25 Mayıs 2012

Aşı!!!!

Ada'ya dün vurulan aşılar malesef ateş yaptı ve akşam 12 ye kadar uyumadı.Calpol şurubundan verdik bir çay kaşığı ama bir değişiklik olmadı.Saat 21:00 civarı çığlık çığlığa yarım saat ağladı.Emzirmeyi deniyorum susmuyorki emsin.Deli gibi olduk, panik olduk.Üstünü başını çıkarmıştık zaten.Bizim evde hamam gibi zaten, eşim hazırlan hastaneye gidiyoruz dedi.İnanılmaz korktuk çünkü, arabaya bindik Ada sustu ve emdi.Sonrada uyudu.:) Güler misin ağlar mısın yani durumumuza, ilk defa yaşadık ya, ömrümüzden ömür gitti.Çaresiz bırakma bizi Allahımmm.Aminnnn. Sonra doktor amcasına gülücükler agulamalar falan, eşimle şoktayız:)) Biz öldük korkudan, ateşi 37.6 çıktı.Şurup verin dedi.Hadi güle güle.Zaten acil çoluk çocuk doluydu.Kuzucuklar hep hasta:(

kısacası kötü bir gün ve gece geçirdik..




not: kızımın boyunu posunu bir doğru düzdün yazamadım.40 olan kafasıymış.Boyu 50:)))

6 yorum:

  1. ben dun soyleyecektım ama solemedım ,ben hep yarım bebek aspirini verdim 4 saatte bir.mutlaka biraz bile olsa oluyor ateş ama en azından huzursuzlugu gıdıyor.bir de ateslenmeyı beklemeden verdım ,aşıyı olup eve gelıyorduk hemen yarım bebek aspirini veriyordum.bir çok dr.buna karşı ama bizim dr.umuz bunu veriyor.adam boşuna prof. olmamıştır ben mi bilcem o mu? dieyerek dedilklerini yaptım bu gune kadar . Allaha şükür bir kere öyle sabahı sabah ettik o da aşı değil öyle bir ateşlenme durumu idi.Çok geçmiş olsun.Çok zor benımı uyumak ıstıyordu benj ıslak mendıllerı basına koluna ayagına gezdırdıkçe bağırırdı ayyyyy ayyy,el ayak birbirine dolaşıyor.terubesızlık , panik , korku.Allah sağlık versin her daim , herkese,tekrar geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  2. Çok zor gerçekten, dediğin gibi tecrübede olmayınca.Doktoru dinlemek lazım, güveniyorsan.Şimdi iyi Ada çok şükür..Teşekkür ederim çok sağol..Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. ya bu aşılar niye ateş yaparki çocuklara.. güya artık yapmıyor diyorlar.. al işte yapıyor yine.. geçmiş olsun canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. herkes , artık yeni aşılar ateş yapmıyor dedi ama Ada da oldu malesef:( teşekkür ederim

      Sil
  4. Çok geçmiş olsun, eline, ayaklarına ve başına soğuk ıslak havlu bastırabilir ve ılık bir duş da yaptırabilirsiniz, naçizane tavsiyelerim 13 aylık bir anne olarak:) Ama zaten ilk sefer hep çok korkutucu oluyor da sonradan alışıyor insan:) Geçmiş gitmiş olsun tekrar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim nazlı evet ilk tecrübe panik olduk çok.Dediğin gibi yaptık ama ayaklarına yapmamıştık aklımızda olsun.Her zaman paylaşın lütfen, mutlu olurum tavsiyelerinden:)

      Sil

Güzel Yorumlarınız:)

İzleyiciler