3 Ekim 2012

Eyvah Saçım Dökülüyor!!

Evet, saçım dökülüyor.Öyle böyle değil, feci şekilde hemde. Doğumdan sonra normalmiş gerçi bu dökülmeler ama. Hamileyken saç kesilmez diye, kuaför saçımı kesmemişti.Biliyorum batıl bir inanç ama kesmeyelim demişti Bursa da idim o zamanlar..Uzadı da uzadı tabi saçlarım güzel güzel. Elevitin de etkisiyle:) Fıstık oldu:) Ama kışın sürekli evdeyim, hep topladım saçımı.Sımsıkı:) Doğumdan bir hafta sonrada kestirdim. Kısacık, ensemde falan. Şöyle bir salayım saçlarımı hava alsınlar ya dedim.Bu seferde Ada'nın yüzüne gözüne değiyor diye içim rahat etmedi, yine toplamak zorunda kaldım..Yaz geldi falan, zavallı saçlarım iyice bitti yani. Bitkisel özlü şampuanlar kullanmaya başladım işe yarayacak mı bakalım.



16 yorum:

  1. yaaa benim de derdim aynı hatta haftasonu doktora gidicem bu dökülme ve birde üstüne kepek yüzünden.İlk defa yaşıyorum böyle birşeyi :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne diyecek doktorun bakalım, merak ettim.Paylaşırsın bizimle diy mi:) Ben gitmedim ama, devam ederse dökülme gitmeyi düşünüyorum..

      Sil
    2. İlknurcum yorumumu altta yazdım sende faydalanabilirsin :)

      Sil
    3. Canım bana doktor ketoral diye eczanede satılan bir şampuan verdi ve birde saç derisine sürülecek bir damla, kepek ve kaşıntı için ve hemen geçti.Dökülme konusu ise mevsimsel ve strese bağlı olabilirmiş.Normal zamanlarda Sebamed şampuan kullanmamı tavsiye etti.Bu arada Durununannesinin tavsiyesine uyarak şampuanıma sarımsak etmayı ve solgar'ın vitaminini almayı da düşünüyorum.Bu arada solgar'ın hangisi acaba bu vitamin tam adını öğrenebilir miyiz?

      Sil
    4. Yaaa sabahtan beri arıyorum, takip ettiğim bloglardan birinde saç dökülmesi şikayeti olan bir anne vardı diye, sonunda buldum seni.Canım benim doktorum saç dökülmesi için demir ve biotin vitamini eksikliğine baktı kanda ve bende biotin B7 vitamini eksik çıktı.İstersen bir test yaptır sende.Bu nedenle saç dökülmesi ve hatta tırnaklarda çabuk kırılma olabiliyormuş.Doktor bana Solgar'ın biotin vitaminini önerdi, yeni başladım kullanmaya umarım işe yarar.

      Sil
    5. AAaa teşekkür ederim ilgine:) Doktora gitmedim.Hormonlardan dır diye:) Ama halen devam ediyor dökülme.İlk zamanlar gibi olmasa da.Tekrar teşekkürler

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) O Elevit mucize birşey zaten

      Ben hamileliğim boyunca uzuuun saçlara sahiptim. 30 yıllık hayatımda ilk kez o zaman o kadar uzamıştı saçlarım. sonra kestirdim senin gibi, pişman oldum ama

      Acaba elevit içsem işe yararmı :D
      Benimde kadar çok dökülüyor ki saçlarım çok üzülüyorum yaaa!

      Sil
    2. Bende onu düşünüyorum Emre.İçmeye baslasak ya yeniden olmaz mı acaba? :)

      Sil
  3. Benimkide dökülmüştü çok..ama şimdi dökülmüyor..üzülme geçici bir dönem

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar
    Adanın annesi Emre'den uğradım buraya:)
    hem tanışalım hem de hemmen öneri de bulunmak istedim..
    şampuanınıza 1-2 diş sarmısak atın..
    ayrıca solgarın formula snh gıda takviyesini kullanın..
    benim her sonbahat dökülür saçlarım...geçen yıldan beri kullanıyorum faydasını görüyorum..günde 2 tane içiliyo vitamin gibi değil sadece saç ve tırnaklarda etkili..aç karnına içmeyin çünkü mide bulantısı yapabiliyor..Günde 2 tane..
    görüşmek üzere..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, iyi yapmışsınız, hoş geldiniz.Sarımsak, hiç duymamıştım.Ben bu kadar çok dökülmeyi doğum sonrası hormon değişimine bağladım ama solgarı da araştırayım.Teşekkür ederim bilgiler için:)

      Sil
  5. banada arkadaşlarım önermişti..tabii ki hormonların etkisi büyük ama azaltılabilir dökülme bazı yöntemlerle..

    YanıtlaSil
  6. Ahh çook iyi hatırlıyotrum benim de 5 ay civarı olmuştu korkunç, ben böyle dökülme görmedim, ama geçiyor önemli kısım o! Sık dişini birazcık daha :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya herkes öyle diyor, inanmak istiyorumm:) hep saçım toplu bir şekilde yaşamaktan sıkıldım Nazlı:))

      Sil

Güzel Yorumlarınız:)

İzleyiciler