mısın:))))) bizde koptuk zaten Ada poz verene kadar:))

      Sil
  7. ne güzel...sanki kızlara daha iyi oluıyor diş bugdayı..ben yapmamıştım oğluma.iyi yapmışsın Özlemcim,nice dişlere....agrısız sızısız ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ ol Çiler'cim. İnşallah öyle çıkar diğer dişlerde..

      Sil
  8. Süper görünüyor herşey, ellerine sağlık, pastana bayıldım, tarifinden de kopya çekebilirim:) Çerçeveyi de ne güzel düşünmüşsünüz:)Ada'yı çok öpüyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim:) Pastanın kremasının tarifini de yazayım.Arkadaşım dan aldım.Yardımcı da oldu zaten:) Tadı da güzeldi:p

      Sil
  9. ne güzel görünüyor herşey çok imrendim doğrusu hiç birini yapamadım ben :( sağlıklı olsunlar da önemli olan o. maşallah adaya kocaman olmuş bu fotolarda daha büyümüş geldi gözüme

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ ol gece..Gerçekten önemli olan sağlık..İşte bende anı olsun diye kalkıştım bu işe..Sen gurbettesin, Türkiyeye gelince daha güzellerini yaparsın Dila ya..En güzelleri Dila'nın olsun inşallah.Dişleri sağlıkla gelsin..3 gün var aralarında Ada ile yanlış bilmiyorsam
      :))

      Sil
  10. Fotoğraflarımızın bazılarında tarih görünüyor ve geçtiğimiz perşem gününe ait değil:) Zaten 5-6 fotoğraftan sonra telefon ile çektik.Belirtmek istedim:)

    YanıtlaSil
  11. Canım çooook güzel olmuş her şey ellerine sağlık.Ada da çok güzel olmuş elbisesini de saç badını da yerim ben onun..çerçeve çok güzel fikir 2.yaş günü için aklımda tutuyorum:))Allah yüzünüzü hep böyle güldürsün ailecek.çok sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nuraycım, bende seni bekliyorum gör diye, nerelerdesin:) Çok teşekkür ederim iyi dileklerin için..Sevgiler bizden de size..

      Sil
  12. Çok güzel olmuş her şey,ellerinize sağlık :) Tatlı Ada'nın sağlıklı inci gibi dişleri olsun :) sevgiler..

    YanıtlaSil
  13. Canım hayırlı uğurlu olsun Adanın dişleri. Maşallah kuzucuğa ,ağrısız ateşs,iz atlatır inşallah tüm diş çıkarma işlerini.
    Diş Buğdayını da ellerinle hazırlamışsın her şeyi kendin yapmışsın ne güzel. Geri dönüp baktığımda anlıyorum ki ben en çok tembellik etmişim her şeyi hazır almışım hıııhh. Ama yine de fotorğaflarla güzel bir anı oldu bizim için.
    Sen çok fotoğraf paylaşmıyorsun, kendine skalıyorsun dimi hepsini :))
    Bak biz paylaşıyoruz valla :)
    http://www.ceylinolmez.com/index.php/ariv/126-melek.html

    YanıtlaSil

Güzel Yorumlarınız:)

İzleyiciler