18 Ekim 2012

Diş Perisi Bize Gelmişşş

Bugün Ada'nın doktor kontrolü vardı.Herşey yolundaymış çok şükür..

Ada benim kucağımda, doktor muayene ediyor, eşime, bakın şurada bir diş, gördünüz mü dedi:))

Ben zaten bir kaç gündür beyazlayan damaktan ve ağzının akan suyundan anlamıştım ama:) Görememiştim dişi..Çok minnak zaten ucunun ucu görünüyor çok dikkatli bakınca..

Bebekler diş çıkartırken nezle falan olabilirlermiş.Geçen kontrolden sonra Ada hastalanmıştı, onu söyledik doktoruna..Dişten dolayı da olmuş olabilir dedi..

Bayram da Bursa da olacağımız için bayram dönüşü DİŞ buğdayı partisi yapiciim:) Buyurun gelin:p

Hazırlıklara şimdiden başladım ben, daha doğrusu araştırmalara diyeyim..

Fikri olanlar var mı a dostlar...

Foto googledan:)
Not: Anadoluda diş buğdayı geleneği varmış.Bilenler vardır belki..Tabi günümüzdeki gibi değilmiş elbet.Buğdayı haşlayıp bazen de içine şeker atıp komşularına dağıtırlarmış. Bizzati eşimin annesi de anlattı.

16 Ekim 2012

Günler Geçerken

Zaman ne kadar hızlı geçiyor..Bugün günlerden ne saat kaç mesela ( tamam tamam biliyorum, şaka yaptım ) unutup gidiyorum bazen..Şöyle biraz tatil mi yapsak ne diye konuştuk eşimle..1 kaç günlüğüne İzmir' e gidelim diye düşündük ama, bayramda eşimin agbisinin nişanı var( eeellllttiiiii oluyorum:p ) Annesine ayıp olur diye düşündük, hazırlık için bizi bekliyor kadıncağız..Daha sonra bakalım kasım ayı gibi..Hafta Bursa yolcusuyuz bakalım..

Ada'nın perşembe günü doktor kontrolu var ama ben ne zamandır yazmadım, kayıtlara geçsin bakalım.

6.ayında, daha önce emekliyor diye avaz avaz bağırdım ama Ada kızım komando gibi sürünüyor hala.Kumanda ve cep telefonu görünce acayip hızlı bir şekilde hedefe kilitleniyor cadı:) Hava sabahları serin oluyor diye yere yaydığım ince yorganı kaldırdım, koltuğu açtık onun üstünde yuvarlanıyoruz beraber:) Merkezi sistem bizim daireler.Kasım da yanacakmış.Üşür diye yere bırakmıyorum.Fazla mı abartıyorum ? Elleri yerlere değiyor, sık sık yıkıyorum.Saç var yerde bilmem ne.Ne kadar süpürsem de saçlarım dökülüyor işte:( Bu konuda sizler ne yapıyordunuz acaba?

Dün beşiğine dizlerinin üstünde kafasını aşağı sarkıtmış bir şekilde bulduk Ada' yı:) Kaldırdık hemen korkuluğunu tabii..

2 gündür kahvaltısını severek yeme olayını bıraktı.Dudaklarını büzüp ıggggggg diye bağırıyor.Dün yumurta sarısını biraz daha fazla koymuştum ondandır diye düşündüm bugün az koydum.Bende baktım tadına fazla pekmezli olmuş ondan dedim ama bilmiyorum.Sebze çorbasına burun kıvırdı dün yani..Hep böyle gitmez, dönem dönem olur diyorlar ama..

Kendi kendine bıcır bıcır söyleniyor.İyice dillendi.Anne baba demiyor tabii ama:)) Anlıyoruz kızım biz seni.Bu sabah babasının arkasından ağladı mesela.Gitti diye..Ben varımmmm annecimmm beeen:))


Meyve filesi aldım ama pek kullanamadı daha

Kipada , arayan bulur yumurtası:)


9 Ekim 2012

Ben..Biraz Ben..

Aslında ben bu blog işine daha önce başlamalıymışım. Ada' dan çok kendimi anlatıyorum çünkü:) Yine öyle günlerden bir gün sevgili blog:)

Biraz uyumam lazım, Ada uyurken.Gece çok sık uyandı, bende zombi gibi oldum:( Oysa dün çok hamarat bir anne ve bir ev hanımıydım..Fırında palamut yaptım.Ada ya ekmek yaptım, çorba yaptım.Ekmek biraz, nasıl desem.Fırının üst kısmında kalmış ısı ayarı, üstü takır takır, altı da yumuşacık olmuş, pişmiş ama.Geç fark ettim, olan olmuş:) Hamaratım işte ne var:) Ooo o zaman bugün süper yemekler yapmışımdır di mi..Yoww sabah beri, sadece Ada nın cicilerini yıkadım astım..Yemek falan yok!! Çüçü sorarsa, bilmiyorum, dışarıdan mı söylesek:) Üstümde hala pijamalarım var mesela.Saçlarım dağınık topuz modelinde. Ev şıklığı içindeyim..Hiç bir şey yapasım yok..

İmdaaaaaaaaaat..Böyle olmak istemiyorum ben yaaa...

( geçen gün bir arkadaşım geldi.Öğretmen kendisi.Ada' dan 13 gün büyük kızı var.Yarı dönemden sonra çalışmaya başlayacağını ve bakıcı tutacaklarını söyledi..Kendisini tekrarlarken buluyormuş çünkü..Acaba bana acıdı mı dedim içimden, bende mi çalışsam dedim çüçüye, burada kimsemiz de yok ki baksın Ada' ya..Yok yok bir hizmetçimiz olsa dedim, ben sadece Ada' ya baksam.O her işi yapsa..Kafam çok dolu sevgili blog )
Dün çok güzel yağmur yağdı burada.Güneş, bulutların
arasından, bulduğu bir boşluktan süzüldü böyle..

Ada kucağımda, çatalla karıştırarak yoğurduğum, tam buğday unundan
ekmek..

Pişmiş hali ekmeğimizin
Tavşan kardeş, uyurken:)

5 Ekim 2012

Ek Gıda: Korkmuyorum Sendennn

Ada'nın, 6. ay ada raporunu araya giren hastalıklar yüzünden yazamadım.Onu artık 7.ay ile birlikte toparlarım diyorum:) Üşendim de azıcık:)

Ek gıda olayına başlamaya korkuyordum ben.Doktor daha Ada 4.ayında iken yoğurt vermeye başla falan demişti.Nasıl yaaa, 6 aya kadar bir şey verilmezdi hani , demiştim:) Ve vermedim de .5. ay oldu, doktor sordu, yoğurt verdiniz diy mi? Hmm, hayır vermedik..En son kontrolde, artık yoğurt mayalasanız iyi olur Özlem hanımmm dedi doktor:) Cici bebenin ekmeğinden alın, sabahları tuzsuz peynir ve az yumurta sarısı ile verin dedi. Tamam dedim, yoğurt mayaladım.Ada sevdi, yedi. Kahvaltı olayını da yaptım, ıhlamur ile ıslattım, bulamaç yaptım.Bulamaç yapma dedi bir arkadaşım, çiğnemeyi öğrenemez dedi ama nasıl yiyecek bilemedim devam ettim bulamaca.Öğlen olunca, patates, kabak haşladım, blendır dan geçirdim, içine irmik koyup bir daha pişirdim. Blendır kullanma dedi arkadaşım , cam rende de rendele, çatalla ez dedi.Zor geldi yaa rende işi, meyve bile zor rendeleniyor..

Tam buğday unu aldım, evde ekmek yapacağım diye.Duruyor öyle..Bugün cuma pazarı var burada, çüçü ye köy yumurtası aldırdım.Bakalım sevecek mi, anlamaz gerçi Ada daha :))

Pekmez alacağım bugün, pekmez tavsiyesi olan var mı.Ne marka, üzüm mü, dut mu?

üşengeç işi, meyve saati:)
Pazarda pekmez de varmış ama plastikte satılıyor diye almamış, bilemedim.

Nasıl, iyi mi yapıyorum acaba..Herkesin doğrusu kendine biliyorum ama..


Anayımm ben, işim çok zor:D

4 Ekim 2012

Uyku Tulumu



Geceleri Ada fır fır dönerek uyuyor.Muhtemelen bütün bebekler de öyle uyuyordur. Bu yüzden üstünü örtmek mümkün olmuyor.Fark edip gece gece örtersem ne ala ama ya uyur kalırsam üşür diye de korkuyorum.
Aşağıdaki fotoğrafta görünen uyku tulumunu aldım.Uzun bayağı, ama ters çekmişim boydan halini koyamadım:) Bizim evimiz sıcak gün içerisinde ama sobamız yanmıyor:) Malum geceleri serin oluyor, bu uyku tulumu da kalın geliyor. Naaapsam bilemedim dostlar. Fikri olan, ben böyle yaptım sende öyle yap diyen var mı?






3 Ekim 2012

Eyvah Saçım Dökülüyor!!

Evet, saçım dökülüyor.Öyle böyle değil, feci şekilde hemde. Doğumdan sonra normalmiş gerçi bu dökülmeler ama. Hamileyken saç kesilmez diye, kuaför saçımı kesmemişti.Biliyorum batıl bir inanç ama kesmeyelim demişti Bursa da idim o zamanlar..Uzadı da uzadı tabi saçlarım güzel güzel. Elevitin de etkisiyle:) Fıstık oldu:) Ama kışın sürekli evdeyim, hep topladım saçımı.Sımsıkı:) Doğumdan bir hafta sonrada kestirdim. Kısacık, ensemde falan. Şöyle bir salayım saçlarımı hava alsınlar ya dedim.Bu seferde Ada'nın yüzüne gözüne değiyor diye içim rahat etmedi, yine toplamak zorunda kaldım..Yaz geldi falan, zavallı saçlarım iyice bitti yani. Bitkisel özlü şampuanlar kullanmaya başladım işe yarayacak mı bakalım.



1 Ekim 2012

Bizden Haberlerrr:)


Ada'nın hastalığı çok şükür hafifledi.Geçti diyemiyorum burnu hala tıkalı ( o burun tıkanacak arkadaşşşş ) zorla burnuna pıss pısss sprey sıkıyoruz:)) Otrı bebe ile de imkanı yok temizleyemiyoruz. Tamam sıkma işlemine izin verdim ama onu burnuma sokturmam diyor sanırım:) Ada uyurken bende kahvaltı + blog faliyetlerimi yerine getireyim dedim.
 Ya ben niye daha önceden blog yazmaya başlamamışım ki, bir sürü güzel arkadaşlıklar, paylaşımlar yaşıyorum burada..Geçmiş olsun dileğinde bulunan herkese çok teşekkürler..

Ada 6 aylık olduğu için O'na altı ay pastası yaptım, yazmıştım daha önce.Kedi dili bisküvisinden ve kalp şeklinde kalıpla bir tabağa çıkardım.Mum takacaktım ama Ada öyle bir atladı ki tabağa minicik elleriyle pastayı ezdi resmen:)) Net bir fotoğrafı yok malesef:( Olanlarda da ben, nasıl desem pek hoş çıkmamışım:p
Soran arkadaşlar olmuştu ondan yani, söyliyeyim dedim.Darısı diş buğdayına, doğum gününe artık.





En sonunda kitabı aldım.Bakalım nasıl , okuyalım görelim:)

Merakla başladım hemen ama 1-2 sayfacık okudum:) Bu ayraç için daha da
bir zevkle okunur ama:)

Tek adresim Kipa dan Ada' ya uzun kollu cici aldım:)

Mama sandalyemizi aldık ve Ada kızım sebzeli çorba+püresi ni yedi bilee

En mühimi, evde yoğurtttt mayaladım ben amaaaa:) Nasıl mayala
dığımı da bol görselli yazayim diyorum:) Ne var, belkim benim gibi
bilmeyen vardır:p 

Açılan buruna misssssss koku:)

Tokasını yesinler..







Herkese mutluluk dolu, iyi bir hafta olsun:)

İzleyiciler