24 Eylül 2012

Ada Hasta Olunca..

 Aslında ben buraya Ada'nın 6.ayını yazacaktım. 6.ayına özel yaptığım yarı yaşındasın pastasını, nasıl elleriyle parçaladığını yazacaktım ama Ada hasta oldu.Cumartesi günü burunundan gelen hırıltıyla tıkanık olduğunu anladık ve gece hiç uyuyamadı.Omuzumda uyuttum sallanan koltukta sabaha kadar. Çok zor bir geceydi, ateş yoktu allahtan ama pazar sabahı acilden kontrol yaptırdık hastanede.Doktor Çanakkale havasının eseri dedi, rüzgar yemişi yel almış falan dedi. Peditus diye bir şurup verdi.Nasodrill diye de burun spreyi. Ama bu şurup Ada yı mahvetti:( İçtiği an kustu, 2 defa denedik ikisinde de kustu:( Gece de ateşli geçti, düşürdük neyseki- calpol verdik..

Canım kızım, bir an önce iyileş.Seni çok seviyorum..

( biliyorum çok büyük bir hastalık değil ama, ilk defa hastalandığı için, babası ve ben çok üzüldük, mahvolduk.hiç bir bebek hasta olmasın ama sanırım böyle böyle büyüyorlar )

17 Eylül 2012

Günler Geçerken

Biraz sıkıntılı günler yaşadık.Ada kızım 2 gün kakası yapmadı, geceleri uykusundan çığlık çığlığa uyandı satte bir hemde:(( Ve gaz çıkartırken daha da ağladı.Bizde bu durumu gazı var uyuyamıyor diye yorumladık babası ile..Meme emerken birden emmek istemedi, memeyi görünce ağlamaya başladı.Çok zorlayarak emzirdim hep, türlü türlü şaklabanlıklar yaparak.

Eşimde ek gıdaya başlamadım diye bana kızdı üstelik..Yoğurt bile mayalayamadım yaa, kafam karışık anlıyacağınız..

Ada kızım dün kakası yaptı çok şükür.Bu iyi haber, netten araştırmıştım biraz , anne sütü alan bebeklerin kakalarını yapmaları ( bazen ) 2-3 günü bulabiliyormuş.Bakalım bugün neler olacak.

Gece de süper uyudu, yine uyandı ama saat başı değil.

Bu arada sizler ne yapıyorsunuz tecrübeli emektar anneler: gece Ada uyanınca ben O'nu hep emzirerek meme de uyutuyorum, gazı bazen çıkıyor bazen de çıkmıyor..Yine okuduklarımdan gece emmelerini 6.aydan sonra yavaş yavaş bırakmak gerektiği.Buna katılan, yada uygulayan var mı? ( bebek her ağladığında meme verirsek olmazmış, her ağlayışı açlık değilmiş )

Gece 2 uyanışında da emzirmedim, pışpışladım kucağımda uyudu çok şükür.Aman MAŞALLAH diyeyim zira bu bebek milleti ( sevgili Nurayın dediği gibi ) hemen tersini yapıp seni bezdieiyor.

Yalancı meme, emzik kullanımı hakkında ne düşünüyorsunuz??
Bugün Ada' ya verdim.Oyuncak gibi yani, nasılsa her şeyi yalamıyor mu , emziğide soktu ağzına :) Çok denedim diliyle ittirmişti hep:)) bıcırık

Mega Beach:))



Okeyde oynadık:)

yaz bitiyor..

Ada ile küçülen eşyalarını ayırdık, ayakkabılarını bırakmak istemedi


Ada'nın eli ve zaman nasıl da akıp gidiyor adlı
çalışmamız:p















Hafta sonu arkadaşlarla kahvaltı

Aşığım sana mıhlama:))

12 Eylül 2012

Ada' ya


Yaşamın uzun göç yollarında
size bir yudum taze soluk verecek,
Yolunuza dinç devam etmenizi sağlayacak
bir adanız var mı?

Bir gün yerinde bulamazsanız,
ille de ulaşmak ve sığınmak için
başınızın döndüğü ve dengenizi
yitirinceye kadar kanat çırpacağınız bir ada
yaratabildiniz mi kendinize?

Kaç ada var çevrenizde?

CAN DUNDAR



10 Eylül 2012

Ada Emekliyooor

Ada 5 ay 21 günlük bugün ve cuma günüden beri emekliyor sevgili blog:)
 Babası cuma günü şehir dışına gitti ve Bursa' dan eşimin anne ve babası geldi..Sanırım dedesini ve babaannesi görünce bizim bızdık ( hemde yatak üstünde ) kurbağa gibi zıplamaya başlamasın mı:)) Hem güldüm hem de çook mutlu oldum hem de eşim göremedi diye üzüldüm:/ Videoya çektim ama çakal anlıyor hemen duruyor:)
Üstelik emeklemesini teşvik etmek için önüne cep telefonumu da koydum, deli gibi fırladı yerinden.Nedense çok seviyor cep telefonunu!!:)

Ek gıda işini rafa kaldırdım, ara sıra meyve püresi veriyorum.6.ayını doldursun o zaman başlayacağım bakalım.Geçen gün yoğurt mayaladım, burada inek sütü satan bir yer bulduk.Ama yoğurt dışında her bir şeye benzedi:((  Babaannesi mayaladı, ondan biraz yedi Ada beğendi yani:)) Bende yapcam kızım dur sen didim:)


Daha güzel haberlerle buluşmak dileğiyle:p

5 Eylül 2012

Unnado da prima kampanyası

Belki faydalanmak isteyen olur, güzel kampanya yapmışlar primada.


http://www.unnado.com/kampanya_detay.php?kampanya_id=TXpFeE13PT0=

Sivri Sinek Olayları


Canım kuzumu 8 yerinden ısıran deli sineklere türlü çözümler denedik.En sonunda cibinlik aldık bakalım şimdi bir sorun yok çok şükür.Isırık izleri de yavaş yavaş düzelmeye başladı, o kadar kötüydüler ki ilk zamanlarda:(

 Piss sinekler... 





2 Eylül 2012

İyi Bir Hafta Olsun..

Herkese iyi haftalar, çalışan annelere..Özellikle de evde çalışan annelere, kolaylıklar:))

Güzel, güneşli bir günden selam olsun:))

İzleyiciler