24 Eylül 2012

Ada Hasta Olunca..

 Aslında ben buraya Ada'nın 6.ayını yazacaktım. 6.ayına özel yaptığım yarı yaşındasın pastasını, nasıl elleriyle parçaladığını yazacaktım ama Ada hasta oldu.Cumartesi günü burunundan gelen hırıltıyla tıkanık olduğunu anladık ve gece hiç uyuyamadı.Omuzumda uyuttum sallanan koltukta sabaha kadar. Çok zor bir geceydi, ateş yoktu allahtan ama pazar sabahı acilden kontrol yaptırdık hastanede.Doktor Çanakkale havasının eseri dedi, rüzgar yemişi yel almış falan dedi. Peditus diye bir şurup verdi.Nasodrill diye de burun spreyi. Ama bu şurup Ada yı mahvetti:( İçtiği an kustu, 2 defa denedik ikisinde de kustu:( Gece de ateşli geçti, düşürdük neyseki- calpol verdik..

Canım kızım, bir an önce iyileş.Seni çok seviyorum..

( biliyorum çok büyük bir hastalık değil ama, ilk defa hastalandığı için, babası ve ben çok üzüldük, mahvolduk.hiç bir bebek hasta olmasın ama sanırım böyle böyle büyüyorlar )

12 yorum:

  1. Çook gecmiş olsun canım.. Kıyamam Ada'ya

    Çok büyük bir hastalık değil demişsin ama eğer anne isen, eğer hasta olan evladınsa en küçük durgunlukları bile büyüyor bize.
    Sanırım salgın var, ve bu aldatıcı havalardan.
    Kendinize dikkat edin. İnşallah daha iyidir minik Ada..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün biraz daha iyi canım, ama burun tıkanıklığı geçmedi nasodrill sıkıp duruyorum zar zor, izin vermiyor küçük hanım:) eşim de hastalandı, benim de boğazda bir gıcıklık var inşallah hasta olmam, kardeşim geliyor Bursa dan bize bakmaya:) sevgiler

      Sil
  2. geçmiş olsun, 6 ayda hastalıklar başlıyor diye duymustum ben de çok korkuyorum hiç hasta olmasınlar keşke

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok sağ ol,hiç olmasalar keşke, ama malesef oldu işte.İyileştirmeye çalışıyoruz şimdi

      Sil
  3. Yaaa çok geçmiş olsun, alya da ilk hastalığını 6. ayında geçirdi, ama sonra sürekli bir hastalık, alışıyosun... Tekrar geçmiş olsun, pastayı merak ettim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler Nazlı, alışacağız diy mi..Pastanın fotoğrafını koyarım bir ara.Kedi dili bisküvisinden yapmıştım, kalp şeklinde.:)

      Sil
  4. Özlemcim Melis de ilk kez altıncı ayında hasta olmuştu.Dünya başıma yıkılmıştı benim de ama diğer arkadaşların da söylediği gibi sonra alışıyorsun.Hastalıktan kaçış yok,evlere saklayıp pamuklara da sarsan eninden sonunda hasta oluyor,canını sıkma sen sakin ol,o da sakinleşir..Bol bol emzirmeye bak..Burun tıkanıklığı için de serum fizyolojik tavsiye etmişti bizim doktor.Bir de çaydanlıkta su kaynat,kapağı açık olarak,sıcak buhar tıkanıklığa iyi gelir demişti.Ben de açtım kettle'ın kapağını,girdik dibine kadar.. çocuğun parmağı yanmıştı buhardan:(( Çok yaklaşmamak lazımmış,sadece buharın oralarda gezinmek gerekmiş..İnsan acı tecrübelerle de olsa öğreniyor zamanla..çok geçmiş olsun.Öpüyorum ikinizi de..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nuray'cım uzunnn bir cevap yazmıştım internet bağlantım gitti:(( Dediğin gibi, gözümüzden sakınırken başımıza geldi.Ama senin ve diğer arkadaşların dediği gibi bunlar hep olacak.İlk olunca çok üzüldük ve hep de üzüleceğiz desene..
      Evde buhar makinası var onu açtım ama çalışmadı nedense, kışın almıştık..Burnuna okyanus suyunu zar zor sıkıyoruz, Ozan, eczaneden http://www.otribebe.com.tr/bebeklerde-burun-tikanikligi.html bunu almış ama kullanamadım. Melisimi yakmış annesii, kıyamam.Çok öpüyorum bnde canım..

      Sil
  5. çok geçmiş olsun..mevsimler geçerken malesef bebişler hasta oluyor.bu ara çok sık duyuyorum..benim oğlumda üşütmüş.geceleri üstümnü açıyor..dün gece okadar çok üşümüşki,b,rüsür çiş yapmış bezinden üstüne taşmış dahada üşümüş..kıyamam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim.Evet mevsim değişimi sanırım:( size de çook geçmiş olsun.Uyku tulumu aldım ama onunlada çok sıcaklıyor daha.Bakalım ne olacak.Böyle böyle büyüyecekler ama, anne yüreği işte..Sevgiler

      Sil
  6. yeni gördüm yazını,geçmiş olsun canım benim.genelde bu ilk hastalıklar hep 6 ay civarı yaşanıyor zaten ve her annenin içine oturuyor.
    ne yaparsak yapalım hasta oluyorlar,bunlar hastalık sayılmaz gerçi.ama seni nasıl üzdüğünü,dünyanı nasıl birden kararttığını çok iyi anlıyorum.o ateşin nasıl korkuttuğunu da.hepimiz aynıyız.Maşallah Ada'ya ki içmiş calpol u,benim kızıma mümkün değil şurup içirmek,imkansız.Bizim için fitil kurtarıcı oluyor.Onu da ilk uygulamamı hatırlıyorum da korkup,annemi çağırmıştım,o yapmıştı.tecrübe bunlar hep işte,Allah beterinden saklasın.Peditusu da duydum aslında,öyle bilinmeyen,kullanılmayan birşey değil ama fena yaptı demek Ada'cığı...
    Otri bebeyi ben de hiç kullanamamıştım,işkence gibiydi.
    Öperim miniciğimi,korkma sakın annesi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım dediğin gibi çok üzüldük babasıyla..Ama şimdi daha iyi Ada çok şükür, hafif bir öksürük kaldı.Hafta içi doktora gideceğiz kontrole.Perşembe günüde aşı oldu, mız mızlandı iyice..Calpol u içiyor ama bu peditus u bir türlü sevmedi ya:( kusturdu yavrumu pis şurup..Otri bebeyi aldık ama burnuna sürdürmüyor küçük hanım:) okyanus suyunu ağlayarak da olsa sıkıyorum, iyiliğin için diyerek sarılıyorum sonra..Canım ya valla annelik çok zormuş ama bir o kadar da süper::))) Çok öpüyorum bende canım..

      Sil

Güzel Yorumlarınız:)

İzleyiciler