25 Temmuz 2012

Sling Kullananlar???

Sling kullanmak istiyorum ama pek de bilgim yok.Bir kaç blogda gördüm çok memnunuz diye yazmışlar. http://www.tuniko.com dan baktım bakalım.. Kullananlar varsa bilgilerini paylaşırsa çok sevinirim.

Bebek arabamız çook ağır.Aklımız neredeydi bilmiyorum alırken.Eve kapanıp kalıyorum.Şöyle bir temiz hava almak için eşimi bekliyorum..


24 Temmuz 2012

Ada'lı Günler

Ada' ya su verdik bakalım, şenlikler başlasın:) Ama pek sevmedi suyu.Yüzünü buruşturdu hemen.Iyyy bu ne yaa der gibi.Şeftali rendeledim verdim bir iki kaşık, onu da pek sevmedi.Azar azar vermeye karar verdim.Yoğurt ise daha vermedim.Gerçi yoğurt nasıl yapılır onu da bilmiyorum.Tarif buldum da yapabilecek miyim bakalım:)

Dün Ada ile yerde yuvarlanırken türkmax da bir film gördüm, Kadir İnanır ve Müjde Ar oynuyor.Daha önce izlememiş ve hiç duymamıştım oysa bu filmi.Çok hoşuma gitti, konusu değil ama ismi:))

19 Temmuz 2012

4.Ay Ada Raporu:)

Eveet Ada 4 aylık oldu, hayırlı uğurlu olsun:) Bugün doktor kontrolümüz vardı.Boyu posu, kilosu gayet yerindeymiş. Bir sorun yok  çok şükür. Doktorumuz, Ada'ya su içirmeye devam dedi!!!!! Bende şaşırarak içirmedim hiç ama dedim.Hava çok sıcak içirin dedi..Zorlamadan ne kadar alırsa, şişe su olsun dedi..Karpuzun suyundan, yarım çay bardağını geçmeyecek şekilde ev yapımı meyve suyu verin dedi..Ek gıdaya 6.aydan sonra başlanır diye biliyorum ama sanırım alışması için, azar azar tattırmamız için böyle söyledi de. Su olayına kafam takıldı yaa. Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımlarınızı rica ediyorum..

Birkaç sayfa okudum guguldan ama her yerde anne sütü alan bebeğe su verilmez şeklindeydi..

Damacana suyu kaynatıp mı vereceğim, yoksa direk cam şişede alıp kaynatmadan mı ?

Kafam karıştı iyice, hadi bakalım başladık ek'li hayatımıza:)


16 Temmuz 2012

Ada Denizde:)

Günü Şehitlikte bitirdik
Çanakkale Şehitler Abidesi
Kabatepe
Ada ve bikinisi:)
Ada' yı denize götürdük. Bir grup arkadaş sözleştik ve karşıya geçtik.Kilitbahirden Kabatepe orman kampına gittik.Çok güzel bir yer, daha önce  de gitmiştim ama, Ada ile gidince tam çocuklu ailelere uygun olduğunu anladım vee aşık oldum Kabatepeye:)) Çam ağaçlarının altında piknik yapıyorsun ve önünde deniz, kum.Diğer taraftan tam karşında tüm haşmetiyle Gökçeada.akında oraya da gideceğiz inşallah.


Eveet Ada neler yaptı.Önce Ada' dan 10 gün büyük arkadaşıyla nihayet tanıştı, kaynaştı:)) Arkadaşı çok güleç bizim hatun asık suratlıydı:)) Ve tabii herkes ama herkes kızımı erkek diye sevdi yaaa.Ühüüü:) Üstünde de tavşanlı pembeli badisi olduğu halde.Körmüsünüz ayolllll:) 

Babası Ada' ya huggıesın mayo bezinden almış.Onu giydirdik.Şapkasını taktık, bu arada öğlen sıcağında değil akşam üzeri sahile indik. Önce ayaklarını soktuk suya, seve seve şımara şımara, sanki bebek biziz:)) Ama Ada suyu soğuk buldu sanırım ağladı, tekrar denedik yok yine ağladı.Zorlamayalım dedik, iyice korkmasın yavrucuğum.Gıdısında isilik çıktı kırmızı kırmızı oraya tuzlu sur sürdüm, kollarına falan. Kabatepe'nin suyu inanılmaz tuzlu bu arada..

İşte böyle güzel bir gün geçirdik denizde.Sonra kardeşimde buradayken şehitlik kısmına geçtik, orada oyalandık biraz. Bu arada kardeşim bugün gitti :(( her sabah kahvaltı hazırlıyordu, ütü yapıyordu, Ada'yı oyalıyordu ben yemek yaparken.En güzelide dışarı çıkıyorduk, denize bile gittik sabahları 3 kız:)) Evim denize çok yakın ama tek başıma çıkamıyorum malesef. Ama eşim söz verdi, her cumartesi yüzmeye gideceğiz.

Herkese iyi haftalar olsun, sıcacık:)

12 Temmuz 2012

Gel pisi pisiii

Ada'ya bu tatlımı tatlı cici tshirtü aldım LW den. Giydiğinde de fotoğrafı paylaşırım ama dayanamadım hemen burada paylaşmak istedim.İnşallah kızımda benim gibi kedi sever :) O kadar çok eşyası kedili oldu ki, biraz zorlamış olabilirim.Ama napimmm, çok seviyorum kedili kıyafetleri, objeleri, kısacası her şeyi:) Ama annenin de eşyaları öyle kızımmmm.





10 Temmuz 2012

Sıcak, çook sıcak

Hava Çanakkale'de feci sıcak.Yurdumun her yerinde sıcak belki ama bizim memleket ve özellikle bizim evimiz daha sıcak bence:)) Ada' ya çarpar diye klima da almıyoruz ama ne kadar dayana bileceğiz bilmiyorum pır pır pervaneye ve sıcaklara.. Anlayacağınız evdeyiz, Bursa dan kız kardeşim geldi, sabahları sahile gidiyoruz, deniz, kum, güneş...

Ada' nın da keyfi yerinde çok şükür sıcaklar dışında tabii..


:))

3 Temmuz 2012

Ada'lı günlerim


Uzun süredir yazamıyorum.Hem Ada mızmızlanıyor, omzumda uyuyor ama yatağına yatırdığım halde uyanıyor.Yan dönüyor, sonra hoop yüzükoyun yatıyor.Suratı, daha doğrusu yanakları kıpkırmızı oldu Heidi gibi:) Bu yatma şekli tehlikeli diye biliyorum ve bu gece ısrarla yüzükoyun yatma olayına müdahale etmekten uyuyamadım.Allah korusun bir şey olur diye çok korktum, uyuyup kalırım diye.. Gugul amcadan araştırma yaptım bu konuyla ilgili ve bir blog buldum.Ayrıca bu bloğu çok da  sevdim:) Hülya'nın Tunası'n dan  başka konuşarda da güzel bilgiler edindim. Eşimle de bu konuyu konuşup bu şekilde uyutmaya karar verdim.Doktur una da soracağım elbet. Bu konuda sorun yaşayan var mı acaba?

Ben bu aralar evde bunaldım, yok şöyle sıkıldım falan demeyeceğim.Dün gece Deli Anne'nin mutluluk ve şükür dersleri yazısını okudum.Şikayet etmekten vazgeçtim:)) Buradan kendisine teşekkür ediyorum.Bu duruma en çok eşim sevinecek bu arada.. Kafam o kadar dolu ki. Hayatı akışına bırakmak lazımdır ya bazen. Öyle yapmam lazım..Biliyorum..Farkındayım..Neyse ..

Ada'cığım neler yapıyor acaba?

* Bol tükürük üretiyor
* Ellerini ağzına sokuyor,
* Agulara tam gaz devam
* Yüzükoyun dönüyor ve öyle uyumak istiyor
* Sürekli kucakta durmak istiyor
* Doktoru üşümediği taktirde denize sokabilirsiniz dedi
* Aynada kendini görünce gülüyor ve aguuuuu yapıyor:)
* Daha önce görmediği birini görünce ağlamaya başlıyor
* Mıchel Telo nun ai se eu te pego adlı güftesinde dans ediyor( evet annesi ediyor Ada da şaşkın el kol sallıyor )

Durumlar böyle günlükcüğüm. Birde bu ayda neler yapmam lazım acaba? Ne gibi oyuncaklar falan alayım? Önerisi olanlar yazarsa sevinirim



Ada uyurken bende yanında kitap okuyorum:)





İzleyiciler