18 Ekim 2012

Diş Perisi Bize Gelmişşş

Bugün Ada'nın doktor kontrolü vardı.Herşey yolundaymış çok şükür..

Ada benim kucağımda, doktor muayene ediyor, eşime, bakın şurada bir diş, gördünüz mü dedi:))

Ben zaten bir kaç gündür beyazlayan damaktan ve ağzının akan suyundan anlamıştım ama:) Görememiştim dişi..Çok minnak zaten ucunun ucu görünüyor çok dikkatli bakınca..

Bebekler diş çıkartırken nezle falan olabilirlermiş.Geçen kontrolden sonra Ada hastalanmıştı, onu söyledik doktoruna..Dişten dolayı da olmuş olabilir dedi..

Bayram da Bursa da olacağımız için bayram dönüşü DİŞ buğdayı partisi yapiciim:) Buyurun gelin:p

Hazırlıklara şimdiden başladım ben, daha doğrusu araştırmalara diyeyim..

Fikri olanlar var mı a dostlar...

Foto googledan:)
Not: Anadoluda diş buğdayı geleneği varmış.Bilenler vardır belki..Tabi günümüzdeki gibi değilmiş elbet.Buğdayı haşlayıp bazen de içine şeker atıp komşularına dağıtırlarmış. Bizzati eşimin annesi de anlattı.

22 yorum:

  1. GOZUN AYDIN HAYIRLI OLSUN DİŞİNİZ,
    ee doktor bulduguna gore onun hedıye alması gerek:)bizde oyledır ılk dişini bulan hedıye alır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Çiler.Doktor gördü ama babasına gösterdi, baba alsın hediye bence:)))

      Sil
  2. Diş buğdayı bizde de var, ben iki çocuğuma da yaptım: ) Topladım herkesi, kaynattım buğdayları, süsledim püsledim, hatta buğday bile döktük başından aşağı: ) Hepsinin anısı kalıyor bence...

    Hayırlı olsun dişiniz: )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, bende ondan yapmak istiyorum zaten.Öyle şatafatlı olmazda ( d.günü var sonuçta ) sade bir şekilde inşallah planlıyorum bakalım:)
      Teşekkür ederim..

      Sil
  3. Hayırlı olsun inciniz.umarım zorlu geçmez diş çıkarmaları.biz baya yorulduk bu dişlerden ötürü..diş buğdayı yapın yapın çok zevkli,biz gelemesekte burdan bakarız artık fotolarınıza

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. tebrik ederim,rahat rahat,minik Adamızı üzmeden çıksın dişleri inşallah.diş buğdayı ben yapmadım,bilmem de pek ama sen seviyorsan yapmalısın kesinlikle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ ol canım..İnşallah rahat çıkar.Çok zorlanıyormuş bebekler okuduğuma göre..Yapmadın mı, hmm ne bileyim ben özeniyorum.Anı olsun, parti olsun:))

      Sil
  6. iki kere çıktı yorumlar,bir sıkıntı var sanki bloggerdan mı ne anlamadım

    YanıtlaSil
  7. hayırlı olsun pirinci :D

    en ateşsiz, ağrısız şekilde çıksınlar..

    YanıtlaSil
  8. evet benim eşimin ailesi de yapar şimdi o gelenek partiye dönüştü diş şeklinde keçeden süsler kurabiyeler pastalar hazırlanarak kutlanıyor..
    dişiniz hayırlı olsun..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, kutlamanın her türlüsü güzel bence..Fazla abartmadan:) Teşekkür ederiz:)

      Sil
  9. Hayırlı olsun canım, ağrısız, ateşsiz, sapasağlam dişleri olsun inşallah:)Bayramda bizde de diş buğdayı partisi var, bize de bekleriz, biz yapana kadar 3. dişimiz patladı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizinde hayırlı olsun canım:) biz bayramda burada değiliz, Bursa da yapmam telaşeli olur, nişan falan var.Belki yaparım orada belli de olmaz:)

      Sil
  10. Ayy Özlemcim İstanbulda olsaydın ya da ben çanakkalede bir şekilde gelirdim biliyor musun:))hayırlı olsun Adacığımın ilk dişi..süs için keyfekeder saatlerim diye bir blog var Özlemcim,oraya mutlaka bak..ben Melisin diş buğdayından çoook sonra keşfettiğim için bana faydası olmadı ama senin için aklmda tuttum:))oradan ücretsiz diş buğdayı süsü indirebilirsin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nuraycım, tayinini iste çanakkaleye hemenn:)) ne güzel olur gelseniz..Bende senin diş buğdayı fotolarına bakacaktım canım.İnceliyorum hemen o blogu..çook sağ ol:)

      Sil
  11. maşallah hoş gelmiş minik diş, diğerleri de kolayca çıksın inşallah

    YanıtlaSil

Güzel Yorumlarınız:)

İzleyiciler