9 Ekim 2012

Ben..Biraz Ben..

Aslında ben bu blog işine daha önce başlamalıymışım. Ada' dan çok kendimi anlatıyorum çünkü:) Yine öyle günlerden bir gün sevgili blog:)

Biraz uyumam lazım, Ada uyurken.Gece çok sık uyandı, bende zombi gibi oldum:( Oysa dün çok hamarat bir anne ve bir ev hanımıydım..Fırında palamut yaptım.Ada ya ekmek yaptım, çorba yaptım.Ekmek biraz, nasıl desem.Fırının üst kısmında kalmış ısı ayarı, üstü takır takır, altı da yumuşacık olmuş, pişmiş ama.Geç fark ettim, olan olmuş:) Hamaratım işte ne var:) Ooo o zaman bugün süper yemekler yapmışımdır di mi..Yoww sabah beri, sadece Ada nın cicilerini yıkadım astım..Yemek falan yok!! Çüçü sorarsa, bilmiyorum, dışarıdan mı söylesek:) Üstümde hala pijamalarım var mesela.Saçlarım dağınık topuz modelinde. Ev şıklığı içindeyim..Hiç bir şey yapasım yok..

İmdaaaaaaaaaat..Böyle olmak istemiyorum ben yaaa...

( geçen gün bir arkadaşım geldi.Öğretmen kendisi.Ada' dan 13 gün büyük kızı var.Yarı dönemden sonra çalışmaya başlayacağını ve bakıcı tutacaklarını söyledi..Kendisini tekrarlarken buluyormuş çünkü..Acaba bana acıdı mı dedim içimden, bende mi çalışsam dedim çüçüye, burada kimsemiz de yok ki baksın Ada' ya..Yok yok bir hizmetçimiz olsa dedim, ben sadece Ada' ya baksam.O her işi yapsa..Kafam çok dolu sevgili blog )
Dün çok güzel yağmur yağdı burada.Güneş, bulutların
arasından, bulduğu bir boşluktan süzüldü böyle..

Ada kucağımda, çatalla karıştırarak yoğurduğum, tam buğday unundan
ekmek..

Pişmiş hali ekmeğimizin
Tavşan kardeş, uyurken:)

18 yorum:

  1. Hamaratsın gerçekten, fırında palamutlar, ekmekler, çorbalar, ohhhh:)Bugünü de kendine ayır, tabii Ada'nın izin verdiği kadar:)Bak minnoşa nasıl güzel uyumuş:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım öyle yaptım:) Bazen geliyor böyle işte, sıkıntı:)

      Sil
  2. çok güzel görünüyor ekmek Özlem,fırında mı yaptın yani?ekmek makinası falan değil mi?anlatsana nasıl yaptığını :)
    ben de aynı ev şıklığındayım şu anda,çalışma çalışmama kararı çok karışık,ama ben Özgün'ün kreş yıllarına kadar zaman verdim kendime.belki arada evde proje yapıyorum ama bu da çalışma sayılmaz elbet.sabahtan akşama işte olmayı bir süre daha rafa kaldırdım.
    Tavşan kardeşi öperim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ekmek tarifini yazarım canım bir ara.Bende netten buldum gerçi. Makina falan değil, el:)
      Aynıyız evde desene..
      Eşimle bizde kreş yaşına kadar benim bakmamı kararlaştırmıştık.Ama işte böyle düşünceler, etraftan gelen laflar falan üşüşüyor beynine..
      Bu arada benim eşimde inşaat mühendisi bak:)
      En zor iş demek hiç istemiyorum Ada bakma olayını.Evladımızı büyütüyoruz ve kimseye de güvenemiyorum.Annem rahmetli oldu, kayınvalidem rahatsız.
      Bizde sizi çok öpüyoruz..

      Sil
    2. Anneciğine Allah'tan rahmet dilerim,kayınvalidene de acil şifalar...En doğrusu senin Ada'nın yanında olman,onu büyütmen bence,madem annecik te yok yanında..o etraftan gelen laflara bakma hiç.ben iğneleyici laflar bile duyuyorum."o kadar okudu,şimdi evde çocuk bakıyor" gibi yüzeysel laflar.ama eminim çalışsam da duyardım bazı sözler.umrumda değil.kendi isteğimle,zamanı geldiğinde tekrar dönmek üzere,hamileliğimin son ayında bıraktım işi ve asla pişman olmadım.hayatımdaki en doğru kararlarımdandır bence bu.
      eşin de inşaat mühendisi demek,selamlar :)

      Sil
    3. Teşekkür ederim canım, haklısın, herkes bir şekilde konuşuyor.Ben duygularımı yazdım sadece asla pişman değilim. Sigortacılık yapıyordum bende, özel sektör yani.Çanakkaleye taşınınca bıraktım zaten hamileydim de.Ama işte daha yolun başındayım ya bazen dışarıdan gelen yorumları duymamazlık edemiyorum.Huyum kurusun..Serde de hassasiyet var:(
      çok mutluyum ben kızımla ve dağınık ev topuzu modelimle:P

      Sil
  3. valla tebrık ederım senı,elıne sağlık , bravo özlemcım

    YanıtlaSil
  4. Kimsen yoksa kendin bak arkadaşım. Ada henüz çoook küçük..
    Şükür annem var başımda Ada'ya o bakıyor.
    Anneciğine Allah'tan rahmetler diliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ ol canım..
      Emrecim bende o yüzden çalışmıyorum zaten, isteyerek ama işte hani bazen olur ya, sağdan soldan gelirler, bilmiyorum öyle bir hal oldu işte arkadaşım:))

      Sil
  5. maşallah ekmek çok güzel kabarmış ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. Ekmek haaarika görünüyor! Keske ben de yapabilsem, en guzeli evde kendimizin yaptıgı seyler degil mi!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür:))) Evet Nazlı, en güzeli, en doğalı.Umarım yaparsın bir gün sende.

      Sil
  7. ben hiç düşünmüyorum işi gücü, oysa bekleyenler çok :) şaka bir yana eğer aldığım maaşı bakıcıya vereceksem ve üstüne kızımdan ayrı kalacaksam çalışmam kendim bakarım daha iyi diye düşünüyorum ben

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşüncene katılıyorum canım. Eşimle aldığımız kararda buydu aslında..,Asıl gurbette olan sensin mesela..Ben gurbetteyim, yalnızım diye dertleniyorum.Sen sorun yapmıyorsun bak ne güzel:)

      Sil
  8. Benim 3,5 ve 2,5 yaşında iki evladım var. Onlar daha küçükken ben de aynı hallerdeydim, şimdilerde çalışıyorum ama aklım fikrim kreşe giden çocuklarımda...

    Hakkınızda hayırlısı dıyorum, bence biraz koklayıp opun yanında olun derim...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geç gördüm yorumunuzu..Haklısınız..Ben o an öyle karışık duygular içindeydim..Ama çok memnunum Ada nın her anını gördüğüm için..Sevgiler

      Sil

Güzel Yorumlarınız:)

İzleyiciler