30 Nisan 2012

Bursa'dan Sevgiler

Ada'nın 40 mevlüdünü okuttuk.Allah kabul etsin diyelim.Aminnn.

Çok fazla kalabalık olmadı, aile ve akrabalar arasında oldu diyebilirim.Ada'yı öpmek isteyen, sürekli yatağında tepesinde dikilen, yüzüne ellemek isteyen, ellerine dokunmak isteyen oooOO bir sürü şey isteyen oldu:)) ama ben hepsine hayır dedim ve sonra adım da pimpirikli psikopat anne ye çıktı:(( valla öyle olmaya razıyım ama kimse beni anlamıyor diye de ayrıca ağladım, üzüldüm..( Dua okuyan hocaya söyledik herkese vermek istemiyorum diye o yüzden o kısımda kolay geçti Allahtan )
Cumartesi gününe kadar Bursa'dayız...Dönünce Ada' dan fırsat bulursam daha detaylı yazmak istiyorum.

Sevgiler


25 Nisan 2012

Gezme-ce

Biz bu cuma Ada ' mızı Bursa' ya götürüyoruz kısmetse. Anne ve babasının memleketine:) Pazar günü de 40 mevlüdünü yapacağız.

Yazacak o kadar çok şey var ki aklımda, ama toparlayamıyorum.Blogda açtık yazalım diye, hamileyken ne çok boş vaktim varmış.Ama pişman değilimmm:)
 Eşimin annesi de artık cuma günü gidiyor, geri gelmeyecek.Tek başıma becerebilecek miyim.Hem ev işi, yemek falan filan..Ada bir taraftan.Mesela bugün, saba 06:00 dan öğleden sonra 15:10 gibi mıgırdan dı durdu.En sonunda da uyudu..

Allah yardımcım olsun sevgili blog:)

20 Nisan 2012

Gazlı Geceler...

Evet Ada gazlı bir kızmış:) Uykusuz her gece modumuzun nedeni de belli oldu. Dünkü doktor maceramızdan sonra bugün tekrar gideceğiz demiştim.Fakat bizim sevgili doktorumuz bugün de yokmuş..Pazartesi de tatil olduğu için bugün farklı bir doktora götürdük Ada'yı. Bu arada hastane hapşıran, tıksıran, öksüren bir dünya çocuk.Dün eylem olayından dolayı bir sürü hasta birikmiş, bugün de eklenmiş yeni hastalar acayip kalabalıktı.( hemşire kızımın yüzüne elini sürdü, dur yapma diyemedim yaaa )

Doktor Ada'nın önce gaz olayını anlattı.Karnı çok sert dedi.Kabız diyecek sandım bir an.Fakat çok gazı var dedi. Bu şimdi en az hali 2. ayda daha da artacak 4. aya kadar böyle devam edecek dedi:((( Anne de yediklerine dikkat etsin dedi ( ben ) nelere dikkat etsem ki her şey de gaz var.. Deneyerek öğreneceksin dedi.Annelik öğrenilen bir şey dedi..!! Sonra pişiğine baktı, çok sık kaka yaptığı için olmuş bu pişik dedi.Pişi için çinko oksit pomad ve travazol krem verdi. İkisini karıştırıp sürün dedi. Gaz için debridat ( sindirim düzenleyici ) Biogaia verdi ayrıca. Bakalım bunları kullanacağız ne olacak.Gerçi doktor bunlar çözüm değil ama rahatlatıcı olacak dedi.Gaz için tabi.

Bu ilaçlardan kullanan var mı, blogumun çok takipçisi yok belki ama bilen varsa yazarsa sevinirim:))

Bugünlük bu kadar:)

Not: Bu gaz neden geceleri coşturuyor minnak yavrumu bilen var mı??

19 Nisan 2012

Günler Geçerken

Ada bugün bir aylık oldu sevgili blog:) doktor kontrolümüz vardı sabah, boyunu posunu öğrenecektik ama doktorların eylemi varmış, yarın tekrar gideceğiz..Onun dışında Ada pişik oldu:(( poposunu ıslak mendille bile silmiyorum, ılık su ve pamuk kullanıyorum.Bez olarak da prima premium kullanıyorum.Pişik kremi de nivea.Sık sık altını değiştiyorum ama pişik oldu işte:(( Şimdi 1 saatte açıyorum altını.. Bugün eşimin annesi ( zamanında doktorların bebeklerine bakmış, oradan biliyormuş ) bepanthen sürelim hemen geçirir dedi.Aldık sürdük bakalım ne olacak..Kendimi kötü hissediyorum.İyi temizleyemedim mi, beceremedim mi binlerce soru...Annelik zormuş, tatlı meleğimin minnoş hallerinin tadını çıkarmam gerek biliyorum ama, pimpirikli olmak istemiyorum Allahımmmmm......

Bugün kızım 1 aylık oldu...

Annesi ve babası O'nu çok seviyor..

12 Nisan 2012

sorular..

Bebeğinizin altını ne kadar da bir değiştiriyorsunuz? Banyo suyunu, kaynatıp, soğutarak mı kullanıyorsunuz yoksa normal akan sıcak su ile mi yıkıyorsunuz?

11 Nisan 2012

Bir kaç foto

Kapı süsü yaptım demiştim bir ara.Acele doğuma gidip geldim, bir çırpı da bir şeyler yazdım ama fotoğraf paylaşamadım.İşte hastane odamızda asılı duran kapı süsü.Ve Ada doğduktan sonra gelen yastığı:)) Eee napalım kızımız erken davrandı.İyi ki de öyle oldu.













10 Nisan 2012

Ada'lı Günlerim

Ada bugün 20 günlük oldu:) Canım kızımla sanki yıllardır berabermişiz gibi hissediyorum.Tabi elimde zor tutuyorum, emzirirken zorlanıyorum falan ama, tanışıklığımız çok eski:) Eh karnımda da bayağı bir gezdi gerçi:)
Bu lohusalık, 40 gün olayı ne kadar doğru bilmiyorum ama, çok duygusal olduğum kesin.Olur olmaz herşeye ağlıyorum ve alınıyorum.Asla şımarıklık yapmam, eşime, eşimin annesine ( annem de olsaydı keşke:(  .. ) hep normal davranıyorum!!^%*0  anormal miyim...hayır ama, ağlayasım varsa da tuvalette veya gece kızımla kaldığım odada ağlıyorum...Bugünlerde geçecek biliyorum, şu an buraya bile tam içimden geçenleri yazamadığımı fark ediyorum mesela.Bilmiyorum...BANA ne oluyooooor


Ada'yı günaşırı yıkıyoruz.Bana kalsa haftada bir yıkarım, bir yerine bir şey olacak diye korkuyorum...Ama yıkanması iyi bir durum biliyorum..Burun delikleri minnacık bazen hırıltı geliyor, doktoru bunun olabileceğini söylemişti ama yinede buna üzülüyorum.Arada arka arkaya hapşırıyor, üşüdü sanıyorum ama doktor bunu da söylemişti.Evimiz çok sıcak, inanılmaz sıcak hemde.İnsan yinede korkuyor.Allah korusun.

Bütün hayatım Ada oldu.Eşimin annesi gidince yemek olayını nasıl yapacağım bilmiyorum, hatta geçen akşam eşim, annem gidince biz kızımıza bakabilecek miyiz dedi???? Ben emzirirken bazen sütü fazla çekiyor Ada ve tıkanıyor, nefes alamıyor tuhaf oluyor yavrumun yüzü, panik oluyorum haliyle.Eşim de bunu gördü bir kaç kere, ondan öyle diyor..Ama sağ olsun, hep yardımcı oluyor bana.Hakkını yemeyeyim:)

Ada uyandı, annesi yanına gitsinnn:)))


5 Nisan 2012

Doğum Hikayemiz..

Canım kızım Ada sürpriz yapıp erken gelmek istedi:) 19 mart tarihinde zaten blogda yazmıştım kızımı gördüm diye.20 mart günü eşimle öğle yemeği yedik, onu yolcu ettim.Bir şeyler hissettim ve tuvalete gittim hemen.İşaret denilen şu ol ay gerçekleşmişti.Hemen eşimi aradım, arabaya binmemiş daha hemen geldi panik olmuş bir şekilde.Meğer O hep su gelecek diye biliyormuş:))) Doktorumuzu aradık, ama inanılmaz panikledik bir şey oluyor diye.Daha çok erkendi 37+2 idi..doktor hemen gelin dedi, apar topar hastaneye gittik.Ultrasonda vakit kaybetmeyelim hemen nts ye alalım dediler.20 dakika nts de kalp atışlarını ve sancımı ölçtüler..Doktor sonuca baktı ve sancın var, eve git dinlen bir şey olursa hemen gelin dedi, daha erken olduğu konusunda bilgi verdi.Ayrıca çatı muayenesi de yaptı ve sezaryen olacağımı söyledi. Bu konuda da bilgi verdi.Aklımda hep normal doğum vardı, adı üstünde normal di işte..Ama zorlarsam daha zor olacaktı. Güzelce bilgilendirdi bizi.Neyse, eve geldik, bu sefer daha çok su ve kan gelmeye başladı :(( Çok korkuyordum, tekrar hemen dr.u aradık.Asistanı dediklerimi iletirken " gelsinler alalım bebeği " dediğini duydum ve ağlamaya başladım...Eşim ailesine haber verdi hemen.Cumartesi günü geleceklerdi onlar.Kardeşlerime de haber verdik.Sonra burada bulunan arkadaşlarımızı aradık.Allah tan hastane çantam hazırdı:)) Ama hala ŞOK taydım..

Hastaneye gittik, hemen beni odaya aldılar, test için kan aldılar.Gerçi bir çok şey hayal gibi, çoğunu hatırlamıyorum bile:) Eşim ve arkadaşlarımız beni ameliyathaneye yolcu ettiler:)) Bende bir titreme başladı, şu ameliyathane denilen yer buzzz gibi..bir sürü insan...tek tanıdığım doktorum..spinal anestezi yapıldı, bacaklarım karıncalaşmaya başladı....çok korktuğumu itiraf edeyim..doğumu titreyerek bitirdim:)) kızımın ağlama sesini duydum, bana ne zaman göstereceksiniz deyip durdum.Sen sakin ol, serdar ortaç'ı dinle dediler bana!!!!!:))) ( ığğğğ) veee sonra kızımı gördüm.Gözlerini kocaman açmış bana bakıyordu.Allahım, ağlamaya başladım, zaten çok ağlak bir tipimdir.Zorlanmam yani:)

Ameliyattan çıkıp, odama götürdüler beni, eşim kapıda bekliyordu ve yüzünde kocaman bir gülümseme vardı.Kızımızın çok sağlıklı ve 3230 kg. olduğunu söyledi.Erken doğum olduğu için kilosu düşük olur diye üzülüyordum ben..sonra kızımı getirdiler yanıma, emzirme olayını yaptı ebe.Ben kıpırdayamıyordum..Allahım, ne günlerdi...sonrasını hatırlamak istemiyorum, ayağa çok zor kalktım çok sancım vardı.Yürürken çok acıyordu ameliyat yeri..bir gece bir gün kalıp evimize geldik.

Şimdi 16 günlük oldu kızım.9. günde göbeği düştü, 10. günde yıkandı.. O ağladı ben ağladım..Ya ben çok panik ve ağlak bir anne oldum..Ne olacak halim.... Şimdi eşimin annesi burada, O gidince ben bakabilecek miyim.. korkularım o kadar çok ki...

Çok detaylı yazamadım ama, sebebi gözlerim kapanıyor:)) 2 gündür gaz sancıları var Ada'nın, bende şimdi daha iyiyim ama kabızlık olayı var ki çok fena:(( bol bol su içiyorum. Ne yapmam lazım kızımın gazı için bu olayları bilen dostlardan yardım bekliyorum..
 İşte böyle

İzleyiciler