30 Kasım 2012

Kakasal Mevzular

Ada nın kaka olayları devam ediyor sevgili blog..Malesef geçenlerde 6.günün sabahında yapmıştı kakasını..2 defa kansuk fitil yaptığımız halde yapmamıştı.Doktoru 5 güne kadar yapmamasının normal olduğunu söylüyor ama biz çok üzülüyor..

Dün akşam yine fitil den yaptık ve yarım saate biraz yaptı..Devamı gelecek gibiydi hemen bezini bağadık ama bir hareket olmadı..

Banyo falan yaptırdık rahatlar yapar diye ama olmadı..

Nette biraz araştırma yaptık..Ada nın kabız olduğunu düşünüyorum ben ama, kabız olduğunu söylemek için, keçi kakası gibi tane tane yapması gerekiyor muş..Tamam Ada nın ki öyle değil ama, biraz yoğun, macun gibi..Birde rengi sarı..Bu ara, brokli, havuç ve balkabağından çorba içiyor..

Uzman tv de çok sık yoğurt yedirilirse de kabızlık olur diyor..1 hafta yoğurt vermedim, daha geçen gün başladık tekrar yoğurda..Demir kullanmayı da bıraktık, hem doktoruda dedi, kan sayımında değerleri iyi çıktığı için..

Beslenmesin de mi yalnışlık yapıyorum diyeceğim ama Ada doğru düzgün ek gıda bile almıyor..Sabahları yumurta sarısından azıcık ve labne peynirle tambuğday ekmeği yiyior..Ama çok az..Ihlamur çayı üstünede..Öğlen gibi meyve veriyorum.Deveci armudu, dün yoğurt verdim.Bir kaç gündür de kuru erik ve kuru kayısı kaynattım, suyundan ve kayısısından verdim..Akşamları da çorba veriyorum..Tarhana, brokoli bu ara çok verdim, çeşitlendiriyorum yani, havuçla, balkabığı ile falan..

Başka ne yapsam acaba? Bu konuda sorun yaşayan oldu mu..




Çok üzülüyorum ben ya, kafaya takan bir yapım var vallahi, insan ister istemez iyi bakamıyorum ben bebeğime diyor:(( Annelik bir yarı delilik haliymiş..Evet, evet evet ben yeni öğrendim..

28 Kasım 2012

Bizde Böyle

Ada ilk kitabını inceler iken:) Adının " Kedi " olduğunu
söylememe gerek yok sanırım:)

Ada ya brokoli çorbası

Ada yı, mama sandalyesinde emniyet kemerini bağlamadan
bırakıp mutfağa gittim, döndüğümde böyle buldum:/

Tv ünitesine tırmanmasını engelleyen, babasının "inşaa" ettiği
sandelye seti:)

Böyle postlar görüyorum bloglarda hoşuma gitti, bende yapayım bakayım dedim..Uzun uzun yazamıyorum bazen ama blogumuda boş bırakmak istemiyorum da:)  

26 Kasım 2012

Uykusuz Her Gece

Her uykusuz annenin sevdiği bir şarkıdır sanırım bu:)) Hatta uykusuz anneler  adlı sitenin de takipçisiyim..

Ben Ada ile aynı yatakta yatıyorum.Gece çok sık uyandığı için sürekli beşiğinden alıp tekrar geri koymak bana zor geldiği için!!! ( üşengeç bir anneyim evet ) beş  kere uyanıyorsa üçünde emerek uyuyor tekrar.Öyle tamamen uyanmıyor aslında..Bilirsiniz işte, ağlayınca pışpışlanmayı bekliyor..

Geçen gece Ada ile uyuyup sabahında O yanımda el çırparken yatağın kenarına kadar gitmiş, birden uyandım ve düşmesine ramak kala yakaladım bıcırığı.. Tamam artık dedim, beşiğinde yatacak..Dün gece de beşiğinde yatırdım..Üç defa uyandı kucağımda gezdirdim uyuttum, beşiğin yanında puf var ona oturdum pışpışladım poposuna hafif dokunarak..Ama berbat haldeyim..Uyumama az kaldı, yine yanıma aldım..

Ama bu doğrumu, ne zaman ayrı yatmalıyım..Ne kadar küçükken ayrı yatmaya başlarsam o kadar iyi mi olur bilemiyorum..Ada ile uyumak çok güzel, şikayetim yok ama, güvenlik için:)) Yataktan düşerse diye bin türlü önlem aldık ama maşallah çok hareketli..

20 Kasım 2012

8.Ay

Ada büyüyor ve değişiyor..Özellikle uyku düzeni..Uykuya dalarken çok zorlanıyor.Sürekli mızmız.Ağlamaya başlıyor..Direk şikayet eder gibi oldum ama biraz bizi zorlamaya başladı..Geceleri çok sık ağlayarak uyanmaya başladı.Eşimle 5 gündür kaka yapmadığından sıkıntısı vardır ondandır dedik ama ( bu sabah yaptı çok şükür kakasını ) bilemiyoruz..Ağladığında kucağıma alıp pışpışlıyorum sakinleştirmeye çalışıyorum ama illaki meme emerek sakinleşiyor..Bu seferde gaz sancısı oluyor.Gaz çıkartırkende ağlıyor..Allah sağlık versin, eksikliklerini göstermesin..Bunlarda geçecek inşallah..Annelik zormuş gerçekten..

Ada'nın gelişimi de yerinde çok şükür.Dişleri 4 oldu.2 alttan 2 üstten çıktı..Acaba başka çıkan var mı tam bakamıyorum açmıyor ağzını..Belki diştendir sıkıntısı..İşte bir kaka olayı var..Yarın doktor kontrolunda soracağız bakalım( 5 güne kadar normal demişti )

Çok dağınık yazdım ama kafam da karıştı valla.

Aslında neler yaptığını yazacaktım:)

Sürekli kucak istiyor:)
Sadece kucakta uyuyor
Geceleri benimle uyuyor
Koltukğa tutunup ayağa kalkıyor ve tek elini bırakıyor.
Düşüp kafasını parkeye vuruyor
Yere yaydğım sıcacık kalın yorgan dururken parkenin üstüne yatıyor
Halıyı yalıyor

8.ayımız kutlu olsun..Daha sonra ekleme yaparım..:)

19 Kasım 2012

Diş Buğdayı..


Sonunda diş buğdayımızı yaptık dostlar:) Ada nın 3. diş geldi zaten, diş buğdayına kadar.Geçen perşembe günü evde, ki daha öncesinden hazırlık süreci başladı. Herşeye panik olan ben, kendini tanımaz gibi, son güne bıraktım pastayı falan. Pandispanya yaptım onlar hazırdı fakat kreması süsü püsü yani:) Sıkıcı kısımları geçmek istiyorum ( buğdayı saatlerce kaynattım falan demek istemiyorum, sonra mercimek koftesini yapamadım ve gelen misafir arkaşıma yaptırdım da demek istemiyorum ama ) Çok eğlenceli geçti..Arkadaşlarımızla da görüşmüş olduk. ( meslek seçimi olayını unuttuk, sohbetten.Aman zaten merak da etmiyorum, babası onu sporcu yapacak :p   )  Bursa dan kız kardeşim geldi. Sağ olsun bana çook yardımcı oldu.Ada ile zor hazırlanırdım ben yalnız olsaydım:) Akşam da baba eve gelince onunla fotoğraf çekimi yaptık. O günden bize birazcık sıkıntı yaşatan  uyku düzeni oldu.Kalabalıkta uyuyamadı ve şu sıralar çok karışık saatlerde uyuyor uyanıyor.
Kakasını yapmadı 4 gün geçti, bugün bekliyoruz bakalım.Geceleri ağlayarak uyanıyor, memede sakinleşip uyuyor.Uykuya dalana kadarda mızır mızır ağlak hallerde.Çarşamba günü de doktora gideceğiz bakalım..Bizden haberler böyle.

Herkese çok güzel bir hafta diliyorum..








Ben yaptımm, gerçekten:) Dişleri kardeşim yaptı:)

Netten indirdim, çıktı aldık..Ada nın dişi çıktı:)

Diş buğdayımız:)

Nacizane masamız..









12 Kasım 2012

Ada Raporu

7.ayını yazmamışım kızımın..Normalde planım ay ay yazmaktı ama bir koşturmaca içinde olunca zaman geçti.Bugün yazarım yarın yazarım derken iyice ara açıldı..Artık bu ay 8.ayını yazacağım tam zamanında inşallah:)

Bugün kız kardeşim geliyor.Kafamdaki bir diğer plan ( diş buğdayı ) planlar zincirini yerine getirmeye çalışacağım bakalım:)

Adanın üst damağı su toplamış gibi şişmiş.Sanırım üst dişlerde geliyor.Bu kadar çabuk mu bilmem..
Kızımı üzmeden gelsin cici dişler Allahım, lütfeeen..

Herkese iyi bir hafta olsun..Bol kış güneşli ( Tarkandan kış güneşini koyacaktım ama, beceremedim:)))   )








7 Kasım 2012

Okudum-Bitti

 Küçük mucizeler dükkanını, eşimin bana anneler gününde hediye ettiği, küçük düşler büyük umutlar kitabına benzettim.
 kitap bitince deliler gibi örgü örmeye karar verdim:))

küçük mucizelerden önce de veda yı okumuştum. Bitince de umut u okudum.
Ayşe Kulinin ilk adı aylin kitabını almıştım.Seviyorum onun kitaplarını.  Şimdi sırada hayat var.

Kitapları arkadaşımdan aldım.:)


Şimdi ortaya şöyle bir durum çıkıyor, evde internet bağlantısı yokken hem ev işlerini hemde kitap okuma işini çok iyi hallettim:)













Bu okuduğum kitapları yazma işini de resmen ( Ç ) alıntıdır.Nuray dan:))

4 Kasım 2012

Bizden Haberler..

Öncelikle bizi merak eden, arayan soran blogdaşlara teşekkür ederim:)) ( Nuray'cım sana özel teşekkür ) Nasıl diye sormayın, ben hissettim işte, merak ettiniz.Nerede bu Özlem yazmadı kaç gündür dedinizzzz:p

Bayram bitti gitti.Bursa da idik.Döndük geldik evimize, sel aldı Çanakkale'yi, yıldırım çarptı modemimizi:) vallahi bak..Öyle dediler.Tamire gitti geldi falan.Anca işte..

Bursa da iken Ada, 3-4 gün sürekli düşmeyen bir ateşle uğraştı yavrum.Tabi bizde.Perişan olduk.Doktora götürdük, kulaklarına, boğazına baktı bir şey yok..( gerçi Bursa da ki doktor sopalıktı da o konuya hiç girmeyeceğim ) fitil falan yaptık ateş düştü.En yüksek 38.3 falan olmuştu..Bayram çok yoğun geçti, yoruldu herhalde dedik...

Evimize geldik, ateş yok diye şükür ediyoruz. Birde ne görelim Ada nın bütün vucudunda kırmızı kırmızı döküntüler çıkmış..Netten bakmıştık eşimle 6.hastalık diyor hep belirtiler ama kendimiz de teşhis koymayalım dedik.Hatta Nazlı da yazmıştı, okumuştum daha önce, tekrar okuduk..(Alya'dan sonra hayat blogunun sahibi )

Hemen doktora gittik.Teşhisi koydu.6. hastalık..Bursa da doktora gittik öyle bir şey demedi falan dedik.Bu  hastalığın teşhisi döküntüler ortaya çıkınca konuluyor zaten dedi.Kesin emin olmak için kan ve idrara bakalım dedi.Kan alındı Ada dan ( çoook ağladı ) ama idrar çok zor, çok zor bir şey miş ya.Bir türlü yeterli çiş olmadı.Kan tahlilinin sonuçlarından da bu hastalık doğrulanmış, doktor öyle dedi..İdrarı da alınca hemen getirin dedi ama ben bıraktım artık. Beceremedim, doktora da güvenerek idrar tahlil işine ara verdik ama onuda yapsak iyi olur bu aralar..

Elti olacağımı söylemiştim dimi:)) ama nişana gidemedim..Ada rahatsız olunca gitmeme kararı aldık, düğüne artık :)))

Geçmiş gitmiş oldu ama, çok korktuk..Minik kuzum da keyifsizdi.Gerçi öyle ateşim var yatayım olayı yoktu.Kıpır kıpırdı ama belliydi işte bir sorun vardı.Neyse, geçmiş olsun kuzuma..

Ada artık emekleme işini bıraktı koltuk veya dayanacağı ne bulursa ona tırmanıp ayağa kalkıyor.Tam basamıyor, hatta yamuk yumuk  basıyor:) sonra pat diye atıyor kendini yere.Artık neresi denk gelirse, kafa üstü, popo üstü:)

Altta bir dişi çıkmıştı, yanında ikincisi de geldi:)) çok tatlı oldu dişli dişsiz bıcırık:) Bakalım, planlıyorum hep kafamda ama üşenmez ve vazgeçmez isem diş buğdayını yapacağım..








Umarım herkesin bayramı ve tatili güzel geçmiştir..


İzleyiciler