29 Ağustos 2012

Mama Sandalyesi

Ada'ya mama sandalyesi almaya karar verdik ama hangisi alalım bilemiyorum.İnternetten alacağım, Bursa'dan

almadık, hatta bakamadık bile.Taşıması zor olur arabamız küçük diye.Fikri olan var mı? Tavsiyesi olan?


NOT: Ada yı sivri sinek ısırdı:(( 8 tane ısırık.Kırmızı kırmızı izler var.Alerji oldu sandım ama sadece sağ kolunda yüzünde var kuzumun.Pis şeyler... Chicco nun spreyini aldık, kimyasal kullanmak istemiyorum ama çaresiz kaldım. BU KONUDA sorun yaşayan oldu mu diyecetim

Bu yazıyı Ada kucağımda iken yazdım bilginize :I))))


28 Ağustos 2012

5.ay

Ada 5.ayını 20 Ağustosta doldurdu.Geç olsun güç olmasın diyeceğim ama güç oldu valla, Ada gündüz uykularını çok aza indirdi.Şekerleme yapıyor bazen,10-15 dk veya en uzun 1 saat:(( Diş mi çıkaracak acaba ??

* yarı emekler gibi oldu, sürünerek istediği şeye ulaşıyor, mesela cep telefonuna:)

*hala fıldır fıldır dönüyor, beşiğine zor alışacak bu gidişle, hep yerde yatırdım, bakalım

*ek gıdaya 4.ay sonu başlayın demişti doktoru, ben yeni başladım.Patates ve kabak ile.Şeftali veriyorum, yakında ev yapımı yoğurtta olacak inşallah:)

*ağzından çok tükürük akıtıyor, diş çıkarmasını bekliyorum bakalım

*geceleri 2 şer saat arayla bazen uyanıyor ve memede uyuyor, bu iyi mi kötü mü bilmiyorum.-

*oturabiliyor, ninnileri taklit ediyor patates:))

*doktor kontrolunda her şeyin yerinde olduğunu söyledi doktor gelişim açısından.Bu aydan sonra kilo alımı yavaşlayacak boyu uzayacak dedi.

Aklıma gelenler bunlar, daha çok vardı ama iş yazmaya gelince unutuyorum, bir daha not alayım en iyisi bir yere:)

Sağlıkla daha nice aylara kuzucum..


24 Ağustos 2012

Adı yok..



Ada 5.ayına Bursa da merhaba dedi. İlk bayramında hep sevildi, kucaktan kucağa dolaştı, harçlıkları topladı :p Uzun bir tatildi, biraz zorunlu oldu.5. ay olayını da sonra yazacağım.  Kayınpederim Almanya'ya gitmek için havaalanına giderken İstanbul'da  taksi kaza yapmış ve omzu kırılmış.Eşim de izin aldı apar topar gitti babasının yanına, sonra bizi alıp Bursa'ya götürdü..

Bayramlar uzun süredir benim için buruk geçiyor, hani demişler ya "bayram gelmiş neyime" Annem ve babam rahmetli olduğu için..O yüzden bayram demek benim için tatil demek, gezmek, tozmak demek..

Bu bayramda öyle oldu, bir nevi tatil.Bir sürü avm gezdik durduk.( Bebek emzirme odalarının müdavimi oldum çıktım.Oralarda ayrı bir konu, hiç sevimli yerler değiller..)Hem sıcak hava da evde durmamış olduk hemde alışveriş canavarı olduk.Görmemişler gibi her şeye saldırdım.
Ama sorun aldın mı bir şey, hayır.Yani aldım da fazla değil:) Mudanya pazarına bile el attım, o günde fırtına koptu, elma kadar dolu yağdı ama kayınvalidemle pes etmedik pazara gittik.
Pazarları çoook seviyorum ben, moralim bozuksa anında düzeliyor.Tabii bu para harcamakla doğru orantılı olabilir:p
Burada bir kere gittim ama Bursa gibi değil pazarları:p Çanakkalem de  doğru düzgün mağaza bile yok.

Ada' ya da bir sürü ciciler aldım, onları sonra paylaşırım.

Bursa' yı da özlemişim, kardeşlerimi, arkadaşlarımı.Ama tabii fazla uzun kaldık, sıkıldım bir süre sonra:) Çok şükür evimize de kavuştuk.

 Cep telefonumla fotoğraf çekmeyi çok seviyorum, öyle süper görüntüler elde etmiyorum ama, amacım zaten eğlenmek..

Ben bu bloğu Ada için yazıyordum diy mi:)))





Tersten çekilmiş bebek kolye:)

Pazardan aldığım bileklik



Kayınvalidem almış, pazardan:))
Yolumun üstünde rastladığım ev pisisine, lütfen bana poz verir misin dedim:))



Mudo da bu tatlı pisileri buldum, ama almadan çıktım:))




İşte böyle, Ada uyurken hızlı hızlı yazdım.Kesin türkçe ' yi katletmişimdir..Affola


22 Ağustos 2012

home sweet home


Biz geldik sonunda.Evimi, Çanakkale'yi çok özlemişim..
En kısa zamanda, yani bir yerleşelim, hemen yazacağım blog..Ada'ya hoş anılar biriktirmeye devam:)

18 Ağustos 2012

Ada'nın İlk Bayramı:)

Bakalım nasıl geçecek Ada'nın bayramı.
 Pek vakit olmuyor dünlüğe, günlüğe, yarınlığa!! bakmaya..
En kısa zamanda yazmak umuduyla herkese iyi bayramlar diliyorum.

Şeker gibi hemde:)



11 Ağustos 2012

1 buçuk Yıl Sonra Sinema:))

Ada'yı babaannesine bırakıp sinemaya gittik dün. Süt sağdım, hazırladım falan her şeyi.Banyosunu da yaptıracak babaannesi öyle anlaştık ve çıktık evden..Ada doğduğundan beri elimiz kolumuz hep dolu olduğu için, arabadan inince eşimin elini tuttum ve garip geldi, liseli aşıklar gibi :p  Aynısını O' da hissetmiş, bebek arabası kullanmaktan ellerini unutmuşum dedi!!:)) ( bu arada hamileyken de berlin kaplanına gitmiştim yaa, başlık değişmesin bari, evde izlediğimiz filmleri de saymazsak:)) )

Sinemada arada, Ada'nın fotoğraflarına baktığımızı tabi ki anlamışsınızdır:)) Çook özledik çook..Sanki 1 saat önce ayrılan biz değildik:)

Eve geldiğimizde, banyosunu yapmış misss gibi kokan Ada'yı bulduk.Ama sütünü içmemiş, uzun süredir biberon kullanmıyorduk unuttu sanıyorum..Azıcık içmiş, şeftalisini yemiş biraz da su:((

Bakalım bir daha ki sinema maceramız nasıl geçecek:) 

Bunların dışında sıcak çok sıcak ve bunalıyoruz.Ada'nın uyku düzenini azıcık da olsa yola koydum diyebilirim.. Sevgi arsızı oldu, dede,babaanne, amca, dayı ve teyzesi tarafından sevilmekten:))Kucaktan kucağa dolaşıyor.



Güzel bir filmdi total recall

9 Ağustos 2012

Ada Bursa'da

Ada, anne ve babasını memleketine erken bayram tatiline geldi:) Günler Ada nın uyku düzenini ayarlamakla geçiyor.Mudanya'da hava inanılmaz sıcak, birde nem eklenince çekilmez oluyor.Neredeyse her gün bir AVM geziyoruz. Bebekli hayatın avm keyfini yaşıyoruz:)) Evde kaldığımızda da olimpiyatları izlemeye çalışıyoruz:)

Bakalım bayrama kadar neler olacak:)))

Ada raporu Bursa'dan bildirildi:))

2 Ağustos 2012

Günler Geçerken..

Ben öyle durup bakmıyorum tabi ki:) Ada sürekli kucakta durmak istiyor, eve birisi geldiğinde hiç uyumuyor mızmızlanıyor devamlı..Tabi olan benim zavallı belime oluyor:) 4.ay doktor kontrolümüzde, Ada nın yüzüstü yattığını söylemiştik doktora, bir sakıncası olur mu diye sormuştuk. Gündüz sizin gözetiminiz de gece ise öyle yatırmayın, başını kaldıramaz, kasları gelişmedi daha dedi.( Allah korusun ) Ama Ada, düz çevirsek de hemen dönüyor.Hal böyle olunca, babasını diğer odaya yolladık, Ada ile ben genişşş yatakta baş başa kaldık.


Amaaaa, Ada iyice yayıldı  bu geniş yatak da tabii. Şimdi gece12 ye kadar sorun yok yüzüstü uyuyor.Saat 02:00 oldu mu hoop dönmeye başlıyor, ama ne dönmek.Bir sağa, bir sola.Fıldır fıldır yani.Yatağın her yerinde, benim dibime girmiş bulmuş bir gece mazallah üstüne yatacağım diye korktum..( şu an benim yatağımda uyuyor yine hatun:) ) park yatağında istediği gibi dönemediği için, dönme seanslarında uyanıyor gece gece..Kendi beşiğine hiç koyamıyorum, ayakları kolları parmaklıklardan çıkıyor, kafasını vuruyor, parmaklıklara koruyu minderini taktığımda, diğer taraf takılı, Ada' yı göremiyorum bu sefer..

C.tesi Ada'nın babaannesi geliyor, tabi kendisine park yatağa terfi edecek..Geceleri uyana uyana alışacak artık..

Bebek olmak da zormuş ama yaaa:)

Annesinin kuzusuuuuuuuu:))





Çanakkale'nin nadide eserlerinden biri:p

İzleyiciler