5 Ekim 2012

Ek Gıda: Korkmuyorum Sendennn

Ada'nın, 6. ay ada raporunu araya giren hastalıklar yüzünden yazamadım.Onu artık 7.ay ile birlikte toparlarım diyorum:) Üşendim de azıcık:)

Ek gıda olayına başlamaya korkuyordum ben.Doktor daha Ada 4.ayında iken yoğurt vermeye başla falan demişti.Nasıl yaaa, 6 aya kadar bir şey verilmezdi hani , demiştim:) Ve vermedim de .5. ay oldu, doktor sordu, yoğurt verdiniz diy mi? Hmm, hayır vermedik..En son kontrolde, artık yoğurt mayalasanız iyi olur Özlem hanımmm dedi doktor:) Cici bebenin ekmeğinden alın, sabahları tuzsuz peynir ve az yumurta sarısı ile verin dedi. Tamam dedim, yoğurt mayaladım.Ada sevdi, yedi. Kahvaltı olayını da yaptım, ıhlamur ile ıslattım, bulamaç yaptım.Bulamaç yapma dedi bir arkadaşım, çiğnemeyi öğrenemez dedi ama nasıl yiyecek bilemedim devam ettim bulamaca.Öğlen olunca, patates, kabak haşladım, blendır dan geçirdim, içine irmik koyup bir daha pişirdim. Blendır kullanma dedi arkadaşım , cam rende de rendele, çatalla ez dedi.Zor geldi yaa rende işi, meyve bile zor rendeleniyor..

Tam buğday unu aldım, evde ekmek yapacağım diye.Duruyor öyle..Bugün cuma pazarı var burada, çüçü ye köy yumurtası aldırdım.Bakalım sevecek mi, anlamaz gerçi Ada daha :))

Pekmez alacağım bugün, pekmez tavsiyesi olan var mı.Ne marka, üzüm mü, dut mu?

üşengeç işi, meyve saati:)
Pazarda pekmez de varmış ama plastikte satılıyor diye almamış, bilemedim.

Nasıl, iyi mi yapıyorum acaba..Herkesin doğrusu kendine biliyorum ama..


Anayımm ben, işim çok zor:D

15 yorum:

  1. hiç korkma , korkarsan olmaz,özendirerek yavaş yavaş vermeye başla.NEden bulamaç yapmıyorsun kahvaltısını?
    Koska'nın organik pekmezini kullanıyorum ben yaklaşık 1 yıldır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bulamaç yapıyorum işte kahvaltısını, daha sonra pütürlü yemez diyor arkadaşım.Bende koska aldım ama organik falan yazmıyor üstünde ya

      Sil
    2. organık yazanı var onu al çok fark var aralarında ,yanı tadında .mutlaka içerigınden kaynaklan bir tad.onu al sen

      Sil
  2. gayet te güzel götürüyorsun bu işi belli ki
    Ada da yiyormuş ne güzel
    pekmezle ilgili son postta birşeyler yazmıştım,bir link vermiştim ya Özlemciğim,oradan da anladığım kadarıyla pekmezin kalitesi ve imalat aşaması oldukça önemli.Pazardaki de iyidir belki ama yine de güven olmaz bence.
    cityfarm ya da koskanın organik olanlarını al ve pekmezi açtıktan sonra da buzdolabında sakla,öyle yazıyordu
    cicibebenin ekmeğini de bilemiyorum ama sanki o aldığın tam buğday unuyla kendin yapsan ekmeğini ya da iyi bir markanın tahıllı ekmeklerinden kullansan,daha mı iyi olur acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okumuştum canım o yazını ben senin, yorum yapmıştım hatta.Koska buldum burada ama organik falan yazmıyor üstünde.Bayramda Bursa' ya gideceğiz oradan bakacağım.
      cicibebe ekmeğine bende pek sıcak bakmıyorum ama resmen üşendim canım ya:( yapacağım ama, aldım o kadar un:)

      Sil
  3. Valla bence de gayet iyi.
    bazıları bulamaç yapmayın, blenderdan geçirmeyin pütürlü kalsın yoksa alışamaz diyor. doğrudur. ama onun zamanını da iyi ayarlamak lazım. 5 aylık bebek çiğneme refleksine sahip değilse onu pütürlü yiyeceklerle zorlamanın anlamı yok bence.
    ama 1 yaşına gelmiş bir çocuğa da hala blenderdan geçirip su gibi verilmesi de doğru değil. ben 5.aydan sonra pütürleri azdan çoka doğru verdim. şimdi azıcık çatalla eziyorum o kadar.
    pekmezi de ne varsa onu alıyorum valla. geçen gün o da kanserojenli çıktı. delircem artık. ya hiçbişi yedirmicem kuru ekmekle yaşayacağız ya da salıcam ipin ucunu.
    her hafta yeni bir kanserli ürün.bıktım.
    ekmek olarak da ben marketten kepekli ekmek alıyorum.onun içini veriyorum en başından beri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru diyorsun, ben de yavaş yavaş pütürlü bırakıyorum bu aralar, ama bazen iyice eziyorum.Pekmez koska aldım bakalım.
      Sen mi bıktın ben mi.Eve damacana su bile aldırmıyorum artık.Kocam boşayacak yakında beni.İzleyip durma şu tv yi diyor.Yok şu böyle kanser yapar yok bu böyle.Sarıyorum bende.Ekmek bakalım yapacağım kendim ama, üşeniyorum ya resmen:/

      Sil
    2. ama kanser de bir gerçek,şu böyle kanser yapar,bu böyle kanser yapar deniyor ama yalan mı peki? değil
      dünya,tarım,toprak,iklim değişti,besinler değişmedi mi?
      bir bebek beslerken özenli ve dikkatli olmak yersiz mi?

      Sil
    3. Evet canım malesef ki gerçek:( Dikkatli olmalıyız.Yani bunun en başından izlenmesi lazım.GDO su var.Sütü var.Ne bileyim Her şey.. Bizler bulduğumuz en doğal ürünleri alıyoruz.Ya alamayan bebeler..Çok üzülüyorum çok..Canım kızım için her şeyi yaparım.İşin esprisi tabii üşengeçlik..

      Sil
  4. püre yer mi dene yiyemiyorsa blender kullanırsın ama arada yokla yiyip yiyemeyeceğini. ben üzüm pekmezi almıstım ondan veriyorum arada ama bence çok keskin tadı dut pekmezi daha yumusak oluyor bulsam onu alıcam ama yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen blendırdan geçiriyorum canım bazen de çatalla.Dediğin doğru yavaş yavaş geçiş yapmalıyım..Hmm dut pekmezi, ben üzüm aldım koskanın ama organik değil.Zaten bu organik olayları da kafamı karıştırmıyor değil hani..

      Sil
  5. ek gıda olayı karışık evet ama her anne zamanla kendi doğrularını oluşturuyor.Ben hiç bulamaç veremedim, çünkü yemedi Emre :) zamanla ufak ufak kahvaltıya başladım, zaten işe başlayana kadar da anne sütü dışında pek birşey vermek istemedim, 9. ayda ben işe başlayınca anneannesi yedirdi Allah ne verdiyse, tabi abur cubur yada hazır gıda değil :) pekmezimiz, balımız Malatya'dan geliyor, hala ve amcadan, salça, konserve Çanakkale'den büyükanne'den, kalanı da biz idare ediyoruz:) bir de ipek hanım'ın çiftliği var internetten bak istersen, her hafta liste gönderiyor ve oradan da alıyorum bazı şeyleri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslına bakarsan bende hep emzirmek istiyorum ama doktorumuz, başlamalısın. Allahtan Ada azda olsa yiyiyor.Ne güzel size geliyor organik gıdalar desene:) Rahmetli annemde yapardı, salça ve tarhana daha da bir sürü şey..
      Çanakkale de domates meşhur ama ben ayarlayamadım kendimi ve yapamadım.İnşallah seneye artık:)
      İpek hanımın çiftliğini biliyorum, incelemiştim sitesini ama almak aklıma gelmedi oradan.Daha alıcı gözüyle incelenmeli aslında

      Sil
    2. Canım her hafta gönderdiği listelerde o hafta neler var elinde görüyorsun.Ben tarhana, salça ve pekmez zaten geldiğinden onları almıyorum.Henüz sebze, meyve almadım ama bakliyat, un falan aldım güzeldi.Zaten sen pınar hanıma mail at o alışveriş yapsan da yapmasan da sana her hafta liste gönderiyor :)

      Sil
    3. sağ ol arkadaşım.Bir mail atayım o zaman ben:)

      Sil

Güzel Yorumlarınız:)

İzleyiciler