4 Ekim 2012

Uyku Tulumu



Geceleri Ada fır fır dönerek uyuyor.Muhtemelen bütün bebekler de öyle uyuyordur. Bu yüzden üstünü örtmek mümkün olmuyor.Fark edip gece gece örtersem ne ala ama ya uyur kalırsam üşür diye de korkuyorum.
Aşağıdaki fotoğrafta görünen uyku tulumunu aldım.Uzun bayağı, ama ters çekmişim boydan halini koyamadım:) Bizim evimiz sıcak gün içerisinde ama sobamız yanmıyor:) Malum geceleri serin oluyor, bu uyku tulumu da kalın geliyor. Naaapsam bilemedim dostlar. Fikri olan, ben böyle yaptım sende öyle yap diyen var mı?






16 yorum:

  1. malesef bizimde böyleir sıkıntımız var..üstünü açıyor ,çok üşüyor..bende kollu bacaklı bir tulum aldım ama henüz giydirmedim.onunlada rahat dönemiyor..Belki beşiğin üzerini bir çarşafla felan kapatabilrsin,hava alcak kadar bir açıklık bırakalara,kendi nefesinin sıcaklığınd uyur..çok üşütmez ne biliyimm..kış geliyor..burda hava -30 lara varıyor sabaha karşı naparız bilmem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir çarşaf ama daha ince bir uyku tulumu baktım.Yazlık olanlardan, sezon bitti kaldırılmış:)

      Sil
  2. çok ozur dıleyerekten adını unuttugumu soylesem ayıp olmaz demı Ada'nın annesi?İsmini lutfedermisin :(

    ya sz nerede yaşıyorsunuz?daha bu mevsim uyku tulumu için çok erken .geçen kış bende kollu bacaklılardan kullandım , bu yılda alacağım şimdilerde,uzun kollu üst ,içine atlet ve altına eşofman giydirip yatırman yeterli olur bence

    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çilercim, özlem ben:)

      Çanakkale de yaşıyoruz.Hava güzel burada ama geceleri serin oluyor.Aldığım uyku tulumu da kalın geldi terliyor.Yazlık arıyorum şimdi bakalım.
      Atlet ve uzun kollu da giydirdim ama bu seferde terledi.Kafam çorba oldu anlayacağın..

      Sil
    2. o zaman kısa koluu atlet veya kolsuz atlet ve uzun kollu badı gıydır bakalım ,ben de kaç gecedır onu dene bunu dene oldum ,en son dun gece sadece kısa kollu bady ıle ıkımızde uyuyakalmısız :) özlemcim :)))

      Sil
  3. Özlem bende çok şaşırıyorum bu havalarda. Aman terlemesin, üzerini açıp üşütmesin derken..
    Uyku tulumunu daha soğuk günler için düşünüyorum hiç kullanmadık henüz. Bu mevsim için bencede erken. Çanakkale'ye gelmiştim yaz akşamları bile serindi :D Yanlış hatırlamıyorsam kaldığımız mahallenin adı Esentepe ydi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Emre, erken ama, serin oluyor işte dediğin gibi:) ama aldığımda kalın.Daha ince arıyorum..Esentepe, hmm 1 yıldır buradayım ama duymadım yada yanlış biliyorumdur ben,Esenler olabilir mi? :)

      Sil
  4. Özlem ben de Çanakkale'de okudum, çok iyi bilirim rüzgarını, yağmurunu, havasını:)Birden özlediğimi farkettim, ne güzel yerdir orası..
    Neyse konumuz bu değildi:)Aynı sorun bizde de var, özellikle hasta olduğundan beri daha da pimpirikliyim sanırım:)Üşüyecek diye korkuyorum, bu kez de terin içinde kalıyor çocuk, bilemedim yani:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekleriz, gezmeye gelin:) Bende hastalıktan sonra daha pimpirik yaptım ama ne bileyim bu analık zor işmiş ya:))

      Sil
  5. ya bize de problem o. arasıra kalkıp kontrol ediyorum ama çok serin değil ya kafama takmıyorum.
    şimdi senin fotodaki tulumu görünce aklıma geldi.
    Böyle birkaç beden büyük bir badi alsan kolsuz.
    çıtçıtlı tarafını kessen.
    altına istediğin kalınlıkta bir kumaştan birşey diksen?
    yani aynı tulumun baharlık versiyonu gibi.
    badiyi iyice büyük alırsın, üstüne giydiriverirsin.
    olmaz mı?
    ben de yapayım bir tane aslında. kışa da lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok güzel fikir yaa, olur aslında. makinem yok, öyle eserse elde dikiyorum bişiler. Düşüneyim bi bakayım, yarın çarşıya çıkcam ( burada öyle, çarşıya çıkılır:p ) kışlık yaparsın sen hatta, kumaşın vardır.

      Sil
  6. evet ya yapıcam valla. böyle polar gibi bir kumaşım var çok kalın değil. hmm.ben de çıkayım çarşıya bugün :)
    elde de olur ya bence. olmadı bir terzide çektiriverirsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bişiler yaptım, koyarım fotosunu bugün yarın, elimde diktim.Uyduruk oldu ama:)

      Sil
  7. bence Ada'ya bırak kararı. Bir süre önce twitterda sormuştum, tulum alayım mı gece hep üstüne açıyor helo diye. Al dediler ama ben daha alamadan kendi kendine açılmadan uyumaya başladı. Üstelik buranın havası ordan soğuk dikkatini çekerim. Sanırım vücutları sıcak soğuk ayırımını biliyor artık. Gerektiğinde battaniyesini çekiyor boynuna kadar, bazen de kollarını çıkarıyor göğsune kadar tutuyor. Bazen ayakları ısınınca kenardan çıkarıyor dışarı. böyle olunca almadım ben almıcam da. Onun kendi ayarına bırakıcam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben aldım kipa' dan işte.Maşallah Dila ya, ada üşüyünce çekmiyor ya battaniyesini.Buz oluyor kolları falan. Sana lazım değil cidden.

      Sil

Güzel Yorumlarınız:)

İzleyiciler