16 Ekim 2012

Günler Geçerken

Zaman ne kadar hızlı geçiyor..Bugün günlerden ne saat kaç mesela ( tamam tamam biliyorum, şaka yaptım ) unutup gidiyorum bazen..Şöyle biraz tatil mi yapsak ne diye konuştuk eşimle..1 kaç günlüğüne İzmir' e gidelim diye düşündük ama, bayramda eşimin agbisinin nişanı var( eeellllttiiiii oluyorum:p ) Annesine ayıp olur diye düşündük, hazırlık için bizi bekliyor kadıncağız..Daha sonra bakalım kasım ayı gibi..Hafta Bursa yolcusuyuz bakalım..

Ada'nın perşembe günü doktor kontrolu var ama ben ne zamandır yazmadım, kayıtlara geçsin bakalım.

6.ayında, daha önce emekliyor diye avaz avaz bağırdım ama Ada kızım komando gibi sürünüyor hala.Kumanda ve cep telefonu görünce acayip hızlı bir şekilde hedefe kilitleniyor cadı:) Hava sabahları serin oluyor diye yere yaydığım ince yorganı kaldırdım, koltuğu açtık onun üstünde yuvarlanıyoruz beraber:) Merkezi sistem bizim daireler.Kasım da yanacakmış.Üşür diye yere bırakmıyorum.Fazla mı abartıyorum ? Elleri yerlere değiyor, sık sık yıkıyorum.Saç var yerde bilmem ne.Ne kadar süpürsem de saçlarım dökülüyor işte:( Bu konuda sizler ne yapıyordunuz acaba?

Dün beşiğine dizlerinin üstünde kafasını aşağı sarkıtmış bir şekilde bulduk Ada' yı:) Kaldırdık hemen korkuluğunu tabii..

2 gündür kahvaltısını severek yeme olayını bıraktı.Dudaklarını büzüp ıggggggg diye bağırıyor.Dün yumurta sarısını biraz daha fazla koymuştum ondandır diye düşündüm bugün az koydum.Bende baktım tadına fazla pekmezli olmuş ondan dedim ama bilmiyorum.Sebze çorbasına burun kıvırdı dün yani..Hep böyle gitmez, dönem dönem olur diyorlar ama..

Kendi kendine bıcır bıcır söyleniyor.İyice dillendi.Anne baba demiyor tabii ama:)) Anlıyoruz kızım biz seni.Bu sabah babasının arkasından ağladı mesela.Gitti diye..Ben varımmmm annecimmm beeen:))


Meyve filesi aldım ama pek kullanamadı daha

Kipada , arayan bulur yumurtası:)


15 yorum:

  1. bi sıkıntısı vardır elbet geçer inşallah..
    çocuklar işte baba gidince baba diye ağlarlar anne gidince anne..ikisini de istiolar onlarada hak vermek lazım şimdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçer inşallah evet..Çok değişik geldi bize, günden güne değişiyor tepkileri:) Sevgiler..

      Sil
  2. Ben de emekliyorrrr diye coşmuştum amma velakin fos çıktı, tembel teneke hala sürünüyor:) Bizimki kahvaltıyı seviyor, ben peyniri, yumurtayı parmağımla ezerek ayrı ayrı veriyorum, en son da 1 çay kaşığı pekmez içiyor, aralarda da az az su içiyor. Sen karıştırarak veriyorsun sanırım, istersen bir de böyle dene, belki sever;)Bizim de et sorunumuz var, birkaç kere sebze püresine çok az kıyma koyup verdik, blendirdan geçirmemize rağmen öğürüyor, şimdi ara verdik koymuyoruz, yine deneyeceğiz bakalım. Peki sen sebze çorbasını nasıl yapıyorsun, onu da deneyeyim. Kıyamam kuzucuk babasının arkasından ağlamaya mı başladı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sürünüyorlar valla:) dizlik falan bir şey kullanıyor musun? Yerler de soğuk korkuyorum ben..Parmağımla tek tek verdiğim de oldu, yedi öyle..Sanırım yarın senin dediğin gibi yapacağım.Ihlamur içiriyorum ben, karacabeyin köyünden toplanan ıhlamur hemde:) Ben daha Ada ya et/kıyma vermedim hiç.7. ayında başlarım diyorum.Ya bende çorba konusunda sıkıntıdayım. her gün aynı çorba :( kabak, patates, havuç haşlıyorum çatalla eziyorum, üzerine irmik ekleyerek 5 dk.daha kaynatıyorum.Son olarak zeytin yağı ekleyerek veriyorum ama..

      Sil
  3. bazı günler reddederler mamaları,sıkılmıştır belki,birkaç güne yer yine iştahlı,başka bir sıkıntısı yoktur umarım.
    Flotty bulunmuş gözün aydın,ara bul organikleri,vardır vardır
    Yerler soğuktur gerçekten şimdi tam da sürünme dönemi ama yine iyice giydir ve çok kısıtlama bence hareket etsin
    ellerini sıkça yıkayıp,yerleri temiz tutmaktan başka da yapacak birşey yok,benim de saçlarım dökülüyor,sinir ediyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emiyor ya, o yüzden içim rahat.Ama bizim doktor, sadece geceleri 2 defa emse yeter.Gün içinde ek gıda alsın falan dedi.Çok kafam karıştı.Emmese de olur diyor resmen ya..

      Bulduk valla, aramaya devam canım:)

      kısıtlamak istemiyorum ama işte üşür diye.Giydirince de terliyor çok.Bakalım bulacağız bir yol.

      off o saçları sorma...kel kalacağım ya..

      Sil
    2. kafadan kontak mı sizin doktor???

      Sil
    3. Sorma canım yaa, şikayet etmek gibi olmasın ama Çanakkale yi çook seviyorum..Küçük yerde yaşamak zor..Allah eksik etmesin doktorları başımızdan tabii:))

      Sil
    4. daha 6 aylık çocuk için emmese de olur kapısına çıkan laflar ediyorsa,şüphe et bence sen o doktordan.süt varken,herkes bol bol emzirin diye bağırırken...sadece gecede 2 defa emzirirsen süt mü kalır?Özgün 1,5 yaşında ya bizim doktor hala böyle birşey yap,yeter,yemek yesin demiyor,hiçbir doktor demez ki.süt varsa bol bol emzir,hele ki 6 aylık çocuğu...

      Sil
  4. kim ne derse desin çocuğunu en iyi sen tanırsın canım,ben mesela üşürüm kendim,hemen karnım ağrır o yüzden de Melisi yere koymadım,doğalgaz bir de bizim merkezi sistem kadar çok ısınmıyor.o yüzden 8 ay kanepe üstünde uzandı,oturdu Melis..emekleyemedi,dönemedi uzun süre,kanepe yere göre biraz girintili çıkıntılı olduğundan...ama olsun zamanı gelince hepsi oluyor..öpüyorum Adayı ve müstakbel eltiyi..elti olmak güzel bence:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende hemen üşüyenlerdenim canım, Ada yı öyle olmaması için bazı şeyler yapıyorum kendimce ama bu sefer babası gelip, şu hırkasını da içine soksana pijamasından, ben öyle olmayınca üşüyorumda!!!!????:))))) yani tamam kocacım Ada tıpkı sen aynı sen de ama bu kadar da benzemez yahuuu diyorum.Üşümüyordur diyorum:))

      Bizim ev sıcak canım, şort tişort dolaşıyoruz o şekil düşün yani..Ama daha yanmıyor işte.Kasıma kadar koltukta atraksiyonlara devam bakalım..

      Bakalım elticiğimle nasıl olacak durumlar:) Bizde sizi çok öpüyoruzz.

      Sil
  5. şu çocuklar emeklerken çok komik oluyorlar yaa :)


    sağlıkla büyüsün Özlemcim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin canım..Çok komikler gerçekten.Ya bu arada gece Ada üstüme çıktı ve karnımda uyumaya devam etti.Çok komik ve güzeldi yaa:)))

      Sil
  6. bizim cadı hep yerlerdeydi.. yere nevresime geçirdiğim battaniyeyi sermiştim.. 8aylıkken emekledi.. havalar iyice ısınmıştı o zaman.. şimdi de hep yerlerde.. engelleyemiyorsun zaten bir süre sonra... yerdeki herşeyi ağzına atıyorlar, heryeri elliyorlar.. hatta dila halı kaldırıp ağzına sokuyordu :)) o kadar pisti yani..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgi, Ada şimdiden halıyı çekip ağzına sokuyor:)) babası da hemen ellerini yıkamaya götürüyor.Halı hafif gerçi ondan ama.Yorgan serdim ben:) Bakalım olacak işte bir şeyler.

      Sil

Güzel Yorumlarınız:)

İzleyiciler