31 Aralık 2012

Herkese Mutlu Yıllar

Ne zamandır yokum, Bursa'dayız.Sonra uzun uzun anlatırım:))  
Bloglarıda okuyamadım, meraktayım kim neler yazdı, neler diledi:p Bir kaçına baktım o kadar..

Ben şimdi içimden diliyorum, yazamıyorum , umarım herkesin yılı çook güzel geçer ve bütün dilekleri gerçek olur.

Bu arada yarın benim doğum günüm..Kendime de güzel bir 32 yaş diliyorum:)) Kocamla, kızımla..

Mutlu yıllar:)

21 Aralık 2012

Bebeklik Dönemleri

Daha önce bir kitapda okumuştum ama onu bulamadım ve nette gezinti yapmaya başladım..Nedeni ise, Ada'nın bulduğu herşeyi ağzına alması ne zaman sona erecektir.Okuduğum kitapda 1 yaş civarı yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam tabii.Sonrasında Aşağıdaki yazıyı buldum ve buraya koyuyorum..

Bu konuda sizlerin düşünleri nedir.Bir yaşından büyük çocukların annleri daha iyi bilebilirler aslında.

Bu dönem 0-1 yaş arasındaki bebeklik dönemini kapsar. Oral dönemde temel haz kaynağı emmedir. Emme pasif ve bağımlı bir davranıştır. Freud’a göre anne ya da anne yerine geçen yetişkin tarafından çocuğun memeden erken kesilmesi ya da aksine çok uzun emzirilmesi onun bu döneme bağımlı olmasına neden olmaktadır.Emme ihtiyacı daha sonraki yaşamında da sürmektedir. Örneğin, öğrencilerin sinirli ve gergin olduğunda tırnak yemeleri, Freud’un oral bağımlılık olarak tanımladığı durumun bir göstergesidir. Psikoanalitik görüşe inanan psikologlara göre çocuğun yaşama küsmesi ya da onu sevmesi annenin tutumuna bağlıdır. Çocuğun ilerde göstereceği ruhsal özelliklerin temelini oluşturur. Örneğin,çocuğun birden bire sütten kesilmesi yaşama küsmesine yol açar. Bunu yapan anneye karşıda çocuk düşmanlık duyguları geliştirir. Sevme ve düşmanlık duyguları gibi iki zıt durumda kalan çocuk bilinçsiz olarak ruhsal bir çatışmanın içine girer. Böyle bir kimse anne aracılığıyla diğer insanlara karşı olan sevgi ve bağımlılığını da yitirir. Buda onun toplumsal gelişimini gene olumsuz yönde etkiler. “Doğumdan önceki bir yıl oral dönem olarak anılmaktadır. Bu evrede haz kaynağı,pasif ve bağımlı bir davranış olan emmedir. FREUD’ a göre bebeğin bu evrede anne tarafından aşırı şekilde emzirilmesi veya memeden kesilmesi oral evreye takılmakla sonuçlanır. Dolayısıyla ağız yoluyla haz alma davranışı ilerde başka yaşantılara genellenmekte ve kişilik oral karakter kazanmaktadır. Oral karakterdeki kişiler gergin bağımlı ve karmaşık bir duygusal yapıya sahiptirler

http://www.psikoloji.gen.tr den alıntıdır..

20 Aralık 2012

9.Ay-AdA Raporu

Ada bugün 9.aylık oldu.:)) Geçen hafta aylık doktor kontrolune gittik, burun akıntısı olunca erkene alınmış oldu.Geçti ama şimdi, tıkanmalar tam gaz devam burunda." O burun tıkanacak arkadaş" diyor inatla:) Burnuna da kolaysa sprey sıkın, kol bacak, kafa ayrı, çığlık ayrı..Zor yapıyoruz.Malum kış geldi, ev ısındı.Normal bu süreç..
Ada hanım 9.ayında çok ama çok tatlı oldu bence:))) Artık istediği şeyleri çığlık çığlığa ağlayark bize yaptırıyor..Başka bir odada isek diğerine gitmek istediğini, kucağımızda ise, kollarını o tarafa çevirerek yönlendiriyor.

Boyu posu kilosu ayına uygun devam ediyor çok şükür. Ayakta durmaya bayılıyor.Tek ellle:)) diğer eli ile tutunarak duruyor.Tam bir tv manyağı oldu.Özellikle reklamlarda kilitleniyor.Ne yapacağımı bilemedim.Kapatıyorum tv yi ama bazende canım sıkılıyor açıyorum.İzlenecek doğru dizgin bir şey yok ama ses işte, alışkanlık:) El çırpmaya devam, babası gelince oturduğu yerden ileri geri sallanıyor.

Ek gıda işi, Ada kakasını 1 kaç gün yapmayınca, fitille falan yapınca ben resmen soğudum.Tarhana çorbası, karışık sebze çorbası falan yapıyorum tabii.Yoğurt veriyorum.Ama her gün  vermiyorum yoğurdu.Kaka yapmasını etkiler diye.Tam emin değilim ama bir gün verip diğer gün vermiyorum.Sabahları da kahvaltıyı pek yapmıyor, ıhlamur içmeyi seviyor çok.Labne peynirli minnak ekmek sürüyorum onu yiyior.Bugün yarın sebze çorbasına kuzu eti koyacağım.Daha et yemedi, biz yerken tattırmıştım ama sayılmaz:))) Anne sütü almaya devam..

Uykusu da bazen sabahları 30 dk uyuyor bazen 1 saat..Bu aralar çorba oldu uykusu..Dün gece mesela, 2 saat uyudu uyandı, yarım saat uyutmaya çalıştı babası, kocam sağolsun kucağında taşıyarak uyuttu..gece 12 buçuktu bu olaylar oluduğunda..

Ada'ya, el sallamayı, baş baş yapmayı falan öğretmeye çalışıyorum ama beni pek sallamıyor:)) yerde oyuncaklarıyla yuvarlanmayı, yastıklarıyla kavga etmeyi pek seviyor.ÜSt baş değişirkende ağlamaları geçen aydan beri devam zaten.O kadar zor giydiriyorum ki..Hele bez değişimi.Evlere şenlik, popo açıkta zırt pırt dönüyor, düşecek alt açma masasından diye korkuyorum, değişik yöntemler deniyorum bakalım..


Ee 9.ayımız kutlu mutlu olsun Ada kızım..mucuk:)

19 Aralık 2012

Ada'ya Yastık

Malum yeni yıl geliyor.Bana da ilham geldi:)) Eczane poşetinden ( geri dönüşümlü hemde ) Ada'ya tastık yaptım..Çok matah değil ama yaptım işte..
Ada sevdi şimdi oynuyor, yastıkla boğuşuyor ponçik:))
 
 
Böyleydi

Böyle oldu

Ada'da oynadıııı:))

14 Aralık 2012

Ada ile Kek Yaparsak

Çok eğleniriz tabiki de:) kek kalıbının birini kaptırırsın..Ohh..Canım tatlı bir şeyler çekti ama kek gibi tatlı:) geçenlerde aldığım slikon kalıpları deneyeyim dedim..Fena olmadı ama..Afiyet olsun bana:)
Evliliğimizin 3.senesini-de kutladık Ada ile birlikte.Korktuğum gibi geçmedi, uslu durdu Ada..( masaya cola döktü, ağladı çıkarken yemekten azıcık ) Darısı diğer yıllara inşallah..Sağlıkla, huzurla..




biz abur cubur yedik ama Ada sağlıklı beslendi:)

Evlilik yıldönümü münasebetiyle süper bi yemeğe götürdü cücüm beni:)
Hayatımda yediğim ennnn lezzetli sufleyi yedim.Kestaneli.
En kısa zamanda tekrar görüşmek üzere suflecim:)

Ehh bu sene FEDA senesi:)

Afiyet olsun bana..

keklerim ve kalıplarım


12 Aralık 2012

Bugün, Bizim...

bugün anneyle babanın evlilik yıl dönümü Ada:) İyiki tanışmışlar, iyiki evlenmişler..Senin gibi tatlı mı tatlı bir ponçik getirmişler bu dünyaya..

daha nice nice yıllara cücü bey:)





12/12/2009
 

5 Aralık 2012

Senden..Benden..Bizden..



Bu ağacın adı ne bilemedim.Yeşil bir meyvesi var.
Çok güzeldi:)

Kipanın erkek bebek reyonunu çekmişim:)
Çok seviyorum burayı

Yeni bir dizi başladı.Ama biz netten izliyoruz.Ehh fena değil
Diyelim şimdilik.8.bölümdeyiz..
Elektrik tamamen giderse dünya nasıl olur:)

Fal bakılmadı ama yaaa:/





tv i izletmek istemiyorum ama bende patlıyorum ya bazen:(((
pür dikkat nasıl bakıyor kuzu




Eskiden ( gençliğimde:p ) odalarımızın duvarlarına poster asardık,
bu posteride ben eşime hediye etmişim, arkidişken daha:)
Çıkardı ortaya, Adanın odasına astık:)
Hey gidi günler hey



 
Güzel bir cumartesi, Ada uyuyunca filmi:) Eğlendik biz:)
 
 
 
Müjdeee bize: Ada bugün doğal doğal, kendiliğinden kakasını yaptı..Allahım kem gözlere şiş elemtere fişşşşşş
maşallahh..40 bin kere maşallah..:))

İzleyiciler