22 Haziran 2012

Anne, Ev Hanımı...

Çalışırken, keşke ev hanımı olsam, yemek yaparım biter iş diye düşünüyordum.Oysa şimdi zamanı bile unutuyorum.Sorun bugün günlerden ne, ayın kaçı, hatta hangi ay:) Tamam biraz abartmış olabilirim. ( mesela şimdi kalkıp, Ada uyurken pilav yapmam gerekiyor ) evi temizle, çamaşır yıkandı tamam ama ütü.Her  gün ütü, her gün çamaşır. Eee birde asıl sorun, tecrübeli anneler bu işleri yoluna koymuştur da, benim gibi cici anneler ne yapıyor? Evde bakımlı bakımlı dolaşabiliyorlar mı? Yada bakımlı dan kastın ne Özlem:) ben resmen pasaklı oldum evde, kot pantolondan kesilmiş bir şort, kusmuk dolu t-shirt.Sürekli tepede toplu at kuyruk model saç:)) Daha dün tırnaklarıma oje sürdüm.Bu konu uzar gider de pilav yapmam lazım.:)

Çok mu içler acısı haldeyim ben ya..

Not: Ada'cım bu sefer annen dertlendi kuzum..

20 Haziran 2012

Ada Raporu..3.Ay

Canım kızım bugün 3. aylık oldu..Zaman ne kadar çabuk geçiyor gerçekten. Yarın sağlık ocağında boy kilo kontrollerimiz var. Onları sonra eklerim:) >3

* Artık bizi takip edebiliyor ( gözleriyle :p )
* Uzun uzun agu-bugu falan tarzı şakıyor.Özellikle sabahları babasına
* Gaz olayları yavaş yavaş azalıyor gibi.Aman nazar değmesin tütütütütü maşallah
* Uyku olayı, tam tamına daha oturmasa da düzeni, gündüzleri 2 saat uyuyor, akşam da 9 gibi uyuyup açıkana kadar uyuyor diyeyim, saat veremedim:))
* Çişim geldi, kaka mı yaptım diyor demeyi çok isterdim ama:)) sırtına kadar kakasını çıkarmayı başarıyor malesef. Prima kullanıyoruz ama her sabah aynı olay,Kaka sırtta:) Huggiesi tavsiye ettiler, deneyeceğiz bakalım.
* Yan dönmeye başladı, ayaklarını havaya dikip hooop yan dönüyor, kolu altta kalıncada sinirlenip ağlıyor canım benim.

Aklıma gelenler bunlar.Hmm birde erkek mi diye soran oluyor, kızım birazcık babasına benziyorda ( yalan acayip çok benziyor, ühü ) Sonra bebeği gören komşuların şapur şupur öpme teşebbüsleri, mıncırma olayları beni deli ediyor!!!! Dışarıdan gelmişsin be hatun, elin temiz mi, ağzın temiz mi.Valla çok sinir oluyorum, azıcık söylenince ( kibarca ) amaaaan şekerim sen çok evhamlısın mikrop kapsın azcık çocuk, öyle öyle büyür.Ahh ah sende doğur görcem ben ama neyyyssseee.. Gerildim:))

3. ayın kutlu olsun Ada..:)

19 Haziran 2012

Babalar Günü..

Babalar günü..Hayatımızda yeni yeni kutlanılan günler:) Aşkım, babalar günün kutlu olsun..

14 Haziran 2012

Pimpirikli Anne..

Evet O benim.Eve hapsettim kendimi resmen.Ada üşür, rüzgar var, şimdi de hava sıcak olmaz.Eee ama sıkıldım evde..Bunların hepsini sayıp döken benim ama sıkılanda. Geçen hafta c.tesi günü burada süper bir manzaraya sahip, manzara adlı kahvaltı mekanına gittik.Tabii sabah 7 de uyandığımız için 9 gibi oradaydık.Evde karnını doyurup altını temizlemiştim ki belki yolda uyur kahvaltımızı rahat rahat yaparız..Ama malesef Ada kahvaltımız gelir gelmez mızmızlanmaya başladı, rüzgarda çıktı ( ki Ç.kalede rüzgar hiç eksik olmaz ) ben aldım Ada yı arabada emzirdim, kakasını yapmış temizledim.Geri geldim eşim bebek arabasında Ada yı gezdirdi de kahvaltımı bitirdim ve evet doğru tahmin Ada uyudu:)) Sonrasında söylenen bir ben " bir daha asla dışarıya çıkmam " amaaaa öylede olmuyor.Bunalıyorum.

Akşam üzeri eşim işten gelince yakındaki sahil kenarına yürüyüşe çıkıyoruz bazen..Bazen diyorum çünkü eşimde yorgun oluyor her zaman  yapamıyoruz..Durumlar böyle ama bilmiyorum..


Beni okuyanlara soruyorum, ne yapmalıyım sizce? Tecrübeli anneler..veya cici anneler, taze anneler siz ne yapıyorsunuz??

 İşte süper manzaranın manzarası.İleride Gökçeada bile görünüyor ama ben telefon ile çektiğim için çok net değil:))
 Hmmm kahvaltımız.Ama daha mıhlama gelmemişti boş görünüyor resmen..
Sineklerden korumak için sarmalanmış Ada arabasında mızıklanırken.Peeeeh:)))




12 Haziran 2012

Evimdeki pisiler:))

Küçükken köyde bahçemizde bir sürü kedimiz vardı.Annem kedileri çok severdi belkide ondan..Şimdi kardeşlerimde bende kedileri daha çok seviyoruz.Evimde de besledim kedi.Ama çalışırken evde yalnız kalmasına içim elvermedi, aldığımız yere geri vermiştik. Sonrasında takılarımda, kıyafetlerimde, evimde bir çok şeyde kedili objeleri seçiyorum.Arkadaşlarımda bildiği için hediyeleri hep kedili oluyor:)) çok seviyorum napiyiiim:) Böyle bir post hazırlamak istedim.En tatlı kedi Ada'nın kedisi ama diymiiiii.. Böylece Ada'nın fotosunu da koymuş oldum:))) 









6 Haziran 2012

Özledim..

Bloğumu, diğer blogları okumayı, nette dolaşmayı çoook özledim.Bir haftadır internetimiz yoktu.TTnet bağlandı ama bir türlü açılmadı falan derken dün kendisine kavuştuk çok şükür, Ada'lı günlerimle evdeki arkadaşım interneeet:) Özlemli günlerimde bir sürü şey yaşadık tabii Ada ile.Onları daha sonra yazacağım..Şimdi Ada uyurken biraz dolaşayım diğer blogarı:))

İzleyiciler